מגן פנים (צילום: MTek)
מגן הפנים. הגנה מפני מטעני צד וקליעים | צילום: MTek

האם לוחמים בשדה הקרב ימגנו גם את פניהם בקרוב? חיל הנחתים בצבא ארצות הברית רכש מגני פנים מתקדמים, וצפוי לרכוש עוד כאלפיים יחידות – כך מדווח האתר Wired.com. הצבא האמריקאי עוד לא הכניס את הציוד לתוך ערכת המיגון הסטנדרטית שלו, אבל הוא בהחלט בוחן את הצורך להגן על פני הלוחמים באופן גורף. סרטון הווידיאו הזה, שמדגים תצוגת יכולת של הציוד, מוכיח שפגיעת קליע בפרצופו של החייל עדיין תכאב, "אבל תישארו בחיים כדי לספר על כך".

התרחיש הכי גרוע

כיום, לוחמים במארינס המוצבים באפגניסטן משלמים בעצמם על מגני פנים. כעת ייתכן והמצב ישתנה, והצבא יספק את המיגון לחיילים. הציוד החדש מיועד לא רק להגן מפני מטעני צד, אלא גם מפגיעת קליעים. בסרטון, המיגון עף מפניה של הבובה וניכר שהיא נפגעה – במקבילה האנושית מצב כזה יכול להסתכם בשבירת עצמות ושיניים, אבל אם חושבים על האלטרנטיבה, זה כנראה ממש בסדר.

לפי המפתחים בחברת "MTek", המייצרת את ה"FAST G3A Shield", מצב בו המסכה עפה בגלל הקליע היא התרחיש הכי גרוע, שיכול לחזור על עצמו בשימוש אמיתי רק אם החייל עומד כשגבו צמוד לקיר, ובכך לא "סופג" את האנרגיה הקינטית. כך או כך, הסיכוי לפגיעת קליע היישר בפנים קלוש למדי בהשוואה לאיום הגדול של פיצוץ חומר נפץ, בעיקר עקב מטעני צד – המטרה העיקרית של המגן החדש.

כעת מגני פנים הם פופולאריים במיוחד בקרב מסלקי פצצות, מטבע הדברים. החברה ייצרה גם דגם קל וקומפקטי יותר לחי"רניקים, שמאפשר למשתמש לתפעל נשקים קלים ללא הסרבול האופייני למגנים מסוג זה. לפי המפתחים, "הציוד דורש, כמו כל ציוד, אימונים וזמן כדי להתרגל אליו. אבל אפשר לתפעל כל רובה M4 או M16 תוך שימוש בו". מעלה של הפיתוח היא יכולתו "להקל על הטראומה" הנגרמת על ידי פגיעות ראש, שתורמת לדמנציה מוקדמת.

מגן פנים (צילום: MTek)
ה"FAST G3A Shield". מפחית את הסיכון לדמנציה מוקדמת? | צילום: MTek

אבל עצם רכישת המגנים עומדת במחלוקת: כמה מיגון הוא יותר מדי מיגון? איך מאזנים בין הצלת חיי הלוחמים בכל מחיר, אלה שאמורים לשעוט קדימה גם אם לא ייצאו מכך בחיים, ובין הגבלה משמעותית של מהירותם ויכולת התמרון שלהם? הפיתוח הנוכחי שוקל פחות מ-450 גרם. זה לא הרבה, אלא אם צריך לסחוב את המשקל הזה על הראש.

>> בקרוב: לוחמי כוחות מיוחדים יקבלו כוחות-ספיידרמן