חיל התקשוב (צילום: דובר צה"ל)
לראשונה, צה"ל יכשיר חיילים להתמודדות עם אירועי סייבר ביחידות השטח | צילום: דובר צה"ל

עם התעצמות תחום הלחימה בסייבר בצה"ל, בעיקר לאור החלטת הרמטכ"ל על הקמת זרוע הסייבר, יפתח בחודש הבא מחזור ראשון של קורס מנהלי אבטחה בסייבר, חיילים שתפקידם יהיה לתת מענה ראשוני לאירועי סייבר בפיקודים המרחביים ובזרועות. בהמשך, כך מבטיחים בצה"ל, מנהלי האבטחה יאיישו גם את האוגדות והחטיבות.

"תחום הסייבר נמצא בתהליך של התפתחות, גם בעולם בכלל וגם בתוך צה"ל, ואנחנו מתעסקים בזה לא מעט", מסביר סא"ל דוד תפוחי, ראש ענף תורה והדרכה של אגף התקשוב. לפני מספר שנים, צה"ל החל להכשיר חיילים בעלי רקע מתאים לתפקיד מגן בסייבר, אך אלו לא מאיישים את יחידות השטח. תפקידם של החיילים שיוכשרו בקורס החדש יהיה אם כן, לתת מענה ראשוני לאירועים, ורק לאחר מכן אלו יועברו לטיפול מגני הסייבר, אם יהיה צורך בכך. אם תרצו, כמעט כמו חובש שנותן מענה רפואי ראשוני בשטח.

>> מכורים לפז"ם? הירשמו לפייסבוק שלנו

בתחילה, חניכי הקורס יהיו בוגרי קורס אחר שמתקיים באגף התקשוב – קורס מנהלי רשת מחשוב שמכשיר חיילים וחיילות למתן מענה לתחום המחשוב באופן כללי. כ-20% מבוגרי הקורס שיימצאו מתאימים לכך, יגיעו גם לפרק ההכשרה של האבטחה בסייבר. בעתיד, הקורס עתיד להתקיים באופן עצמאי ובמתכונת מקיפה, ומלש"בים יתגייסו באופן ייעודי לתפקיד. "אם אני אדמה את זה לשדה קרב, זה אותם אנשים שנמצאים בקו המגע הראשון בטיפול באירועי סייבר", מדגיש סא"ל תפוחי.

הקורס עתיד להתקיים בבה"ד 7, בסיס ההכשרה של חיל התקשוב שמארח גם את בית הספר לסייבר שנחנך לאחרונה, וזה יהיה למעשה הקורס המרכזי והראשון שעובר בו. "יהיו מקצועות נוספים שיפתחו בהקשרים האלה", מבטיח סא"ל תפוחי. הקורס החדש עתיד להתקיים בשלושה מחזורים בשנה.