כולנו מכירים את הפעולה הזאת של בחירת סיסמה למייל או לאתר של הבנק. אתם צריכים לנסות כמה פעמים כדי שהתוכנה תאשר את סיסמתכם, שצריכה להיות עם אותיות גדולות, מספרים, סמלים ועוד כל מיני הגדרות משונות – כל זה כדי שהמידע שלכם תהיה מאובטח מספיק. אם פעלתם לפי הוראות אלה והקפדתם לא להשתמש בתאריך הלידה והשם שלכם בתור סיסמה, כנראה שחשבון המייל שלכם מאובטח יותר מתחנות הכוח הגרעיני בבריטניה - כי את הסיסמאות שלהן כבר הצליחו לנחש, וזה גם לא היה כל כך קשה.

Nuclear1 ו-Radiat10n הן סיסמאות של שני מנהלים בכירים במפעלים הגרעיניים הבריטיים, המופעלים על ידי חברת החשמל הצרפתית. איך אנחנו יודעים את זה? כי האקרים פרסמו אותן ברחבי הרשתות החברתיות לאחר שהצליחו לפרוץ למחשבים האישיים של שני הבכירים. בתחילה נסחרו הסיסמאות בחשאי באינטרנט, אך במהרה הן הפכו לפומביות.
על פי הפרסומים, מדובר בסיסמאות למערכת המפעילה 15 כורים גרעיניים בבעלות בריטית. בתגובה לפרסום הסיסמאות הודיעה החברה שהיא "בודקת ללא הרף את נהלי האבטחה". הרשויות הבריטיות מצדן סירבו להגיב לטענות. על פי החשדות, האקרים הצליחו להגיע למידע מסווג במיוחד, כולל למידע בבעלות שרים בריטים בכירים כמו שר המשפטים ושר הביטחון.  

בעבר הזהירו כוחות הביטחון הבריטיים כי בכירים בתפקידים רגישים עלולים להיות חשופים לסחיטות בגלל סיסמאות פרוצות. אך כפי שהדברים נראים, זה לא ממש גרם להם להפוך את הסיסמאות שלהם למסובכות יותר. 

רק לפני כחודשיים הייתה בריטניה אחת מהמדינות שספגו מתקפת סייבר רצינית שאחד מיעדיה היה מערכת הבריאות הממלכתית. המתקפה פגעה קשות בבתי חולים ובמרפאות ברחבי המדינה והובילה לשיבושים קשים ולחוסר אונים של הצוותים הרפואיים ושל המאושפזים. אבל כנראה שזה לא מספיק בשביל משהו מתוחכם יותר מ-Nuclear1.