השבוע תפתח בפריס התערוכה השנתית לנשק ואמצעי לחימה בהשתתפות נציגים מתעשיות צבאיות של עשרות מדינות. התערוכה היוקרתית שמתקיימת כבר 35 שנה, מתקיימת השנה כשברקע התחממות בין מדינות אסיה, התבטאויות לקראת פעילות צבאית באירן ובסוריה והתפתחות משמעותית בתחום לוחמת הסייבר.

כלי טיס בלתי מאויש (צילום: התעשייה האווירית)
הפנתר. מרגל קטן | צילום: התעשייה האווירית

המוח היהודי ממשיך לספק פתרונות לשדה הקרב המודרני והנוכחות הישראלית בתערוכה תכלול לא פחות מ-50 חברות ישראליות יצרניות ומפתחות אמצעי לחימה שיציגו פיתוחים רבים בתחום הנשק, הרכב, המודיעין, האופטיקה, שיתוף הידע ועוד.

ריכזנו לכם מספר פיתוחים של ענקיות הנשק הישראלית - התעשייה האווירית, רפאל ואלביט מערכות. 

הפנתר – כלי טיס בלתי מאויש שקט במיוחד

יכולת חיזוי וצילום באיכות גבוהה מהאוויר, יכולת לבצע מספר רב של סוגי משימות ויכולת עצמאית להמראה ונחיתה הם מהבשורות שמביא אתו לשדה הקרב המודרני "הפנתר" – כלי טיס בלתי מאויש, פיתוח של התעשייה האווירית, שיוצג לראשונה בתערוכה.

הפנתר, מיועד למטרות צבאיות, אזרחיות וביטחוניות, יודע לספק פתרונות למגוון מתווי לחימה וסוגי משימות במינימום דרישות לוגיסטיות. אחד מיתרונותיו הבולטים הוא יכולתו לתפקד כמרגל לכל דבר שיודע להמריא ולנחות מספר פעמים ובאופן עצמאי, גם בשטח אויב וכך לספק מודיעין וצילומים מגבהים משתנים.

כיאה למרגל, הפנתר מצטיין במנוע שקט המאפשר איסוף מודיעין בשטחים בנויים צפופים אוכלוסין מבלי שאף אחד ישים לב שהוא שם ומבלי להשאיר עקבות בשטח.

לצפייה בסרטון הדגמה לפעילות הפנתר לחצו כאן (צילום: התעשיה האווירית)

הסמארטפון מגיע לשדה הקרב

סמרטפון בשדה הקרב (צילום: התעשייה האווירית)
הסמרטפון TAC4G. את אפליקציית הקרב כבר הורדת? | צילום: התעשייה האווירית

עוד מבית היוצר של התעשייה האווירית ו"אלתא": רשת סלולארית בפס רחב, מאובטחת, חסינה, אישית וניידת לפריסה מהירה של כוחות צבאיים וכוחות ביטחון הפועלת על מכשירים סלולארים מדור רביעי. הרשת הקרויה TAC4G, תאפשר לכוחות הפועלים בשטח גישה למידע רב והכרחי ותאפשר לו לשדר לאחור מידע לחדרי פיקוד. המערכת נותנת את המענה המפותח והמקיף ביותר לצבאות גדולים בפריסה גדולה מחד ומאידך ליחידות קטנות הפועלות באופן עצמאי בתא שטח קטן. שילוב ייחודי של טכנולוגיות צבאיות ואזרחיות (כמו שיש לכולנו בכיס) מאפשר פריסה מהירה של המערכת במינימום סיכון ובהתאם להתפתחות אמצעי התקשורת בשנים האחרונות.

בדומה לסמראטפונים שאנחנו עושים בהם שימוש ביום-יום, גם במערכות האלו ניתן יהיה לעשות שימוש באפליקציות מתקדמות של העברת וקבלת מידע כמו קול, DATA, וידאו תמונות ועוד.

התעשייה האווירית תציג פיתוחים נוספים כמו רדארים ניידים, כלי טיס נוספים, אמצעי חיזוי, רכב רובוטי לכוחות היבשה, משגרים טילים ועוד.

ירי בשלט רחוק

אם חלומו של לוחם הוא להילחם באויב עם ג'ויסטיק ביד מול מסך כמו שזכור לו מהילדות, הרי שחלומו קרוב להתגשם. למשפחת כלי הנשק של "רפאל" נוספת מערכת צעירה ומבטיחה – עמדת ירי נשלטת מרחוק עם אפשרות לטעינת תחמושת מבפנים.

עמדת ירי בלתי מאוישת (צילום: רפאל)
עמדת ירי בלתי מאוישת. תספק הגנה ותקטין סכנת חטיפות | צילום: רפאל

מדובר בהתקדמות משמעותית בפיתוח אמצעי הלחימה המופעלים מרחוק שתסייע רבות בלחימה בגזרות סבוכות עם סכנת חטיפה, כמו גבול רצועת עזה, גבול הצפון וגזרת הגבול בין ישראל למצרים. 

פיתוח זה נוסף למערכות ירי בלתי מאוישות ותיקות יותר, כמו מערכת "רואה-יורה" שנכנסה לשימוש בצה"ל לפני כמה שנים וכבר ראתה הישגים רבים.

כמו שכבר דיווחנו באתר, רפאל תציג בתערוכה גם את טיל המיני ספייק - הטיל האישי הקטן בעולם.

Clip on Coyote – שיתוף ידע דרך כוונות

אלביט מערכות תציג בתערוכה את "Clip on-Coyote"- כוונת צלפים שמאפשרת למספר צלפים להקליט ולשתף ברשת נתוני וידיאו מהשטח על מנת לתאם ירי. המערכת ניידת מאוד (שוקלת רק קילו ו-700 גרם) וניתנת להתקנה על כל סוגי הטלסקופים.

הפיתוחים של אלביט יקבלו השנה במה של כבוד במיצג מולטימדיה חדשני שהופק במיוחד לתערוכה. הצופים במיצג יוכלו להתרשם מהשילוביות יוצאת הדופן שבין מערכות איסוף המודיעין השונות של אלביט, החל ממערכות בלתי מאוישות, עבור לסנסורים שונים, מערכות תצפית ידניות ועוד. כל זאת, במטרה להעניק לכוחות הפועלים תמונה מודיעינית רחבה, בזמן אמת, ושמירה על חיי אדם.

צלף (צילום: Ian Waldie, GettyImages IL)
כוונת צלפים. משתכללת ומשתפרת | צילום: Ian Waldie, GettyImages IL

במיצג ישולבו פיתוחים נוספים שיוצגו על ידי אלביט בתערוכה, כמו עינית לילה זעירה במשקל 180 גרם בלבד ומערכת תקשורת לוויינית בפרופיל נמוך.

הפיתוחים הישראלים יוצגו בתערוכה יחד עם פיתוחים של ענקיות נשק עולמיות אשר מציגות גם הן פיתוחים מרשימים לא פחות כמו טנק קל משקל מבית "לוקהיד מרטינס", רדארים קלי משקל מבית יוצר גרמני, משגרי טילי נ"ט ועוד. בתערוכה עשויות גם להיסגר עסקאות נשק עם משמעויות אסטרטגית וכלכליות עמוקות.

>> חדש מהמדף: צעצועי הקומנדו שישנו את שדה הקרב