ביום ראשון הקרוב יגיש חבר הכנסת מטעם סיעת "יש עתיד", עפר שלח תיקון להצעת חוק שירות הביטחון. הצעת החוק החדשה קוראת לשנות את דרך הטיפול של המערכת הצבאית בחיילים שנפצעו במהלך או כתוצאה משירותם. היום, חייל צה"ל שנפצע במהלך שירותו הצבאי, מועבר לטיפול רפואי בר"מ 2 לתקופה של כחודשיים. לאחר תקופה זו, מועבר החייל לר"מ ד'. משמעות המעבר בפועל היא שחרור מהצבא (כולל גזירת חוגר) לתקופה מוגבלת של כחצי שנה. לאחר תקופה זו, מתכנסת ועדה רפואית ומחליטה אם להחזיר את החייל לשירות או לא. בתקופה זו, החייל נאלץ לטפל בעצמו באופן עצמאי דרך קופות החולים וללא תמיכה כלכלית מטעם המערכת הצבאית.

"כשצה"ל מגייס צעיר לשירות, הוא חייב להעניק לו תחושה שיש מי שדואג לו, בוודאי במקרה של פציעה. הנוהג הפסול של 'השעיית' החייל לחצי שנה, שבה הוא צריך לטפל בעצמו ועתידו אינו ברור לו, מזיק הן לחייל והן לשמה הטוב של המערכת ויוצר תחושה של הפקרה וחוסר אכפתיות", טוען שלח.

על פי הצעת החוק שתעלה לדיון ביום ראשון הקרוב, הצבא חייב לקחת אחריות על חיילים פצועים עד שחרורם המלא משירותם הצבאי. חייל שאינו כשיר ארעית לשירות, ימשיך להיחשב חייל במשך תקופה של שישה חודשים. בתום תקופה זו, אם עדיין יהיה בלתי כשיר לשירות, ישוחרר לגמרי משירות. "לצערי, מערכת הביטחון ממשיכה בסירובה לתקן את העיוות המזיק הזה, שפוגע בתחושת השייכות של החיילים ומשפחותיהם. הצעת החוק שלי היא פשוטה ומתבקשת, ותעשה צדק עם החיילים שנפגעו", מוסיף שלח.