בטופס, שיוצג למלש"בים באתר "מתגייסים" ובאפליקציה ביחד עם שאלון ההעדפות ("מנילה"), יופיעו השאלות המוכרות על הדרכה בתנועות נוער, מגמות לימוד ולימודי י"ג-י"ד. אך לצידן, תוכלו למצוא גם שאלות חדשות, כמו "האם השתתפתם באולימפיאדה או בתחרות בנושא מדעי?", "האם בשעות הפנאי אתם עוסקים בצילום/סנפלינג/טיסנאות?", "האם אתם מטפלים בכלבים או צוללים?" ו-"האם אתם מבינים יצירות ספרות בשפה זרה (מאנגלית, דרך יוונית ועד אוזבקית)?".

"השאלון נולד מהרצון שלנו לדעת כמה שיותר על המלש"בים", מספרת סא"ל אינה זרצר, רמ"ד חקר מקצועות, "כדי להתאים להם את התפקידים בצורה נכונה יותר, תוך צמצום הטרטור שלהם עד כמה שאפשר. זה צעד משמעותי מאוד".

כך למשל, רשימת המלש"בים שסימנו שהם מתנדבים בזמנם הפנוי במד"א, תשמש לצורך המיונים לחיל הרפואה. "יש מקצועות שדורשים ידע מקדים או יכולות ספציפיות", מסבירה סא"ל זרצר, "מתפירה, דרך ניסיון בכיבוי אש ועד טיסנאות. אלו נתונים שלא תמיד הצלחנו לקבל, או שהתקבלו רק במיונים נפרדים לתפקיד בחיל מסוים, למרות שהם רלוונטיים גם למקום אחר. מעכשיו זה ייעשה בצורה מאוחדת".

"שמענו ממלש"בים על מקרים בהם הרגישו שאין להם במה להציג את הכישורים שלהם", היא מתארת, "ששכחו לספר במיונים על תוכנית ההצטיינות שלהם, או שהיא לא בהכרח מוכרת. דרך השאלון נוודא שלא נפספס אף אחד - תמיד יש אפשרות להוסיף תשובה שלא קיימת לשאלה (שם של תוכנית או חוג) ולצרף מסמך על השלמת התוכנית או על השתתפות בתחרות".


מילוי השאלון, מדגישים במיטב, לא בהכרח יקבע את השיבוץ הסופי, שמושפע מגורמים נוספים ומצורכי המערכת. כך לדוגמה, מלש"ב שיסמן שהוא יודע לשחות לאו דווקא ישובץ בזרוע הים או כמציל, וחייל ששולט בשפה זרה לא תמיד ישובץ במודיעין. "זה כלי נוסף שיעזור לשבץ את האנשים הנכונים במקום הנכון", מסכמים ביחידה. 

הכתבה פורסמה במקור באתר צה"ל