"זאת מהפכה של ממש", מתארת רב"ט ליאור רושה, מקפלת מצנחים, את תרומתה של מערכת רו"ם (רישום, מעקב וניהול מצנחים) לפעילות בבית הספר לצניחה והטסה.

אם עד כניסתה של המערכת לשימוש בשנה האחרונה, מילאו מקפלות המצנחים באופן ידני טפסים בסיום כל שלב בתהליך, כעת הן סורקות בצורה פשוטה ומהירה ברקוד שמזין אוטומטית את פרטי המצנח. "מבחינתנו, החל פה עידן חדש", מסבירה רב"ט רושה.

גם מהלוחמים שמשתמשים במצנחים, נחסכה הניירת, וכדי לקבל מצנח כל שעליהם לעשות הוא "להעביר" את החוגר במערכת החדשה.

מערכת רו"ם, אומרים גורמים ביחידת האספקה בהיטס, גם חושפת למשתמשים בה את ההיסטוריה של כלל המצנחים - כולל התקלות והטיפולים השונים שעברו לאורך השנים. וזוהי רק שאלה של זמן, הם מוסיפים, עד שהמערכת החדישה תהפוך מנייחת לניידת - ותוביל למהפך של ממש.

"המערכת מותקנת באולם הקיפול - אך הצורך המבצעי הוא דווקא בשטח", מסבירים בזרוע. "במידה ונצליח לנייד את המערכת, ולהעביר את התוכנה גם לטאבלטים - זה יהיה הישג לצבא כולו, שכן המקפלות יוכלו לבצע את פעולותיהן בשטח במהירות ובקלות".

"תמרון שעוד לא נראה כמותו"

לא תמיד יודעים, אבל המצנחים הם לא רק לשימוש הלוחמים. בשעת חירום, צה"ל מצניח לשדה הקרב ציוד כמו נשקים, מזון ואפילו האמרים קרביים. יחידת מחסני החירום (ימ"ח) בה נמצא הציוד, לא הייתה קרובה לטייסת תובלה זה מספר שנים, ולאחרונה הושלמה העברתה לבסיס "נבטים".

"המשמעות ברורה", מדגישים בזרוע היבשה, "הקרבה המקסימלית לטייסת התובלה תאפשר תמרון שלא נראה כמותו עד היום. אנחנו יכולים להגיב לכל דרישה שתתבקש".

הכתבה פורסמה במקור באתר צה"ל