"הרבה פעמים אני תופס את עצמי עושה חשבונות מול ארון הבגדים - בודק כמה פעמים התלבשתי ססגוני ונועז לאחרונה כדי לא לעבור איזו 'מכסת הומואיות' דמיונית. לפעמים אני גם נעשה מודע לכך שאני משלב רגליים בציבור ומפסיק, מאותה סיבה". (אוריה, 27, ירושלים)

>> טרנסג'נדר מפתיע את העולם בתמונת לפני ואחרי

>> "כל זוגות הגייז שאני מכיר מנהלים זוגיות פתוחה"

"הדייט המועדף עליי ועל בן הזוג שלי היה ללכת לקולנוע - פשוט כי זה המקום שבו משכנו הכי פחות תשומת לב. אלא שמהר מאוד הבנתי שגם החושך לא מכסה על המבוכה הפנימית הכל-כך עמוקה שלי. בכל פעם אותו סיפור: מבקשים לשבת מאחורה, אפילו עוד אם אפשר, יודעת מה? בשורה הכי עליונה. מחכים עד שהסרט עצמו יתחיל - כי עוד יש אורות פה ושם בפרסומות. וכשהוא מתחיל, צריך לקחת עוד כמה דקות בטיחות כי אולי עוד יתיישבו בקרבתנו. ורק אז היינו מעזים להחזיק ידיים. בפעם היחידה שהרשינו לעצמנו להתנשק הרגשנו כמו פורעי חוק. זה בכלל לא היה קשור לסביבה - אף אחד לא הסתכל עלינו, וגם מי שהסתכל והבין, לא התעמק. בכל זאת, תל אביב, הקולנוע בסנטר. אבל יש משהו שורשי ובסיסי במבוכה הזו מהסביבה, בחריגות הזו. השתדלנו ללכת רק לסרטים טובים באמת, כדי לשכוח מהמסביב". (נדב, 23, הרצליה)

מונולוגים הומופובים​  (צילום: Shutterstock)
"יש משהו שורשי ובסיסי במבוכה הזו מהסביבה, בחריגות הזו" | אילוסטרציה | צילום: Shutterstock
"בשנה שעברה יצאתי עם בחור שהיה מבוגר ממני בכמה שנים. ערב אחד ישבנו אצלו בדירה, ואני לא זוכר על מה דיברנו, אבל אני זוכר שאמרתי שג'ינס מקופלים זה סימן בדוק של הומואים (היום, ובטח גם אז, זה לא היה נכון, כמובן). הוא לא אמר כלום, רק התכופף, קיפל לי את הג'ינס וחיבק אותי. אני מחוץ לארון והכול, וגם היינו רק שנינו לבד בבית שלו, ובכל זאת לא יכולתי לסבול את זה. בהזדמנות הראשונה השתחררתי מהחיבוק ויישרתי את הג'ינס בלי שהוא ישים לב". (דור, 20, תל אביב)

"אני נוסע באוטובוס, מגביר את הווליום באוזניות ומצליח איכשהו לא לבכות. ברגעים כאלה אני שומע בדרך כלל פאנק או מטאל. אולי אני מרגיש צורך לאשש מחדש את הגבריות הסטרייטית שלי, אולי אני סתם אוהב פאנק ומטאל". (ערן, 21, רמת גן)

