הזיוף של גופת בן לאדן. בים או בארה"ב? (צילום: סקיי איטליה)
גופת בן לאדן כפי שפורסמה לאחר הפשיטה ב-2011. האם הכול היה זיוף? | צילום: סקיי איטליה

סימור הרש, עיתונאי אמריקאי בן 76 ששם לעצמו מטרה לחקור לעומק את צבא ארצות הברית ופועלו, נמצא במרכז סערה תקשורתית בעקבות הצהרה מעוררת מחלוקת. לדבריו, אותם אמר בראיון לגארדיאן, הפשיטה על המתחם בפקיסטן במאי 2011, שגרמה למותו של אוסמה בן לאדן, היא לא יותר מ"שקר אחד גדול".

הרש, שזכה בפוליצר בעקבות תחקיר על ניסונות הטיוח של טבח מיי ליי במלחמת וייטנאם, ובהמשך חשף מקרים נוספים של חיילים אמריקאים המתעללים באסירים בכלא בעירק, אמר בראיון ש"אף מילה שהתפרסמה לגבי חיסול בן לאדן לא נכונה". ההצהרה שלו גרמה לסערה תקשורתית רחבה, כאשר אתרי החדשות הגדולים, ביניהם הוושינגטון טיימס, הניו יורק פוסט ועוד, מצטטים את דבריו.

העיתונאי הוותיק סרב לחשוף את סיבותיו להצהרה בדבר השקרים, אך בראיון לגארדיאן הוסיף שכל הדוחות היוצאים מפקיסטן - כולל דוח שהתפרסם לאחרונה - הם לא פחות מ"בולשיט". "הפקיסטנים אכן הוציאו דוח, אל תבינו אותי לא נכון", אמר. "נגיד את זה ככה: זה נעשה עם התערבות אמריקאית רציני. זה דוח בולשיט".

אריות הים (צילום: צבא ארצות הברית)
לוחמי אריות הים. חיסלו את בן לאדן או לא? | צילום: צבא ארצות הברית

הרש נמצא כרגע בעיצומה של כתיבת ספר על ביטחון לאומי בארצות הברית. אחד הפרקים בספר יוקדש לפשיטה (לכאורה?) של יחידת אריות הים על המתחם באבוטאבאד בפקיסטן. לאחר שהספר יצא לאור תיחשף, אולי, עוד מהתאוריה של הרש לגבי השקרים, לכאורה, של אמריקה.

אז מה קרה שם באמת?

מאז יצאה ההודעה על חיסול מנהיג אל קאעידה, הרשת התמלאה בתיאוריות קונספירציה הגורסות שבן לאדן לא באמת נהרג, או לחילופין - שהוא מת שנים רבות לפני כן, מדלקת ריאות בשנת 2003. הוגי התיאוריות מציגים שלל עובדות וחורים בסיפור אותו הציגה ארצות הברית. אחת השאלות הנוקבות ביותר היא מדוע הושלכה גופתו של בן לאדן לים? הגרסה של ארה"ב, שהדבר נעשה כדי למנוע מוקד עלייה לרגל לקברו של בן לאדן, נשמעה הזויה למדי. כמו כן, נשאלת השאלה בדבר התזמון של התקיפה - יודעי דבר גורסים שמיקומו של מנהיג אל קאעידה היה ידוע זמן רב, אם כן למה בחרו לחסל אותו דווקא ב-2 במאי 2011? לכל אלה מצטרפת דעתם של מומחי גרפיקה שונים שטענו שתמונת הגופה של בן לאדן, אותה פרסם צבא ארצות הברית - מזויפת.

כנראה שהסיפור, שזכה כבר לסרט (כוננות עם שחר) וספר שנכתב על ידי לוחם אריות הים שהשתתף בפשיטה ("לא יום קל"), ממשיך וימשיך להעסיק את העולם. עתה, עם ההצהרה השנויה במחלוקת של עיתונאי ותיק וידוע כסימור הרש, כל הוגי הקונסיפרציות מקבלים חיזוק משמעותי לתיאוריות שלהם. אז מה באמת קרה בווילה בפקיסטן? אתם יכולים לבחור למה להאמין.

>> הסיפור מאחורי התמונה שהפכה לסמל מהמתקפה בקניה