>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

איך שאתה במיטה אומר עליך הרבה. האם אתה מרוצה מחיי המין שלך, האם אתה מרוצה  מהתנהלות חייך? התשובות לשאלות כמו האם אתה אק או פס, נייד או ממוקם – לכאורה שאלות טכניות לחלוטין שנועדו לקצר את תהליך ההתאמה הווירטואלי - מסתירות בחובן עומק רב.

גאווה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אתה יזמת את הנשיקה? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הפסיבי נהנה? האקטיבי נהנה

מהי משאלתו הפסיכו-פיזית של הפסיבי? אפשרי שהמשאלה הכמוסה היא להישאר ילד, לא לקחת אחריות, לתת לאחר להוביל. שיחרור השליטה על השרירים הטבעתיים מקביל במובן מסוים לשחרור שליטה של האדם בחייו, לרצון להרגיש קטן ולנוח כמו תינוק בעריסה שלו, ללא צורך לעשות כלום חוץ מלבהות, לבכות ולצחוק.  

אפשרי שמשאלתו העמוקה של הפסיבי היא להרגיש את הצד הנשי שלו, את הצד המכיל, הסופג, המזין. הנקבה אוספת זרעים מהזכר ויוצרת בתוכה חיים. התנועה הנשית היא מעגלית ספיראלית, לעומת התנועה הזכרית שהיא לינארית יותר וישרה. המשאלה של הפסיבי להרגיש את הנקבי שבו טומנת בחובה את הכמיהה לחוות את התנועה המעגלית, שהיא ללא סוף והתחלה ויש בה הרבה התבוננות פנימה, הכלה, הזנה. האינסופיות שבתנועה הנשית יכולה לספק הרבה שקט של נצח. מצד שני, האינסופיות יכולה גם להביא איתה תחושה של היעלמות, שיכולה להגביר את תחושות החרדה של איבוד הזהות העצמית.

האקטיבי, משאלתו הכמוסה היא לכבוש, לתת ביטוי לעוצמות שבו, להניע וליצור את עולמו. הרגשת השליטה והעוצמה מאפשרת לאדם לחוש את האלוהות שבו, את העצמי שהוא. בנוסף, האקטיבי לוקח אחריות על סביבתו ועל אהבותיו, וחש צורך להגן עליהם ולשלוט בהם. העונג שחווה האקטיבי נובע מעצם הכיבוש, ולכן מידת ההנאה של הפס בזמן האקט המיני משפיעה על העונג שחווה האקטיבי. הפסיבי נהנה - משמע האקטיבי כבש ורלוונטי.

בחורים_במיטה (צילום: realsimple.com)
יש אקטיבים במיטה, שמעדיפים להיות פסיביים מחוצה לה | צילום: realsimple.com

הסופיות שיש בתנועה הזכרית מגבירה את החרדה של האדם האקטיבי. המתח אם ינצח או יפסיד נמצא באוויר כל הזמן, כי הסוף קרב ועצם קיומו וכבודו ייקבע על פי ניצחון או הפסד, כמו תחרות הזרעים הידועה במרוץ לעבר הביצית - רק אחד ייקח, יכבוש את הביצית ויפרה אותה. הקשיחות הגברית מאפשרת להתגונן מפני חרדה זו ולשדר עסקים כרגיל, או באה על מנת להגן על הטריטוריה שהושגה. האקטיבי חווה עוצמה והנאה רבה בשליטה. החיות והחיים זורמים אליו ומתוכו. אם התנועה הנשית מובילה להתבוננות פנימה והתחברות לתחושת נצח, הרי שהתנועה הזכרית מכוונת החוצה ומובילה לתקשורת, הנעה  והגשמה של העצמי בעולם החיצוני.

מה אתה במיטה אומר עליך הרבה

במיטה כל אחד מאיתנו הוא אינדיבידואל ובנוי אחרת מבחינה פיזית ונפשית, על פי המבנה הפסיכו-פיזי שאיתו נולד או רכש בחייו. לכן, אי אפשר לגמרי לצמצם ולהכליל את מידת ההתאמה שלנו לכל אחת מההגדרות, אך אפשר לקבל מהן השראה ולראות מה נוגע בי ומה פחות. 

יש אקטיביים ביומיום שנותנים במיטה מקום לצד הפסיבי שלהם, ולהיפך – פסיביים ביומיום שבמיטה מאפשרים לעצמם להיות אקטיביים. יש כאלה שאינם מסוגלים להיות אקטיביים וכאלה שלא מסוגלים להיות פסיביים. כל אחד יכול לשאול את עצמו שאלות לגבי הנטייה שלו במיטה, ודרך התשובות להבין טוב יותר איפה הוא נמצא על הסקאלה, אם טוב לו - מה טוב, ואם היה רוצה לגוון ולחוות גם אקטיביות וגם פסיביות - על אלו חלקים בו הוא היה רוצה לעבוד.

כדאי להתבונן בתנוחות שעושות לי את זה ואלו שלא מדברות אליי. למשל, הפסיבי יכול להיות יותר אקטיבי בהתנהלות שלו, ולהיפך. באילו תנוחות נוח לי - מלמעלה, למטה, מהצד, הפוך – התנוחה והקצב משפיעים על מידת הכיווץ וההרפיה של טונוס השרירים, על המערכת העצבית וזרימת הדם. מידת הסיפוק שחווה האדם מבחינה פיזית מספר על סיפוק צרכים נפשיים, לדוגמא צורך בשליטה או שחרור שליטה. חיבור האדם לעצמו וההתבוננות מספקת תשובות  על המבנה הפסיכו - פיזי שנולד עימו ורכש אותו דרך חוויות החיים.

דבר נוסף שחשוב להתייחס אליו הוא הפרטנר. הנפש שלנו מתארגנת מול הפרטנר, ואם היא חשה מאוימת, מרוגשת, משוחררת או אדישה זה דבר שאפשר להבחין בו דרך ההתנהגות שלנו. כמו שהנפש שלנו מתארגנת, כך גם גופנו מתארגן - טונוס השרירים רפוי או מכווץ לפי העוררות הרגשית שלנו מול הפרטנר, הלב דופק בקצב מסוים והדם זורם בגוף למקומות מסוימים יותר ולמקומות מסוימים פחות.

השחרור וההנאה שאנו חווים במיטה תלויים וקשורים בהתארגנות הזו מול הפרטנר. מתן תשומת לב לסוג האנשים שאיתם נוח לנו ולא נוח לנו במיטה יכולה לספק לנו מידע רב על עצמינו, ובהמשך לאפשר לנו לתת על כך את הדעת ולהבין אם טוב לנו עם זה או שהיינו רוצים לשנות משהו. השינוי יכלול עבודה עם רגשות מודחקים שאנו נמנעים מלהרגיש, אך מפגש עם רגשות אלו משפיע על קצב הלב, זרימת הדם וטונוס השרירים - וכמובן מעניק לנו חוויה שמשפיעה על נפשנו, ובסופו של דבר מטרתה להביא להגשמה עצמית, זוגית ומינית.

השינוי מתחיל בלעצור, להירגע, להישען אחורה ולספר לעצמי את האמת, ולזכור שבסך הכל - עכשיו הכל בסדר.

איתי בראון הוא פסיכותרפיסט גופני (איזון גוף- נפש)

>> אני אוהב את הבן ההומו שלכם. למה אתם לא?

>> עומר שריף הבן: "אני הומו ויהודי"

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה