חייל מדבר בטלפון שמח (צילום: עודד קרני, מדור צבא וביטחון)
כמה סיבות לחייך, בכל זאת | צילום: עודד קרני, מדור צבא וביטחון

הנקודה בה שביזות יום א', שביזות מוצ"ש ושביזות שאר ימי השבוע נחלשת במקצת, היא ברגע בו חל שיפור בתנאי השירות שלכם. יש דרכים לשפר את הת"ש והן כרוכות ביצירת הקשרים המתאימים עם האנשים הנכונים. הכנו עבורכם רשימה של כמה מבעלי התפקידים שיכולים לסדר אתכם בשירות.

הטבחים

מעבר לעובדה שהיא פחות או יותר הכרחית לקיום שלכם, קיבה מלאה יכולה לעשות טוב גם בלב, כל עוד תמלאו אותה בדברים הנכונים. אז נגיד שחזרתם משמירה באמצע הלילה ואתם גוועים ברעב, או שסתם לפתע תקף אתכם חשק למילקי, יש רק אדם אחד שיוכל לעזור לכם – הטבח. לרב מדובר בטיפוסים שרגילים לשמוע הרבה מאוד תלונות מהחיילים בחדר האוכל, אבל אסור לשכוח שהטבח אוחז במפתחות למטבח ולמקרר. אז גם אם השניצל ורדרד ושרירי, וגם אם הסלט הוא בעצם רסק ירקות, חייכו לטבח ותגידו "תודה". אחרי תקופה שתתמידו, הוא יפרגן לכם במצרכים להכנת טוסט עם גבינה צהובה.

>> לא הסתדרתם עם הטבח? הנה כמה מתכונים צבאיים שאתם חייבים להכיר

עובדי מטבח בצבא (צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים)
תפרגנו, לא יזיק | צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

האפנסאי

לובשי מידות מיוחדות (נמוכי קומה, שחיפים או אנשים מלאים מהממוצע) עלולים להתקשות במציאת מדי ב' שישבו עליהם כמו שצריך. עזרה מאנשי האפסנאות, בהחלט יכולה לעזור. אבל הסיבה העיקרית לכך שאתם חייבים להתחבב על אנשי חיל הלוגיסטיקה, היא אבדן ציוד: אנחנו חותמים על לא מעט דברים שהצבא משאיל לנו וברגע האמת, מגלים שיש לפחות חוסר אחד או שניים. במקרים מהסוג הזה, כדאי מאוד שיהיה לכם איזה חבר או חברה אפסנאים, שיוכלו לחלץ אתכם ולקמבן לכם איזה מעיל דובון, במקום זה שמישהו אחר כנראה דפק לכם. זכרו, רק חבר אפסנאי ישים קץ למת"שים! טיפ מפז"ם - היזהרו מחיילים לקראת שחרור.

>> שחקו ושתפו את התוצאות: כמה מהר אתם מכניסים את הציוד לקיטבג?

אפסנאי בצה"ל (צילום: במחנה)
בעל הבית, אפשר לפנק אותך באיזה קפה שחור ככה | צילום: במחנה

הרס"ר

הרס"ר, או בכינויו הרשמי "מפקד המחנה", הוא האלוהים של הבסיס. הוא יכול לחרוץ את גורלם של החיילים באמצעות עונשים, תורנויות וכמובן – משפטים וריתוקים. אם במקרה נתתם לו הזדמנות להעלות אתכם למשפט, יהיה קשה מאוד לשכנע אותו לרדת מהעניין.  הדרך היחידה לתפעל מצבים מהסוג הזה בעתיד, היא לגרום לרס"ר לחבב אתכם: נסו לצחוק מהבדיחות שלו ולהעביר איזה גלח"ץ בדיוק כשהוא עובר. ברב המקרים, הוא יהפוך להיות קצת יותר סלחן והחיים שלכם בבסיס קצת ישתפרו. לא יהפכו ורודים, אבל קצת ישתפרו.

החובש

אם הרס"ר הוא האלוהים, אז החובש מקביל למשיח. במיוחד בשלב הטירונות, אותו גורם מחיל הרפואה יכול לקמבן לכם תורים לרופא, תרופות ומשחות לפטריות ברגליים ולא פחות חשוב - ב'תים. בדומה לבעלי תפקידים אחרים בבסיס, החובש ימלא את תפקידו רק אם הוא ממש חייב. כל עוד אתם לא חלק מהחבורה שלו, שכחו מזה שהוא יפרגן לכם בפטור אבק מפוברק ותמשיכו לטאטא.

פקידי הלשכה

פקידי הלשכה הם החיילים שמקורבים לדרגות הבכירות ביותר בבסיס, ובמסגרת תפקידם הם נחשפים לעולם מופלא ועוצר נשימה. אנחנו כמובן לא מדברים על סודות מדינה, אלא על דברים גדולים הרבה יותר – בורקסים ומלא שתייה קלה. אם תצרו את הקשרים הנכונים ותהפכו להיות חברים של פקידי הלשכה, תוכלו לדעת לפני כולם על כל פחמימה שתצא שלמה מחדר הישיבות. מעבר לכך, זכרו תמיד שלפקידי הלשכה יש גישה למקרר קטן, בתוכו המצרך הנדיר מכל – חלב.

בורקס (צילום: istockphoto)
אין כמו פחמימות נחמה | צילום: istockphoto

הנהג

אם אתם תקועים באיזה חור בצפון, בדיוק נגמרו לכם הסיגריות ואתם לא יוצאים הביתה בשבועיים הקרובים, הנהג הוא נקודת האור היחידה שלכם. בניגוד לרב החיילים, הנהגים זוכים לצאת מהש.ג מפעם לפעם, אז גם מתאפשר להם לרכוש אספקה של סיגריות, מוצרי היגיינה ודברים טעימים שאפשר לאכול. אבל לא רק חיילים שטוחנים שבתות זקוקים לקשר טוב עם הנהגים. טרמפ לתחנת האוטובוס או משלוח פיצה מיוחד באמצע הלילה, ישמחו כל לובש מדים באשר הוא. בקיצור, שבו איתם לקולה.

נהג צבאי (צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים)
זוכים לראות את הבחוץ. נהגים צבאיים | צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

אז נכון, לא חובה שיהיו לכם קשרים בצבא, אבל בואו נודה באמת - כדאי מאוד שתצרו לפחות אחד או שניים כאלה. בהצלחה!