פיקוד הכוחות המיוחדים של צבא טורקיה נקרא גם יחידת "הכומתות האדומות" ("Maroon Berets" – הכומתות בצבע בורדו, בתרגום מדויק יותר). היחידה הזו הוקמה על מנת להתמודד עם התקפות מבית ומחוץ על טורקיה, ולצורך העניין חייליה מאומנים בשלל תחומים. מצופה מהם, אגב, לשרוד בכל התנאים הסביבתיים האפשריים.

איך עושים את זה? מאמנים ומחנכים את הלוחמים בשלושה מתארים: מקומי, בינלאומי ומיוחד. בשלושת הקטגוריות הללו יעברו החיילים לא פחות מ-47 הכשרות שונות. האימון המקומי אורך 72 שבועות, והאימון הבינלאומי אורך בין 10 ל-52 שבועות של אימונים מיוחדים בארצות שונות. בסך הכל, בתוספת אימונים שונים, שלוש שנים וחצי יעברו בטרם יהפוך חייל ללוחם גאה ביחידת "הכומתות האדומות" של צבא טורקיה.

הכומתות האדומות (צילום: specwar.info)
חייל ב"כומתות האדומות". לשרוד בכל התנאים הסביבתיים האפשריים | צילום: specwar.info

סומכים זה על זה בענייני חיים ומוות

אופי רוב האימונים האלה אינם חשופים לקהל הרכב – לבד מאימון ספציפי, שכנראה לא נותר בסוד בשל האפקט המרתיע שלו. "יריית האמון" ("The Trust Shot" באנגלית) היא בסך הכל חלק מתוכנית האימונים הרגילה שצריך לעבור כל לוחם ביחידה. בחודש האחרון לאימונים, נערך תרגיל מיוחד במינו, מעין מבחן אומץ שנועד לוודא כי החיילים יכולים לסמוך זה על זה, גם כשזה מגיע לחיים ומוות.

בתרגול "יריית האימון", שניים מהחיילים עומדים משני הצדדים של לוח מטרה, בעוד חבר שלישי יורה באקדח לעבר המטרה, ממרחק של 15 מטרים. במהלך התרגיל, שני הלוחמים העומדים לצד המטרה אינם מורשים לזוז או ללבוש אפוד מגן.

יריית האמון (צילום: specwar.info)
יריית האמון? תמונה נדירה ברשת האינטרנט, שגם אמינותה מוטלת בספק | צילום: specwar.info

מעבר לתרגיל הזה, לא הרבה ידוע על יחידת "הכומתות האדומות" של צבא טורקיה, ובכלל זה גם על הפעילות בה היא לוקחת חלק. זהות לוחמיה מסווגת. היחידה נחשפה במעט לציבור כשלכדה בפברואר 1999 את עבדולה אג'לאן, ראש הארגון הכורדי PKK, בניירובי שבקניה.

>> הנשק הסודי של אריות הים: יחידת כלבי עילית