שום דבר כבר לא מפתיע את לינה בורשטיין, אחראית תחום האבדות והמציאות בחברת "דן בדרום". מדי יום מגיעים למחלקה שלה עשרות חפצים שונים ומשונים שאנשים ששכחו באוטובוסים של החברה - ומתברר שהשכחנים הגדולים ביותר הם דווקא לובשי המדים.

מהו הפריט שחיילי צה"ל מאבדים הכי הרבה? למרבה ההפתעה מדובר דווקא בתעודת החוגר. התעודה, שמשמשת את החיילים ואנשי הקבע להתניידות בחינם בתחבורה הציבורית, נותרת באוטובוס פעמים רבות בלי בעליה. מעבר לסיכון הביטחוני, מדובר באבדה קשה במיוחד: אובדן התעודה הצבאית יזכה אתכם במשפט, שיוביל במקרה הטוב לקנס כספי ובמקרה הרע – לשבת.

בשביל לחסוך לכם את עוגמת הנפש, בורשטיין מציעה פתרון פשוט: "ניתן להוציא כרטיס רב-קו ייעודי לחיילים ולנסוע בחינם בתחבורה הציבורית בלי להוציא את תעודת החוגר מהארנק. במקרה של אבדה ניתן לשחזר רב-קו במהירות באחת מתחנות ההנפקה ואילו אובדן תעודת חוגר תגרור משפט וקנס צבאי".

בורשטיין מספרת שחוץ מהתעודה הידועה לשמצה, מצליחים החיילים לאבד לא מעט חפצים צבאיים אחרים: כלי נשק, מזרנים צבאיים, מיטות צרפתיות, קיטבגים ואפילו אופניים חשמליים. מה יהיה? "קודם כל, לפני שאתם יורדים מהאוטובוס, סירקו את המושב והאזור שמסביבכם", ממליצה בורשטיין. "סמנו את התיק שלכם בסימון בולט, כך שלא תתבלבלו בין התיק שלכם לזה של חייל אחר. אם יש לכם יותר מתיק אחד, חברו אותם יחד. זה גם יזרז את מציאת התיק וכך גם לא תשכחו שום דבר. דברים קטנים כמו פלאפונים, משקפי שמש ואוזניות, תשאירו תמיד עליכם ואל תניחו על מושבים. ואם אתם ממש עייפים, בקשו ממישהו שיעיר אתכם בתחנה שלכם".