"נפגשנו במסיבה, היינו שיכורים, התמזמזנו ונהניתי מכל שנייה. לא יכולתי לבוא אליו באותו לילה, אבל קבענו לכמה ימים אחרי. המפגש השני ההוא היה, מבחינת שנינו, די מזעזע: לקח לנו זמן להבין שלא נצליח לשחזר את הכימיה של המסיבה, וששנינו סובלים. נפרדנו כידידים, מה שנקרא. לאורך כל המפגש השני ההוא, ולאורך נסיעת האוטובוס שאחריו, אמרתי לעצמי שזה רק סטוץ גרוע. אבל משהו במוח שלי כל הזמן אמר לי אחרת. שעשיתי דבר דוחה, משפיל, פאתטי. שאני צריך להתבייש בעצמי. שאף אחת לא רוצה אותי, ולכן אני פונה לגברים, ועוד למבוגרים ממני. רצף ארוך של מחשבות קשות ולא רציונליות, שתקף אותי גם אחרי סטוצים מוצלחים יותר, והפעם היה אגרסיבי במיוחד. אני יודע שאני ביסקסואל כבר לא מעט שנים. ברובן לא היה לי אומץ לעשות עם זה משהו, ויצאתי רק עם בנות. רק כשהתחלתי לפגוש בנים, הבנתי כמה קשה לי לקבל את המשיכה הזאת ולא להתבייש במה שאני רוצה. זה מאבק שאני מנהל מול עצמי כל יום, ובכל יום מנצח קצת יותר". (עודד, 26, רמת השרון)

מונולוגים הומופובים​  (צילום: Shutterstock)
"חשבתי לעצמי: 'אתה כזה קוקסינל'" | אילוסטרציה | צילום: Shutterstock
"אני והאקס שלי גרנו במרחק די גדול, ויצא לנו לעבור בלא מעט תחנות מרכזיות. רגע לפני שאחד מאתנו עלה על האוטובוס היינו נותנים נשיקת פרידה. אף אחד אף פעם לא העיר על זה, אני לא בטוח שמישהו בכלל שם לב, אבל הלב שלי התחיל לדפוק חזק בכל פעם". (אייל, 22, ירושלים)

"נסעתי לבקר חברה טובה שלא ראיתי הרבה זמן. היא בדיוק עזבה את הבית של ההורים כדי לגור בדרום העיר עם בן הזוג שלה, שלא הכרתי. הוא אדם מקסים, באמת, ושניהם הכי תל אביבים ליברליים, לה אפילו היה רומן עם אישה, אבל לא הרגשתי בנוח לדבר, למשל, על דייט שיצאתי אליו לאחרונה, או לומר כל דבר שיסגיר את העובדה שאני יוצא עם גברים. אני לא יודע למה, אבל ממש התביישתי. כאילו ההומוסקסואליות שלי לא שייכת לבית הזה, כאילו היא תזהם אותו, או שהיא תגרום לי להיראות לא טוב בפני בן הזוג של חברה שלי - נלעג, או עלוב, או חלש, או מוזר, או לא יודע מה". (אושרי, 23, תל אביב)

"הגעתי לחברת ביטוח חדשה כטכנאי. העיסוק הפיזי בהתקנת מחשבים חדשים, פירוקים וסחיבה של ציוד עורר בי את העיסוק בגוף. כשתפסתי את עצמי מסתכל על טכנאי חדש וחתיך שצורף אליי סוחב ציוד, חשבתי לעצמי: 'אתה כזה קוקסינל'. בכל פעם שאני מותש מהוצאה של כבלים או מחליט שאתחיל קודם עם משימה לא פיזית, אני מתחיל לחשוב שזה קשור לנטייה המינית שלי. ובכל פעם שהטכנאי החתיך פונה לעובדת יפה ומקסים אותה, אני מצטער שאני לא סטרייט כמוהו. גם אם יהיה לי את הגוף הכי שרירי בעולם, אני לא אוכל להביא מחשב למשרד של מישהו ולגרום לו להתאהב בי כמו שהוא עושה". (משה, 24, פתח תקווה)

מונולוגים הומופובים​  (צילום: Shutterstock)
"נדרש המון כוח נפשי כדי להרגיש בנוח עם החריגות שלך" | אילוסטרציה | צילום: Shutterstock
"במשך שנים התעניינתי בכדורגל ואפילו שיחקתי רק כדי שלא יחשדו בי שאני הומו. באתי מבית שלא מתעניין בכדורגל בכלל, אבא שלי אפילו סולד מזה כי המשחקים מתקיימים בשבת. אבל למדתי בבית ספר יסודי בבאר שבע שבו כולם היו אוהדים של הפועל, ולכן כשהגעתי לתיכון ורציתי להסתיר את המשיכה שלי לבנים, הכדורגל היה פתרון מצוין. אחרי שיצאתי מהארון בגיל 27 הפסקתי לעשות את זה, אבל הקטע המצחיק הוא שההרגל נשאר, והיום אני עדיין יודע תמיד מה המצב בליגה מבלי שזה יעניין אותי מאוד. כשבאר שבע זכתה באליפות בשנה שעברה קפצתי מאושר וממש הופתעתי מכמה שזה שימח אותי". (דן, 41, יפו)

"יש לי תיק שק צבעוני שאני מאוד אוהב, אבל אני גם מאוד מודע לכך שהוא מבהיר שאני גיי. לפעמים כשאני בא לצאת מהבית – בלי קשר לאן או עם מי – אני נרתע מלבחור בו, כי לא בא לי להיות מזוהה אוטומטית כהומו, או שמפריעה לי הידיעה שאנשים יסתכלו עליי וידעו שאני הומו". (ירדן, 23, כפר סבא)

"הייתי כבר חצי שנה עם בן הזוג שלי. יצאנו על בסיס שבועי, ובגלל ששנינו אנשים מופנמים תמיד ניסינו לשמור על פרופיל נמוך, כאילו כדי לא להפריע לסובבים אותנו. באחת היציאות שלנו הגענו לנמל בשעות הערב והלכנו כמה קילומטרים על הטיילת. בחיי שזה היה רומנטי לאללה. אנחנו הולכים, וכל מה שאני רואה זה זוגות. זוגות הולכים מחובקים, זוגות מחזיקים ידיים. נדמה לי שלא היה לי עוד רגע בחיים שבו כל כך רציתי להחזיק את היד של בן הזוג שלי. אבל הסתכלנו אחד על השני במין מבט עצוב וידענו שזה לא עומד לקרות. לא כי מישהו יעיר הערה, לא כי אכפת לנו ממבטים, אלא כי נדרש המון כוח נפשי כדי להביא את עצמך לסיטואציה בה אתה מרגיש מאה אחוז בנוח עם החריגות שלך. ושנינו ממש לא היינו שם. לא רצינו לחגוג את החריגות הזו, אין בזה גאווה. אפילו קצת קשה לי להבין הומואים שכל כך אוהבים את עצמם. המשכנו ללכת בלי לדבר. לפחות היה לנו אחד את השני". (איתי, 25, גבעתיים)

מונולוגים הומופובים​  (צילום: Shutterstock)
"ידעתי שאני אהיה החייל הראשון בצה"ל שיעמוד לו במקלחות" | אילוסטרציה | צילום: Shutterstock
"כשמלאו לי 18 היו לי שתי דאגות עיקריות: מה יקרה אם יגייסו אותי לקרבי, ומה יקרה אם יגייסו אותי לתפקיד לא קרבי, אבל כזה שבכל זאת יכריח אותי להתקלח בחברת בנים נוספים. קראתי את התשובות הבנאליות בפורומים של איגי: 'עד שמגיעים למקלחת כולם כבר עייפים מדי' או 'לאף אחד לא אכפת אם יעמוד לך', אבל ידעתי שלי יקרו דברים אחרים, שאני אהיה החייל הראשון בצה"ל שיעמוד לו במקלחות, וכנראה גם החייל הראשון בצה"ל שיקבל בגלל זה מכות. מה גם שכל הדיבורים על מקלחות, חיילים וזקפות לא נשלטות רק החמירו את החששות שלי כי פתאום נלווה להם ניסיון עבר. הנה, עובדה שזה הפריע למספיק הומואים שהתגייסו לפניי, כי הם כתבו על זה. פתרון המנע שלי למצוקה הזאת בא בצורת תחתונים. לפני הגיוס קניתי חמישה זוגות חדשים של תחתונים בגזרה שלא לבשתי קודם (בריף במקום טנגה), ובשני צבעים בלבד: חאקי ושחור. הייתי נחוש לפצח את הדראג הזה של חיילות. נשבעתי שאהיה החייל שאיש לא יחשוד בו במקלחות, כי נו, באמת, איך מישהו עם תחתוני חאקי יכול להיות הומו? דלתא, תו התקן של גבריות הבייסיק הישראלית, עמדה להציל אותי מההומואיות המתפרצת שדמיינתי שיש לי. בסופו של דבר גיליתי שבאמת לאף אחד לא אכפת, שטירונים מגיעים לצה"ל עם ההלבשה התחתונה הכי מביכה שאפשר לדמיין ושגם בבסיסים הכי מגעילים בצה"ל יש וילונות במקלחות". (עדן, 29, תל אביב)

"חבר שלי חיבק אותי ברחובות שפירא, הבית שלי, וילדים קטנים שגרים בשכונה הביטו בנו. הרגשתי טיפה לא בנוח, כאילו אני מחנך אותם למשהו אסור". (חנן, 29, תל אביב)

מונולוגים הומופובים​  (צילום: Shutterstock)
"לא רציתי 'להרוס' לאותם לקוחות את הרושם של מי שאני" | אילוסטרציה | צילום: Shutterstock
"בגיל ההתבגרות בקריות למדתי לאהוב מוזיקה, בעיקר דרך רכישת דיסקים שאני לא מכיר בחנות מיתולוגית בשם הג'אנק. אני זוכר שקניתי את 'Poses' של רופוס ווינרייט בהמלצת אחד המוכרים, וכשהגעתי הביתה כמובן שזאת הייתה אהבה משמיעה ראשונה. רק כשהתחלתי לקרוא את רופוס ועל רופוס, הבנתי שהוא הומו ושיש לו צורה חופשית וייחודית לדבר על המיניות שלו ומיניות בכלל. ורק כשיצא האלבום הבא שלו 'Want One׳ הבנתי שהמוכר שהמליץ לי על רופוס הבין עליי דברים שאני עדיין לא הבנתי בעצמי. בגלל המבוכה הזו התלבטתי ארוכות אם ללכת לקנות את האלבום החדש. בסופו של דבר עשיתי את זה, גם אם בחשש רב, ועד היום אני מאמין שזה אחד הרגעים שבהם יצאתי מהארון בפני עצמי. מצד שני, אני מזועזע מכך שחשבתי שלקנות אלבום של אמן מחוץ לארון אומר משהו מלבד זה שהמוזיקה שלו מוצאת חן בעיניך". (בן, 31, תל אביב)

"באחת המשמרות שלי כמלצר במסעדה היה ערב שהרגשתי שאני כמו איזה כוכב באזור שבו עבדתי. היו המון שולחנות עם משפחות, דיברנו הרבה, צחקנו, נוצר קשר אישי ומתלהב כמעט עם כל שולחן. הרגשתי כאילו עיניהם נשואות אליי כל הערב עם חצי חיוך וסקרנות. פתאום נכנס למסעדה בן הזוג שלי שבא להפתיע אותי ולשבת עם חברה. הסתכלנו אחד לשני בעיניים ובלי לדבר על זה פשוט נתנו אחד לשני כיף ולא נשיקה. כאילו שנינו הבנו שזה ברור שאנחנו לא הולכים לתת נשיקה עכשיו מול כולם. אני לא יודע מאיפה זה בא אצלו, אבל אני פשוט לא רציתי 'להרוס' לאותם לקוחות את הרושם של מי שאני". (צביקה, 30, תל אביב) 

>> "בישיבה מי שעושה דבר כזה הוא מת"

>> "חודשיים לפני המצעד כל שגרת היום התנהלה כהכנה אליו"