על פי גורמים בצה"ל גוברת הערכה שלא יהיה מנוס מ"פעולה התקפית נגד חיזבאללה" ולדבריהם, הדבר הועבר גם לדרג המדיני בשיחות עם שר הביטחון יואב גלנט.

בצה"ל מבינים שלמרות המכות הקשות שחיזבאללה ספג מאז החל לבצע תקיפות נגד ישראל, הדבר לא מונע מהם להסלים את המצב בגזרה ועל כן נדרשת יוזמה ישראלית. הבעיה שבשלב הזה אין לישראל לגיטימציה מהאמריקאים, שהציבו כאן כוחות גדולים שעלולים להיות מעורבים במלחמה, אם ישראל תבצע תקיפה יזומה.

מאז יום שבת 7 באוקטובר, חיזבאללה וארגוני טרור נוספים בלבנון מנהלים מלחמת התשה נגד ישראל בצפון. ישראל מצדה תוקפת בתגובה וכבר חיסלה של עשרות מחבלים.

מעבר לזה, ישראל מנצלת את התגובות כדי לפגוע במערך שחיזבאללה בנה מדרום לליטני ולאורך גבול לבנון, בהשקעה של משאבים רבים. במסגרת של מתקפת הנגד הותקפו עשרות מטרות של כוח רדואן בדרום לבנון, של מערך התצפיות, מחסנים ותשתיות טרור.

חיזבאללה איבד בחודש האחרון נכסים רבים, אולם למרות זאת נסראללה מעלה בכל יום את רף הלחימה, כולל ירי הרקטות לאזור הקריות וירי טילי נ"ט לעבר אזרחים. בצה"ל מעריכים שלמרות כל זה, חיזבאללה לא מעוניין במלחמה ופועל במסגרת מרחב תמרון שהוא מבין שיש לו.

חסן נסראללה
מעלה בכל יום את הרף. חסן נסראללה

גם ישראל במצב דומה ואינה מעוניינת בלחימה ומגיבה במסגרת אותו מרחב תמרון. אולם ממידע שהגיע ל-mako עולה שבצה"ל מעריכים שהרף שחיזבאללה מייצר הגיע לגובה שבו לישראל אין מנוס והיא חייבת ליזום תקיפה משמעותית נגד חיזבאללה, הרבה מעבר לתגובות.

הבעיה מעבר לזווית הראיה של צה"ל, היא שהאמריקאים מונעים מישראל לבצע תקיפה כזאת, שתסכן את הכוח הצבאי שהם בנו במזרח התיכון, כדי לגבות את ישראל. צבא ארה"ב בנה את הכוח האדיר בים התיכון והים האדום כדי להרתיע את איראן ולמנוע ממנה להביא את האזור למלחמה רב זירתית נרחבת. אולם לא כדי להיגרר למלחמה שתהיה ביוזמה ישראלית.

לדילמה המורכבת הזאת נכנסת גם ההערכה של צה"ל, שהתגובות נגד חיזבאללה לא מספיקות ולמרות ששני הצדדים לא מעוניינים במלחמה, טעות של מי מהם תביא לכך בסוף. בישראל יש גם רבים שחושבים שזאת ההזדמנות להסיר את האיום הצפוני. איום שאם לא יוסר, יקשה מאוד על תושבי הצפון שהתפנו מהבתים שלהם לחזור אליהם.