אוסמה בין לאדן, נתמך מטהרן? (צילום: רויטרס)
שופכים אור על שנותיו האחרונות של המחבל הכי מבוקש בהיסטוריה | צילום: רויטרס

מסמך שנמצא לפני ארבע שנים במקום בו הסתתר אוסמה בן לאדן, התברר להיות טופס הרשמה למתגייסים חדשים לארגון אל קאעידה, כך דיווחה אתמול מחלקת המודיעין האמריקאית.

המסמך המדובר עוסק בעניינים שגרתיים וביורוקרטים. הוא תורגם בידי ה-CIA ונפתח בשורות: "אנא מלא את המידע הנדרש בכנות ובדיוק. כתוב בבירור ובכתב יד קריא. ציין שם, גיל, מצב משפחתי". אחד הסעיפים היותר קריטים בהמשך שואל: "האם אתה מעוניין לבצע משימת התאבדות?".

כל ג'יהאדיסט פוטנציאלי נדרש לענות על שאלות הנוגעות לקריירה ולשליטה בשפות זרות ואף לציין מספרי טלפון של קרובים. טופס ההרשמה המדובר, נמצא בין 103 מסמכים מסווגים אחרים של בין לאדן, אשר שופכים אור על שנותיו האחרונות במהלכן התהדקה סביבו הרצועה, בתור המוח שהוציא לפועל את פיגועי ה-11 בספטמבר.

מציאת המסמכים מאפשרת מבט נדיר על דמותו של אוסאמה בין לאדן, ובין היתר גם על אוסף הספרים שלו, שמציג טעם מגוון במיוחד שכולל גם את הפרופסור האמריקאי נועם חומסקי, הוגה דעות, פעיל זכויות ופרשן פוליטי המזוהה עם השמאל הקיצוני. המחבל המבוקש קרא גם את "המלחמות של אובמה", ספר שכתב איש הצבא לשעבר, העיתונאי בוב וודוורד, אשר עוסק במאבקי הכוחות בין הבית הלבן למפקדי צבא ארה"ב בעקבות מלחמת אפגניסטן.

טופס ההרשמה לאל קאעידה (צילום: מנהל המודיעין הלאומי)
"מלא את המידע הנדרש בכנות ובדיוק", טופס ההרשמה לארגון הטרור | צילום: מנהל המודיעין הלאומי

טופס ההרשמה של אל קאעידה מתחיל כאמור בשאלות שגרתיות, אך לוקח את המועמד במהרה למקומות אפלים במיוחד – "עם מי יש ליצור קשר במידה שתהפוך לקדוש מעונה?" ארגון הטרור דורש מכל המעוניינים להתגייס לשורותיו למסור פרטים אודות משפחותיהם, כולל שם האב, שם הסב, עיסוק האב ומספר הנפשות במשפחה, כולל שמות שניים ו\או כינויים. כמו כן, יש גם לפרט בנוגע למעסיקים קודמים, רישומים פליליים וכל קשר לארגונים שאינם קשורים לאל קאעידה.

כמו כן, טופס ההרשמה בודק האם המחבל הפוטנציאלי מכיר אנשים שנסעו למדינות מערביות, והאם יש לו בני משפחה בעלי תפקיד ממשלתי כלשהו שאולי יוכלו לסייע. המועמד נשאל לגבי תחביבים, אנשי אסלאם אהובים וגם מה הוא מעדיף יותר - מדע או ספרות.

מחבלים פוטנציאלים הורשו למלא את הטופס בשפות אחרות, במידה ולא ידעו ערבית. בנוסח מייגע של מחלקת משאבי אנוש טיפוסית, מוסבר בטופס כי "יש להימנע מלשתף את המידע שהוזן עם מתמודדים אחרים". מי שבכל זאת נורא רוצה להתייעץ, רשאי "לפנות לאח המפקח עליו". אין ספק שלנהל רשת גיוס מחבלים מרחבי העולם זו מטלה מורכבת, במיוחד כשאתה מסתתר מפני כוחות אמריקאים אי שם בפקיסטן.

המסמך הנדיר הגיע לידי האמריקאים ב2 במאי 2011, לאחר שהם פשטו על מקום המסתור של בין לאדן בעייריה אבוטבאד שבפקיסטן וירו בו למוות.

>> דאע"ש מבטיחים: "החיים פה הם כמו באתר נופש"