שוטרי תחנת נצרת מתנדבים (צילום: משטרת נצרת)
"לחלק מהשוטרים היו דמעות בעיניים" | צילום: משטרת נצרת

לצד העבודה השוטפת, שוטרי תחנת משטרת נצרת שמו לעצמם למטרה להתנדב ולתרום לקהילה ולחברה, ובכך הם מבקשים להראות את הצד היפה של המשטרה. כך לדוגמה, בשבוע שעבר נפטרה ניצולת שואה ערירית שהתגוררה בנצרת עילית, כשאין לה שום קרוב משפחה שיערוך טקס אזכרה לזכרה. המידע על מותה של ניצולת השואה הגיע לשוטרי התחנה בפיקודו של ניצב משנה שלום אביטן, ואלו החליטו לעשות מעשה אצילי ומרגש ולמעשה, להפוך למשפחתה של הניצולה.

שוטרי תחנת נצרת מתנדבים (צילום: משטרת נצרת)
מכבדים את זכרה של ניצולת השואה הערירית | צילום: משטרת נצרת

"אנחנו תחנת משטרה שהאג'נדה שלה היא קהילתית. השוטרים בתחנה בעלי מודעות לנושא, תורמים לקהילה ועוזרים בכל דבר שרק אפשר לקשישים, בהם ניצולי שואה: בצביעת בתים, בניקיון חצרות, בתרומת ציוד חם לחורף ולאוכלוסיות נוספות. זה היה ברור שגם במקרה של ניצולת השואה הערירית כולם יירתמו לעשות מצווה ולכבד את זכרה", סיפר אחד משוטרי התחנה.

שוטרי תחנת נצרת מתנדבים (צילום: משטרת נצרת)
הגיעו לטקס סיום הטירונות של חייל בודד | צילום: משטרת נצרת

השוטרים אספו כסף כדי לממן את סעודת האזכרה של ניצולת השואה. כ-20 שוטרים הגיעו לחלקת הקבר עם רב ואחד מהם קרא קדיש לזכרה של הקשישה המנוחה. בתום האזכרה, השוטרים ערכו סעודת מצווה. "זה היה מרגש מאוד. לחלק מהשוטרים היו דמעות בעיניים", סיפר אחד השוטרים. פוסט שמתאר את המעשה של השוטרים עלה בעמוד הפייסבוק של משטרת ישראל וגרף כ-12 אלף לייקים, 650 תגובות וכאלף שיתופים. הגולשים שהתרגשו מהמעשה שיבחו את רגישותם ואצילות נפשם של השוטרים. "כל הכבוד לשוטרים שעובדים כל כך קשה שמצאו לנכון לעשות מצווה כזאת. ישר כוח", כתב אחד הגולשים. גולש אחר הוסיף: "אלה השוטרים שאנחנו צריכים, עם לב ונשמה".

כאמור, השוטרים בתחנה חרטו על דגלם את ההתנדבות והתרומה לקהילה: לפני כמה שבועות הם הגיעו לביתה של ניצולת שואה וניקו את חצר ביתה מאחר והתקשתה לנכש את העשבים, ולאחרונה גם חילקו חבילות שי לילדים שמאושפזים בבית החולים. השוטרים מתנדבים גם לא מעט עם חיילים בודדים, כאשר לפני כמה חודשים הם קראו פוסט בפייסבוק של אם מארצות הברית שבנה, חייל בודד, משרת בצה"ל והיא אינה יכולה להגיע לטקס סיום הטירונות שלו. כ-30 משוטרי התחנה החליטו לאמץ את החייל, הגיעו לטקס עם שלטים שהכינו וחבילת שי ובכך גרמו לו שלא להרגיש לבד. "רצינו לגרום לחייל להרגיש שהוא לא לבד, הוא התרגש מאוד והתרגשנו איתו. היה חשוב לנו לשמח אותו", שחזרה קצינה בתחנה.