חיל האוויר האמריקאי מדווח שהחל להשתמש במטוסי תובלה מסוג C-17 כדי להצניח יותר סיוע הומניטרי ברצועת עזה. על פי הדיווח המטוסים הופעלו לראשונה בסוף השבוע, לצד שני מטוסי C-130, כשיחד הם הצניחו 35,700 ארוחות ו-31,800 בקבוקי מים. כך על פי פיקוד מרכז ארה"ב (CENTCOM).
ארה"ב מחזקת את נוכחות שלה ברכבת האווירית של מדינות רבות לעזה. בשבוע האחרון ארה"ב ביצעה הצנחות יומיות לעזה ובסך הכל למעלה מ-12 הצנחות.
C-17 "גלובמאסטר III" נחשב ל"סוס עבודה" של פיקוד התובלה בחיל האוויר האמריקאי ואחד ממטוסי התובלה הגדולים שיש להם (C-5 הגדול ביותר). לחיל האוויר האמריקאי יש למעלה מ-200 מטוסי תובלה מסוגC-17 , שכל אחד מהם מסוגל לשאת 77 טון ציוד (ע"פ היצרנית) וטווח מקסימלי של כ-5,000 ק"מ, כמו גם יכולת לנחות במסלולים ארעיים.
המטוס הזה עלה לכותרות בכל פעם שארה"ב ביצעה מבצעים אוויריים בטווחים ארוכים, בין השאר כשאזרחים אפגנים נואשים נתלו עליו במהלך ההמראה, שלאחריה נפלו אל מותם במהלך הנסיגה האמריקאית מאפגניסטן.
אל מול הנתונים האלה, למטוסי ה-C-130 "הרקולס" יש יכולת נשיאת ציוד במשקל של כ-19 טון לטווח מקסימלי של כ-7,500 ק"מ. עניין המשקלים תלוי מאוד בכמות הדלק ומשתנים נוספים. בכל מקרה, מטוס C-17 אחד שווה ליותר משלושה הרקולסים בתחום הזה, עם יכולת הצנחה של הרבה יותר ציוד.
מטוסי ה-C-17 של חיל האוויר האמריקאי הגיעו במהלך הימים האחרונים למזרח התיכון מבסיס צ'רלסטון. הפנטגון אינו מפרסם כמה מטוסי C-17 נמצאים כעת במזרח התיכון או אם מתכננים לשלוח עוד. עם זאת, בכיר אמריקאי אמר בתדרוך לכתבים שמספר הצוותים המוכשרים לבצע את ההצנחות גדל בזמן האחרון. ארה"ב לא חשפה מהיכן המריאו מטוסי C-17 לטיסות ההצנחה בעזה. ידוע שמטוסי C-130 אמריקאים המריאו לשם מירדן.
רוב הגיחות האמריקאיות מעל עזה נעשות בשיתוף עם חיל האוויר הירדני, כולל ההצנחה הראשונה. יש להדגיש שכל כניסה של כלי טיס למרחב של עזה נעשה בתיאום עם חיל האוויר הישראלי, בעיקר כדי למנוע אירועי בטיחות באוויר.
גם חיל האוויר של איחוד האמירויות שלח לעזה מטוסי C-17 לביצוע של הצנחת סיוע הומניטרי. מטוס C-17 שנראה שייך לאיחוד האמירויות שהטיל סיוע מהאוויר, גרם לפי הדיווחים למותם של חמישה אנשים, כאשר מצנח שלא נפתח באופן תקין הביא להתרסקות המשטח על קבוצת אנשים.