אחרי 12 שנה, הורשע היום (שני) בילאל שאכר ברצח ואונס רינת רואס ז"ל ב-2005, לאחר שחמק במשך שנים רבות ממעצר. שאכר נעצר רק בזכות דגימת DNA שנמצאה בזירה. רפ"ק ישראל קליין, שנמנה בין החוקרים שהביאו לפריצת הדרך בתיק, אומר היום כי מדובר בסגירת מעגל וחושף מה התרחש מאחורי הקלעים, שלב אחר שלב, עד למעצרו של הרוצח. 

מיליוני שקלים השקיעה המשטרה בפענוח רצח הצעירה מאשדוד: עשרות חוקרים מהיחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש, שימוש באמצעים טכנולוגיים חדשניים, חוקרי מעבדה לזיהוי פלילי שעברו ובדקו כל דגימת DNA.

זירת הרצח, ארכיון (צילום: חדשות 2)
זירת הרצח באשדוד, 2005 | צילום: חדשות 2
"המשטרה השקיעה המון מאמצים כדי לפענח את הרצח", מסביר רפ"ק ישראל קליין, מבכירי החוקרים שניהלו את תיק הרצח - מהסבוכים שהיו במשטרה בשנים האחרונות. "הפכנו אבן על אבן. עשינו עבודת נמלים. היה חשוב לנו לסגור את כל הקצוות על הרוצח".

"היה ברור לנו שנגיע אליו", מוסיף החוקר. "התיק היה בסדר עדיפות מאוד גבוה. זה היה רצח אכזרי מאוד, היו בו המון כיווני חקירה ואני שמח שבית המשפט הסתמך על הראיות שאספנו והביא להרשעת הנאשם ברצח. מבחינתנו ומבחינת המשטרה זו סגירת מעגל".

תשע שנים תיק רואס חיכה לפענוח. הכיוונים היו רבים. בתחילה החוקרים חשדו שמי שעומד מאחורי המעשה הוא עובד זר, שעבד כפועל בניין באתר הסמוך לזירה בה נמצאה הגופה וכי הוא עזב את הארץ. היו השערות על כך שמדובר ברצח על רקע לאומני. כיוון אחר דיבר על חשד אפשרי שאדם שרואס הכירה מקרוב עקב אחריה וביצע את הרצח. עובדים בחנות שבה עבדה בעזריאלי תושאלו בעניין הזה.

רפ''ק ישראל קליין
"סגירת מעגל". רפ"ק ישראל קליין
"כל כיוון נחקר לעומק וביסודיות כדי להגיע לרוצח. היו לנו חששות שמדובר בפועל בעניין טורקי או סיני שביצע את הרצח והצליח לעזוב את ישראל. תחקרנו פועלי בניין באתר, חלקם מהכפר בו התגורר הרוצח. הרוצח עצמו התפטר מעבודתו יום אחרי הרצח ולא הסביר לאיש למה. בגלל שלא היו רישומים מסודרים לקבלן על שמות כל העובדים באתר הוא לא נחקר אבל לא הרפנו והמשכנו".

שליחת הדגימה למטה הארצי הביאה לפריצת דרך

הפריצה בתיק הגיעה מכיוון בלתי צפוי. לפני כשלוש שנים חוקרת בתחנת קריית מלאכי, חקרה תיק אלימות שבו היה מעורב שאכר. היא דגמה דגימת DNA שלו ושלחה למעבדה לזיהוי פלילי במטה הארצי. "למרות שהיה מדובר בתיק אלימות מינורי, החוקרת הגדילה ראש והחליטה לשלוח את הדגימה למטה הארצי", חושף קליין. "בדיעבד זה התברר כהחלטה טובה שהביא לפריצת דרך משמעותית בפרשה".

הדגימה הגיעה למטה הארצי וכשהוכנסה למאגר ה-DNA היא התאימה בדיוק לדגימה שנמצאה על גופתה של רואס. הרוצח שאכר, כך התברר, נשך את רואס כמה פעמים, רצח ואנס אותה באכזריות רבה.

"פתאום אנחנו מקבלים טלפון מהמז"פ ואומרים לנו שיש פענוח. שה-DNA מתאים לשאכר בילאל. התחלנו לאסוף ראיות נוספות נגדו עד לביצוע המעצר. כשעצרנו אותו הייתה הקלה גדולה מאוד אבל זה עדיין לא הספיק מבחינתנו כי לאורך כל החקירה הוא הכחיש את החשדות נגדו וטען שהוא לא הרוצח ושלא עבד באתר הבנייה. היינו צריכים להביא עוד ראיות נוספות כדי להשלים את התיק לחלוטין",  מציין קליין.

בילאל שאכר בבית המשפט, ארכיון (צילום: מיכה שמילוביץ, חדשות 2)
בילאל שאכר בבית המשפט | צילום: מיכה שמילוביץ, חדשות 2
קליין והחוקרים תשאלו תושבים בכפר בו גר בילאל שאישרו כי עבד איתם  באתר הבנייה ביום שבו נרצחה. החוקרים השיגו מסמכים, כולל תלושי משכורת, ביטוח הלאומי ומס הכנסה שהשלימו את החקירה והוכיחו שהוא אכן עבד באתר הבנייה. הרקע להערכת החוקרים: מיני. הרוצח, התקשה להסביר כיצד ה-DNA - שלו נמצאה על גופתה של רואס.

"המנוחה הייתה בזמן הלא נכון ובמקום הלא נכון", מסכם קליין. "אנחנו מעריכים שאם היא לא הייתה עוברת במקום באותו הזמן הוא היה רוצח מישהי אחרת. הוא בא במטרה לתקוף מינית".

הרצח אירע בתחילת חודש יוני 2005. על פי החשד, חזרה רואס ממקום עבודתה בתל אביב לאשדוד סמוך לשעה 23:00, אולם לא הגיעה לבית הוריה. ההורים דיווחו למשטרה על היעדרותה, ולאחר חיפושים נרחבים נמצאה גופתה של הצעירה על ידי עובר אורח, כשעליה סימני אלימות קשים. על פי החשד, היא נאנסה ונרצחה. 

שאכר, תושב בועינה נוג'ידאת שבצפון הארץ, עבד כפועל בפרויקט הקמת בנייני מגורים בשכונת "הסיטי" באשדוד, סמוך לביתה של רואס. בכתב האישום שהוביל להרשעה נטען כי לאחר שרואס החלה לצעוד לכיוון ביתה, הנאשם הבחין בה ו"בדרך שאיננה ידועה ובנסיבות שאינן ידועות" ביצע את המעשים המיוחסים לו - רצח, אינוס ומעשה סדום. 

בכתב האישום נטען כי שאכר גרר את המנוחה אל סבך שיחים המצוי באתר הבנייה , שם בעל אותה וביצע בה מעשי סדום. רואס נאבקה בנאשם - אך ללא הצלחה. לאחר מכן, החל שאכר לחנוק את רואס, רצח אותה ונמלט מהמקום.