על רקע המלחמה באוקראינה ואיום הרוסים בנשק גרעיני כמו גם המתיחות עם צפון קוריאה, ארה"ב מדווחת על ניסוי מוצלח בטיל בליסטי בין-יבשתי מסוג "Minuteman III". הטיל לא היה חמוש ועל פי הדיווח של חיל האוויר האמריקאי הגיע עד לאיי מרשל, מרחק של 6,750 ק"מ מנקודת השיגור.

"צוות משותף של פיקוד התקיפה הגלובלי בחיל האוויר ויחידת שומרי החלל דלתא 30 מחיל החלל, ביצעו שיגור של טיל בליסטי בין-יבשתי לא חמוש מסוג Minuteman III, מצויד בשלושה רכבי כניסה מחודשת (ראשי נפץ לא חמושים)", נמסר בהודעה הרשמית. עוד דווח שהניסוי בוצע ב-6 בספטמבר בשעה 01:26 לפי שעון האוקיינוס ​​השקט, מבסיס חיל החלל ונדנברג, קליפורניה.

האמריקאים מסרו בהודעה הרשמית לתקשורת שהניסוי הזה הוא חלק "מפעילויות שגרתיות ותקופתיות שנועדו להוכיח שההרתעה הגרעינית של ארצות הברית בטוחה, מאובטחת, אמינה ויעילה, כדי להרתיע איומים של המאה העשרים ואחת ולהרגיע את בעלות בריתנו". בדיקות כאלה התרחשו למעלה מ-300 פעמים בעבר, הוסיפו, כנראה במטרה שלא יעשה חיבור בין הניסוי האמריקאי למתיחות עם צפון קוריאה.

"הגברים והנשים של פיקוד התקיפה הגלובלי של חיל האוויר מהווים שני שלישים מהשילוש הגרעיני של מדינתנו (טילים, מפציצים צוללות), והם עומדים על המשמרת כדי להבטיח את ההגנה הלאומית שלנו", אמר גנרל תומס א. בוסייר, מפקד פיקוד התקיפה העולמי של חיל האוויר.

"שיגורי מבחן מאמתים את יכולות ההרתעה שלנו לציבור האמריקאי ולבעלי בריתנו. אנשי הפיקוד הם הטובים ביותר בארצנו, ואין לי ספק ביכולתם לתמוך במשימה החשובה ביותר שלנו ברחבי משרד ההגנה".

השיגור היה שיאו של תהליך הכנות שנמשך חודשים, כולל עם "מספר שותפים ממשלתיים" כפי שאמרו ארה"ב. אנשי צוות מכל רחבי חיל האוויר נבחרו לכוח המשימה במטרה לתמוך בשיגור הניסוי. "בבסיסי הטילים של פיקוד התקיפה העולמי יש אנשי צוות העומדים בכוננות 24 שעות ביממה, כל השנה, ומפקחים על כוחות הכוננות של המדינה".

פיקוד התקיפה העולמי של חיל האוויר, אחראי על כנפות הטילים הבליסטיים הבין-יבשתיים של ארה"ב, כל כוח המפציצים של חיל האוויר, הכולל טייסות B-52, B-1 ו-B-2, מערכות פיקוד, בקרה ותקשורת גרעינית של חיל האוויר, ותמיכה תפעולית ותחזוקה של כל המפעל הגרעיני. כ-33,700 חיילים קצינים ובעלי מקצוע משרתים בפיקוד העוצמתי הזה של ארה"ב.

שידור השיגור (צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
שידור תעמולה של שיגור טיל בין יבשתי של צפון קוריאה | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים