סגן סיליג' ג'והנסן ווילאסן היא מפקדת כוח טנקים בגדוד שריון. בקרוב היא תישלח יחד עם כוח שמונה כ-200 לוחמים לליטא, במטרה לתגבר את הנוכחות המוגברת של נאט"ו באזור - ככל הנראה, בתגובה לתוקפנות הרוסית. 

בסרטון חדש שמפרסם ארגון נאט"ו סביב ההחלטה לשלוח את סגן ווילאסן וחייליה למשימה, היא מספרת על תחושותיה ועל האתגרים בפיקוד על כוח טנקים שפועל בתנאי מזג אוויר קשים במיוחד. "יש לנו פתגם שאומר: אם אתה יכול להתמודד עם התנאים הארקטיים, אתה יכול להילחם בכל תנאי ובכל אתגר", היא אומרת בסרטון. "טנק הוא כמו קרנף – בגלל השריון, ונמר – בגלל שהוא פוגע מהר".

קצינה בחיל השריון הנורבגי (צילום: youtube/NATO)
"אני מתייחסת לגוף שלי כמו שאני מתייחסת לטנק – כמו מכונה" | צילום: youtube/NATO

ווילאסן אחראית בתפקידה על כוח של ארבעה טנקים. "זה כוח אש אדיר", היא מספרת. "הדברים שאני אוהבת בעבודה שלי הם - האנשים, המשימות המאתגרות וההתפתחות האישית שלי כקצינה, מפקדת, חיילת וקודם כל – כבן אדם". לטענת ווילאסן, כשהחלה את שירותה הצבאי לא ידעה יותר מדי על היחידות השונות – ופשוט בחרה באופן אקראי להצטרף לחיל השריון. "חשוב לי להתאמן. אני מתייחסת לגוף שלי כמו שאני מתייחסת לטנק – כמו מכונה", היא מספרת, לרקע צילומים מרהיבים שלה מתאמנת בשלג.

בסך הכל, נורבגיה תשלח 8 טנקים לליטא. "אני כבר לא יכול לחכות לפגוש את השותפים שלי. חשוב לנו להראות שאנחנו לוקחים את החברות שלי בנאט"ו ברצינות", היא מסכמת.

נורבגיה הייתה אחת מהחלוצות בעולם בשילוב נשים כלוחמות, והמדינה הראשונה בברית נאט"ו שעשתה זאת. כל תפקידי הלחימה נפתחו בפני נשים כבר בשנת 1985, והן משרתות בחי"ר, בשריון, בתותחנים ואפילו בצוללות. אצלנו, נזכיר, הדיון האם לשלב נשים בכוחות השריון עלה לכותרות לפני מספר חודשים, כשצה"ל הודיע כי הוא בוחן מחדש את סוגיית שילוב נשים כלוחמות בחיל, מה שגרר לא מעט תגובות מצד אנשי צבא בכירים בעבר, כולל תא"ל (במיל') וגיבור ישראל אביגדור קהלני, שהתנגד לרעיון.