עדי גרשון  (צילום: דוברות מרחב לכיש)
שואפת להפוך למפקדת ספינה. עדי גרשון | צילום: דוברות מרחב לכיש

"האווירה ביחידה היא כמו משפחה. לא אחת התפקיד מצריך חוסן מנטלי ואפילו סיכון של ממש. מעבר לאכיפה אנחנו עוסקים לא מעט גם בהצלת חיי אדם וסיוע לאזרחים, וזה חשוב לי מאוד". את הדברים האלה אמרה השבוע רס"ר עדי גרשון, מי שעשתה היסטוריה והפכה לימאית הראשונה במשטרת ישראל. רס"ר גרשון סיימה את ההכשרה והחלה לשרת ביחידת השיטור הימי של מרחב לכיש. כמו שזה נראה כבר עכשיו אין לה שום כוונה לעצור בתחנה הזו וכפי שהיא מספרת, "השאיפה שלי לעתיד היא להיות מפקדת ספינה ולהדריך בתחום הימי במשטרה".

רס"ר עדי גרשון, בת 28 ממושב בית עזרא שליד אשקלון, החלה את דרכה במשטרה בשנת 2005, אז התגייסה שוטרת חובה (שח"מ) במסגרת השירות הסדיר. במשטרה יודעים לספר שהיא הוכיחה את עצמה כבר בתחילת הדרך וסיימה את קורס השוטרים אשר התקיים במלמ"ש בהצטיינות. "התחלתי כשוטרת סיור במשטרת אשקלון של מרחב לכיש וכבר אז מאוד אהבתי את המשטרה ורציתי להמשיך גם לשירות קבע", מספרת עדי.

ואולי החיבה למשטרה החלה אצלה הרבה קודם לכן. לא מעט מבני משפחתה של רס"ר עדי גרשון שירתו במשטרת ישראל במגוון תפקידים שונים. אביה שירת בסיור הכפרי של משמר הגבול בלכיש וכבר אז היא נחשפה לתפקיד השוטר ומשימות המשטרה. "כאשר סיימתי את השירות הסדיר הציעו לי להמשיך לשירות קבע כמפעילת מתנדבים במשמר האזרחי באשקלון. הסכמתי מיד ולמעשה הייתי אחראית על כ- 250 מתנדבים. התפקיד כלל גם לא מעט פעילויות שונות ומגוונות. בעיקר פעילויות אכיפה שתכליתן מתן שירות מיטבי לאזרחים", מציינת עדי.

עדי גרשון  (צילום: דוברות מרחב לכיש)
"עשויה מהחומר הנכון" | צילום: דוברות מרחב לכיש

עדי גרשון  (צילום: דוברות מרחב לכיש)
שיהיה בהצלחה | צילום: דוברות מרחב לכיש

מעבר לחיבור של עדי למשטרה, בער בה כל השנים הללו הרצון לשרת כשוטרת בים, תפקיד שאף אישה לא הגיעה אליו עד היום. "קשה לי להסביר, אבל משהו בים מושך אותי מאוד. התחושה היא תחושה של רוגע ושלווה. וכבר מגיל קטן אני זוכרת את עצמי הולכת לים עם חבריי, בני משפחתי ואפילו לבד בכל הזדמנות פנויה", היא נזכרת. ואכן לפני מספר שנים עברה עדי לשרת כמפעילת בסיס מתנדבים של השיטור הימי במשטרת מרחב לכיש. היא נחשפה לעבודת ימאי המשטרה ביחידה והבינה שהיא רוצה להיות חלק מהם ולעשות את המשך שירותה במשטרה דווקא בתוך הים.

מעטים הם התפקידים במשטרת ישראל שסגורים בפני נשים. ניתן לראות אותן גם בתפקידי הבילוש, יחידות העלית והעיקוב, ועכשיו עדי החליטה לפתוח גם את תפקיד השיטור הימי, ושום דבר לא יעצור אותה.

רצה הגורל ולפני מספר חודשים התקבלה החלטה על הוספת תקן של ימאי משטרה נוסף ביחידת שיטור ימי לכיש. עדי הגישה מועמדות לתפקיד ולאחר וועדות ובחינת המועמדים, נמצאה המתאימה ביותר והצטרפה לשורות היחידה. "כשאנחנו בוחנים מועמדים לשירות ביחידה, אנו בוחנים אותם בפרספקטיבה מקצועית וערכית. איך יסתדרו עם הצוות, המשימות, ההקפצות והאתגרים הפיזיים והמנטליים שמייצר הים. עדי בהחלט עשויה מהחומר הנכון לשרת כימאית משטרה. השיטור והים בוערים בה ולנו זה חשוב. אני בטוח שהיא תתרום ליחידה ותצליח להשתלב בצורה מיטבית", מספר פקד עירן מסיקה, מפקד יחידת השיטור הימי של משטרת מרחב לכיש.

משמר החופים

יחידת השיטור הימי במשטרת ישראל אחראית אחראים על פעולות אכיפה שכוללות הצלת חיים של מי שנכנס למצוקה בלב ים, אכיפת חוקי מדינת ישראל בים ואפילו התמודדות עם אירועי פח"ע מכיוון הים. זו יחידה קטנה יחסית, אולם בעלת כמות אדירה של משימות מאוד מגוונות. לא מעט אנשים מסתובבים חיים בזכות הערנות של שוטרי היחידה הימית, והם גם הצילו לא מעט בעלי חיים נדירים אותם איתרו בלב ים והעבירו לגופים המתאימים.

בחודשים האחרונים עדי נקלטה ביחידה לחפיפה, ובמקביל היא ביצעה את כל ההכשרות הרלוונטית לתפקידה כימאית משטרה מן המניין. עדי עברה קורסים מקצועיים שונים, כמו ימאי מוסמך, קורסי משיט על כלים שונים, הכשרה לצרעות (ספינה), מגישי עזרה ראשונה בים וקורס הישרדות במים שנחשב לקשה במיוחד.

היא השתתפה באימונים ותרגילים של היחידה ואפילו במספר פעילויות מבצעיות בים. "מה שמניע אותי היא בעיקר תחושת השליחות והרצון להצליח. אני בטוחה שהצעד שעשיתי יפתח את הדרך לנשים נוספות לשרת בשיטור הימי". סיכמה רס"ר עדי גרשון, וכמו שנראה לנו היא בדרך לעוד כמה תחנות היסטוריות במשטרה.