יירוט נוסף וחריג בשמי אילת: "מטרה אווירית חשודה" שחצתה הלילה (בין שני לשלישי) לשטח מדינת ישראל בעיר אילת ובחבל אילות הסמוך, יורטה בהצלחה על ידי כוחות חיל הים, באמצעות מערכת "כיפת מגן" – הגרסה הימית של מערכת כיפת ברזל. מדובר ביירוט המבצעי הראשון של המערכת, ולרשתות עלה תיעוד שנטען כי הוא של היירוט, שצולם מאחד המלונות בעיר.

מצה"ל נמסר עוד כי המטרה הייתה במעקב על ידי הכוחות, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק כתוצאה מהשיגור לעבר שטח ישראל.

רפאל פיתחה גרסה ימית של כיפת ברזל, C-Dome או "כיפת מגן", שהוצבה על ספינות טילים של חיל הים, ומשגרים ייעודיים הותקנו על ספינות הסער 6 החדשות, שאחת מהן, כפי שהודיע דובר צה"ל בתחילת המלחמה, נשלחה לאילת.

בשיגור הקודם של כטב"מ לעבר אילת, שבוצע על ידי מיליציות איראניות בעיראק, הספינה עמדה בסמוך למבנה בבסיס חיל הים בעיר שנפגע. אותו כלי טיס לא התגלה אז על ידי הספינה ולא בוצע יירוט מסיבה שלא נמסרה, כשצה"ל עוד מתחקר את האירוע. באותו אירוע לא מוצלח הספינה הייתה קשורה לרציף בנמל ולא בים ולכן היא לא פעלה ליירוט הכטב"מ מעיראק. הפעם, הספינה הייתה מוכנה בים וביצעה יירוט מוצלח וראשון מסוגו.

באמצעות קישור המערכות של הספינה למערכות ביבשה ובאוויר, והמכ"מ שפותח במיוחד למשימת ההגנה על המים הכלכליים (אסדות וספינות), המערכת יודעת לזהות מגוון איומים כמו רקטות, כטב"מים וטילי שיוט, ולשגר לעברם מיירטים. זאת כחלק ממערך הגנה ארצי כולל ורב-שכבתי.

לאחרונה בוצעו במערכת "כיפת מגן" סדרה של ניסויים שעל פי צה"ל וחברת רפאל הוגדרו כמוצלחים מאוד. במהלך הניסויים, המערכת הצליחה להשמיד טילים ומטוסים ללא טייס במגוון רחב של תרחישי איום. נתוני המערכת מסווגים, אולם מהמעט שפורסם נטען שהיא מגינה על שטח של מאות קמ"ר.

"כיפת מגן ימית" הינה נדבך נוסף במערך ההגנה הרב-שכבתי, המבוסס על ארבע שכבות הגנה מבצעיות: "כיפת ברזל", "קלע דוד", "חץ 2" ו-"חץ 3", שאת פיתוחן מובילה מנהלת 'חומה' במפא"ת שבמשרד הביטחון. חברת רפאל הינה המפתחת הראשית של כיפת ברזל. התעשייה האווירית, באמצעות חטיבת 'אלתא מערכות', פיתחה את מכ"ם ה'אדיר' הימי. חברת mPrest מפתחת את מערכת השליטה והבקרה של מערכת "כיפת מגן".

המערכת בפעולה (צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון)
מתוך סדרת הניסויים במערכות ההגנה האווירית הישראליות | צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון