מסורות יהודיות הן סוגיה מורכבת למי שמבצע מעבר מגדרי בישראל. המסורת היהודית מכילה לא מעט תפילות, מנהגים ותפקידים ממוגדרים, כלומר כאלה שמיועדים לגברים או לנשים. לא לשניהם ולא למי שקורא תיגר על ההתאמה המוחלטת בין מין ביולוגי למגדר או נטיה מינית. בעונה הנוכחית של "האח הגדול" בא לידי ביטוי קונפליקט שכזה, בדמות המתמודד הטרנסג'נדר מייקל אלרוי, שאת מעלליו אנחנו מסקרים פה לא מעט. אלרוי מביא למסך את הקושי שבשמירה הן על המסורת היהודית והן על צו הלב האישי שלו, שהוביל אותו להפוך לגבר. עבורו, חלק מחובותיו כגבר כוללות הנחת תפילין, וכך הוא אכן עושה מדי בוקר בבית האח.

לאחר הפרק ששודר בשבת, היו מי שהתרעמו על כך שאלרוי, שלא נולד כגבר אך חי כך בשנים האחרונות, מניח תפילין ומתפלל. באתר "וואלה" דווח גם כי הוגשה תלונה לרשות השניה, ובה התבטאויות טרנספוביות שנעדיף לא לחזור עליהן כאן כדי לא לתת במה לפחד, בורות והסתה. שעה שהרגישות בקרב הקהילות המסורתיות מובנת, למה למנוע ממי שחי את חייו כגבר מלמלא את החובות היהודיים שחשובים לו?

מ"קשת" נמסר בתגובה: "מייקל אלרוי נולד כנקבה אך במהלך חייו עשה שינוי מגדרי וכיום הוא גבר. כך ההתייחסות שלו כלפי עצמו, כך יחסנו כלפיו וכך היינו מצפים מהחברה להתייחס אליו".

עוד בגאווה: