איך להוציא גימלים בביקור רופא? (צילום: חדשות 2)
"אני יכול לאכול בייקון לידך אם אני רוצה" - אמר במהלך ביקורת פתע בבסיסו ונשלח לכלא הצבאי. אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

י', מש"ק מודיעין ביחידה מסווגת, אמר למש"ק דת שניסה להיכנס לחדר מסווג "אני יכול לאכול בייקון לידך אם אני רוצה" - ונדון לעשרה ימי מחבוש.

זה קרה בחודש שעבר ונחשף לראשונה בתכניתה של הכתבת הצבאית כרמלה מנשה ברשת ב' בקול ישראל. מדובר במש"ק מודיעין המשרת בצבא מזה כשנה וחצי, ונציין כי אביו שימש במשך שנים בתפקיד מסווג במערכת הביטחון. 

מש"ק הדת הגיע לבסיס עם קצין לצורך ביקורת חמץ. י' לא ידע על כך: "אף אחד, לא מטעם הש"ג ולא מטעם הקצונה בבסיס, לא הודיע שיש ביקורת או שבאים אליו חייל וקצין שצריך להכניסם. לא היה להם שום אישור", סיפרה אמו. י' פעל על פי ההנחיות ואסר על הקצין ומש"ק הדת להיכנס לחדר המסווג. בין י' לבין השניים התפתח דין ודברים, ובשלב מסוים אמר המש"ק ל-י': "אני יכול להיכנס לאן שאני רוצה". י' ענה לו בתגובה: "אני יכול לאכול בייקון (חזיר) לידך אם אני רוצה".

המשפט הזה עלה ל-י' ביוקר. הקצין והמש"ק, שחשו נפגעים מהדברים, העבירו את העניין למפקד הבסיס - קצין בדרגת סא"ל - וזה החליט לשפוט את י' בגין עבירה של התנהגות בלתי הולמת. י' הודה בפרטי האירוע אבל כפר באישום נגדו. הוא החל לרצות היום את עונשו, ואמו זועמת על התנהלות המפקד והצבא כלפי בנה.

"הבן שלי גדל על ערכים של לכבד כל אדם באשר הוא ולתרום למדינה. על משפט כזה לא מכניסים חייל לכלא. זה עונש הזוי, לא מידתי, אומלל ומקומם", קבלה האם. "המש"ק והקצין דיברו בתקיפות לבן שלי והוא בסך הכל עשה את עבודתו ומנע מהם להיכנס לחדר סודי. הוא פעל בצורה ראויה ועל פי הנהלים. במקום לגבות אותו, הוא נשלח לכלא. אפשר היה לנזוף בו, לתת לו עונש של ריתוק לבסיס, אבל מפה ועד למאסר של עשרה ימים בכלא? אני מקווה שבכירי הצבא יטפלו במקרה הזה וימנעו מקרים דומים בעתיד. היום זה הבן שלי, מחר זה חייל אחר".

לדברי האם, גזר הדין נפל עליהם בהפתעה גמורה. "זה כואב, זה פגע בבן שלי ובמוטיבציה שלו לשרת בצבא", הוסיפה.

י' ערער על גזר הדין ואמו שלחה מכתב לרמטכ"ל ובו פרטה את השתלשלות האירוע. "אני מקווה שהרמטכ"ל וצמרת הצבא יבינו שעונש כזה אינו ראוי ובטח לא בגלל משפט כזה", ציינה האם.

תגובת דובר צה"ל: "בניגוד לטענה, הנ"ל נשפט בגין התנהגות בלתי הולמת לקצין, ושאינה תואמת את המצופה מחייל בצה"ל ועל כן נשפט ונשלח לעשרה ימי מחבוש. הובהר לחייל כי הוא רשאי בכל עת להגיש בקשה לערעור שתבחן ע"י המפקדים".