לפני כחמש שנים התגייס לצה"ל צעיר ממרכז הארץ. הוא היה בריא בגופו ובנפשו ונקבע לו פרופיל 97. במהלך הטירונות סבל מאלימות מצד שני חיילים שהתנכלו לו. לאחר מכן, כששירת כטכנאי מטוסים באחד הבסיסים של חיל האוויר בדרום הארץ, מצבו הנפשי הלך והידרדר.

"בטירונות חטפתי מכות מחיילים, אחר כך שלחו אותי לתורניות שמירה, עבודות רס"ר ומטבח בתנאים קשים ביותר. בקושי אכלתי וישנתי, הייתי תשוש פיזית ונפשית", ציין הצעיר, שעבודתו כטכנאי מטוסים הייתה אינטנסיבית למדי. לטענתו, המשימות שהוטלו עליו החמירו מאוד את מצבו הנפשי והוא החל לסבול מהזיות, חרדות ופחדים שהובילו מאוחר יותר לכך שהוא התמוטט ואושפז במוסד פסיכיאטרי. לטענת הצעיר, הדבר שהחמיר יותר מכל את מצבו הנפשי היו השמירות בלילה, במגדל שצפה על הכפרים העוינים הסמוכים לבסיס. "שלחו אותי לשמירות במגדלי שמירה מרוחקים ממרכז הבסיס. היה סיכון ממשי לכך שגורמים עוינים ינסו לחדור לבסיס. בדרך כלל שמרתי לבד, וזה החמיר את מצבי. התחלתי לשמוע קולות ולסבול מנדודי שינה", סיפר.

באחד מסופי השבוע בבית, החייל התעמת עם הוריו ובני משפחתו במה שהגיע לכדי אירוע פסיכוטי קשה שבסופו נאלצו ההורים להזמין שוטרים בכדי להשתלט עליו. לאחר שנרגע הוא חזר לבסיס ונשלח לקב"ן. לאחר בדיקת הקב"ן, נשלח לבית חולים פסיכיאטרי ואושפז.

מאוחר יותר נקבע שהצעיר אינו כשיר לשרת במסגרת הצבאית וכי הוא סובל מסכיזופרניה. הוא פנה לקצין התגמולים במשרד הביטחון בבקשה להכיר בו כנכה צה"ל, לאור העובדה שלקה בטראומה ובחרדות במהלך השירות. קצין התגמולים דחה את תביעתו בנימוק שלא הוכח כל קשר בין שירותו הצבאי להידרדרות וההחמרה במצבו הנפשי.

באמצעות עו"ד מיטל ניסן, הצעיר הגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה בתביעה להכיר בו כנכה צה"ל. חוות דעת של פסיכיאטר מומחה קבעה כי בשנים האחרונות הוא לא מתקשר עם חבריו וכי גיוסו לצבא גרם לו ללחץ נפשי עצום. כמו כן ציין הפסיכיאטר שמחלת הסכיזופרניה פרצה אצלו כשנה לאחר גיוסו ולא קודם לכן.

לערעור צורף מסמך סיכום אשפוז בבית חולים פסיכיאטרי, בו נכתב: "מדובר באישיות בלתי בשלה. במסגרת שירותו הצבאי, נחשף לתנאים מתמשכים שהיוו עבורו מקור ללחץ ומתח פנימיים". מנגד, חוות דעת של פסיכיאטר מטעם משרד הביטחון טענה כי מצבו הנפשי נובע מהגנטיקה שלו, ולכן אין להכיר בו כנכה צה"ל.

השופטים קבעו בפסק הדין כי מחלתו של הצעיר החמירה במהלך שירותו הצבאי ומכאן שיש להכיר בו כנכה צה"ל על כל המשתמע מכך. "פעילות השמירה בבסיס באה בנוסף לעבודה השגרתית והשוטפת של המערער אשר חש חרדה בשעת שמירה בלילה על מגדלי שמירה בנגב, כשאחד המגדלים היה בצומת מחוץ לעמדת הש"ג", כתבו השופטים. הם קבעו כי הצעיר יישלח לקביעת אחוזי נכות, ציינו כי חלה החמרה של 50 אחוז במצבו הנפשי וכן קבעו כי משרד הביטחון ישלם לו הוצאות משפט על סכום 6,000 שקל.