צה"ל פרסם הבוקר (שלישי) פקודה המגדירה את כללי ההתנהלות ברשת בעת השירות הצבאי. מעתה, חיילים, קצינים ונגדים לא יוכלו להעלות תמונה/מיקום מתוך בסיס צבאי, לפרסם פוסטים בנושאים מחאתיים – או להגיב ולעשות לייק בעמודים פוליטיים. למרות זאת, צה"ל כן התיר להשתמש בפונקציית "Follow" לעמודים של אנשי ציבור ופוליטיקאים.
לפי הפקודה החדשה, משרתי צה"ל כן יוכלו להפעיל חשבונות טוויטר, אינסטגרם, פייסבוק, להעלות "תכני הווי" ותמונות על מדים (למעט חיילים מסווגים) ולנהל שיחות פרטיות ברשת. זאת, כל עוד החיילים מונעים דליפה של מידע מסווג ושומרים על תדמית צה"ל כ"צבא עם ממלכתי", כך לפי אתר צה"ל. עוד נכתב בפקודה כי אסור לחיילים לקחת חלק בארגוני מחאה – אך מותר להשתתף במחאות שלא נקשרות לנושאים מפלגתיים, מדיניים או הנוגעים לצבא.
עד כה לא הייתה פקודה רשמית בנושא, והתחום למעשה היה "פרוץ" – כשחיילים לא ידעו במדויק מה הם רשאים לעשות ברשת. כעת הפקודה החדשה מחלקת את המשרתים לארבע רמות שונות של חשיפה: חיילים ברמה א' והגבוהה ביותר לא יוכלו לנהל כלל פרופילים ברשתות החברתיות; חיילים ברמה ב' וג' יוודאו שלא ניתן לקשר בין הדף לבין שירותם הצבאי; וחיילים ברמה ד' יוכלו להעלות לרשת תמונות על מדים, ללא פרסום מספר היחידה או העלאה של מידע מסווג.
בצה"ל מסבירים שהפקודה פורסמה בעיקר מטעמי ביטחון מידע, לאור ניסיונות ארגוני הטרור ליצור קשר עם חיילים ברשת ואף לדלות מהם מידע. למרות זאת, גורמים המעורים בפרטים מדגישים כי הפקודה היא בעיקר הסברתית, וסביר שחיילים לא יעמדו לדין על הפרתה.