פרטים חדשים מתחקיר הפיגוע בגבול מצרים. מתחקיר צה"ל המתבצע במשותף עם הצבא המצרי עולה שהמחבל מוחמד סלאח לא אותר על ידי התצפיות, על אף הניסיונות לחזור אחורה ולבחון את הצילומים. מי שזיהתה אותו הייתה מ"כית מהכוח של מפקד אוגדה 80, תא"ל איציק כהן. 

המ"כית שעמדה לצדו של תא"ל כהן איתרה את המחבל דרך המשקפת שלה לאחר כ-40 דקות שהכוח ניסה לאתרו. עוד עולה מהתחקיר כי בשלב הזה עוד לא היה זיהוי ודאי של המחבל והיה חשש שמא מדובר באזרח ישראלי שטייל באזור. האישור הסופי התקבל לאחר זיהוי נוסף מרחפן שהעלו לאוויר, התיעוד מהרחפן הוא שסיפק אינדיקציה נוספת לכך שמדובר במחבל.

מפקד האוגדה ומפקדי הגדוד (צילום: דובר צה"ל)
מפקד אוגדה 80 תא"ל איציק כהן ומפקדי גדוד ברדלס בשיחה לאחר הפיגוע בגבול מצרים | צילום: דובר צה"ל

בשלב הזה כוח של סגן-מפקד גדוד "ברדלס" ומספר לוחמים מתקדם ופותח באש לעבר המחבל, שמשיב אש ופוגע בקשר המח"ט, אוהד דהן ז"ל. לאחר מכן כוחות נוספים שהגיעו לנקודה ירו במחבל והרגו אותו.


הבוקר (שלישי) מדווחים במצרים כי הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי שוחח עם ראש הממשלה נתניהו על הפיגוע בגבול. לדברי המצרים, שני הצדדים מדגישים את חשיבות התיאום המלא בחקירת המקרה ומתכוונים להמשיך בתיאום ביניהם.

ישראל החליטה להחזיר במהירות את גופתו של סלאח למצרים כחלק משיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות וכמחווה של רצון טוב. מעבר לזה, במערכת הביטחון לא ראו שום סיבה עניינית להחזיק בגופתו של המחבל שיצא ממצרים.

נתניהו וא-סיסי בפגישה (צילום: אבי אוחיון /לע"מ, חדשות)
נתניהו וא-סיסי ב-2018 | צילום: אבי אוחיון /לע"מ, חדשות

בתקשורת המצרית מפרסמים מאז אמש פרטים חדשים על המחבל סלאח ששירת כשוטר ביחידת הבטמ"ז (הביטחון המרכזי), מעין משמר גבול מצרי. על פי הפרסומים, בעוד שברשתות החברתיות הוא זוכה למעמד של גיבור, המשטר המצרי דאג לקבור אותו בחשאי ובלי תמונות שיהפכו לסמל. אפילו אמו לא הגיעה ללוויה.

המחבל המצרי נקבר בנוכחות מצומצמת

על פי גורם הקשור למשפחתו של המחבל המצרי, שהתראיין בעילום שם לכלי תקשורת ערביים, רק מספר מצומצם מבני משפחתו של המחבל סלאח השתתפו בקבורת גופתו. בנוסף בן המשפחה ציין כי משפחתו של סלאח כלל לא ידעה על הגעת הגופה, עד זמן קצר לפני הקבורה.

בן משפחתו של סלאח סיפר שביום הפיגוע כוחות הביטחון המצרים עצרו לחקירה את אחיו ודודו. הם הופיעו שוב רק בשבע בבוקר שלמחרת, אז התקשר נציג של כוחות הביטחון המצרים למשפחה, והודיע להם כשהגופה כבר נשלחה לקבורה. אמו של סלאח לא השתתפה בקבורה ובן המשפחה הסביר כי ההתרעה הקצרה שהשלטון המצרי נתן לבני המשפחה על הלוויה מנעה מרובם להשתתף בקבורתו, כולל אמו, המתגוררת בקהיר.

אזור הגבול (צילום: MENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images)
חייל מצרי בגבול עם ישראל, אילוסטרציה | צילום: MENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images

בעוד שמצרים הרשמית ניסתה להקטין את גודל האירוע דרך הודעה שבה נטען שסלאח הרג את החיילים הישראלים כשרדף אחרי סוחרי סמים, קהיר הלא-רשמית רואה את האירוע הזה בחומרה ואף כבעיה ביטחונית של המשטר.

גורם ביטחוני מצרי אמר לאחד מכלי התקשורת הערבים, שהמבצע גרם מבוכה רבה לממשל המצרי, במיוחד מכיוון שמבצע זה אינו קשור ל"ארגוני טרור" כלשהם, אלא הגיע מ'אחד משלהם'. לדבריו, שלטונות מצרים מקווים להתקדם במשא ומתן בין ישראל לפלגים הפלסטינים, שנציגיהם נמצאים כעת במצרים כחלק מהמשא ומתן שאחרי מבצע "מגן וחץ". כעת זה מסתבך אחרי שהמוקד פנה לחקירת הנסיבות של הפיגוע בגבול ישראל מצרים.