מחזור גיוס נובמבר 2011 ליחידות השדה בצה"ל יצא היום לדרך. המחזור משקף עלייה מתמשכת במוטיבציה ללחימה: 76.2% מכלל הכשירים לשרת ביחידות השדה ביקשו לשרת כלוחמים, זאת לעומת 74.2% בגיוס נובמבר אשתקד.

בגיוס הקרוב עתידים להתגייס לצה"ל בנים ובנות המיועדים לשירות קרבי ביחידות השדה, למערך תומכי הלחימה ולתפקידי מנהלה. מבין החיילים ששובצו לשרת כלוחמים, 93% הביעו רצון לשרת בתפקידי לחימה.

לוחם (צילום: John Moore, GettyImages IL)
93% הביעו רצון לשרת בתפקידי לחימה | צילום: John Moore, GettyImages IL

כמו כן, נרשמה עלייה של 2% בביקוש לשרת בחטיבות חיל הרגלים – 52% מהמתגייסים ביקשו לשרת בחטיבות אלו. 100% מהמשובצים ליחידות השדה שובצו לאחת משלוש העדיפויות הראשונות שלהם, שיעור זהה לגיוס נובמבר אשתקד.
 
"המוטיבציה הגבוהה של בני הנוער לשירות בתפקידי לחימה, כפי שניכרת גם במחזור גיוס זה, מהווה מקור לגאווה ולעידוד", אמרה ראש אגף כוח האדם, אלוף אורנה ברביבאי. "עם זאת, חשוב לזכור כי שיעורים גדולים מבני הנוער לא מבטאים את חובתם המרכזית למדינתם וחלקם אינו נמנה עם המשרתים. נמשיך לפעול תוך שילוב זרועות עם כלל הגורמים בחברה כדי להעצים את מסר חובת השירות", הוסיפה ראש אכ"א.

שיאנית הגיוס: העיר מכבים-מודיעין-רעות

בתדרוך שמסרה לכתבים צבאיים ביום חמישי האחרון, חשפה ראש אכ"א כי אחד מכל ארבעה גברים לא מתגייס כיום לצה"ל. 50% מתוכם פטורים רפואית מגיוס והיתר פטורים בשל סעיפים נפשיים. מבין המועמדות לשירות ביטחון מסתבר כי 40.9% לא התגייסו לצה"ל בשנת 2011 וכי שיעור זה צפוי לעלות מעט על פי הצפי לשנת 2014.  באכ"א טוענים כי חלה עלייה מתמשכת בשיעור הצהרות הדת בקרב המתגייסות, אם כי במימדים מצומצמים יותר. הירידה בהיקפי הפטור מנומקת בשינוי מדיניות גיוס הנשים בצה"ל.

ראש אכ"א ציינה כי שיעור החרדיות והדתיות מתוך סך מקבלות הפטור נמצא במגמת עלייה. מי שאינן חרדיות או דתיות מתגייסות יותר מבעבר, זאת הודות להשפעת הפעילות נגד מי שמצהירות הצהרת שווא ביחס לאורח חייהם. באכ"א ציינו כי נכון להיום, כ-7-8% מהמצהירות על היותן דתיות מסרו הצהרה כוזבת.

שיעור הגיוס הגבוה ביותר בישראל נרשם בעיר מודיעין-מכבים-רעות (92.4%) ולאחריה נס ציונה (92.2%), הוד השרון (91.2%) אריאל (91.1%), קריית מוצקין (90%), קריית שמונה (88.4%) יהוד (88%), יקנעם (88%), ראש העין (87.4%) וקריית ביאליק (87%).

העיר מודיעין-מכבים-רעות ממוקמת במקום הראשון מבחינת המיצוי ללחימה והגיוס ליחידות קרביות (59.1%) ולאחריה ממוקמות רעננה (56%), יבנה (54.3%), מעלה אדומים (54.3%) וכפר סבא (52.6%). מודיעין-מכבים-רעות אף מובילה ביחס לאחוזי הקצינים המתגוררים בה (15.6%).

מהנתונים הללו עולה כי ברשימת 10 הערים המובילות, אין כלל ייצוג לערים בגוש דן. העיר המובילה מהמחוז היא קריית אונו, הממוקמת במקום ה-14 מתוך כלל הערים בישראל. לעומת זאת, למחוז המרכז ייצוג רב בעשירייה הפותחת, בייצוג של 7 ערים. כמו כן, בגיוס הגברים חלה עלייה משמעותית בנתוני הערים ערד, אריאל, רעננה, קריית מוצקין, קריית שמונה ויקנעם עילית. בגיוס הנשים חלה עלייה משמעותית בנתוני הערים רמלה וקריית אתא.

>> יום בעקבות לוחמים: הצטרפנו למלש"בים ברמת הגולן