"על הרצף" היא סדרת רשת דוקומנטרית שמציגה את עולמן הרגשי והחברתי של 10 דמויות שונות מהקהילה הטרנסג’נדרית בישראל מנקודת מבטם. הסדרה בוחנת בעיניים רגישות, דרך סיפורן של הדמויות, תמונת מצב רחבה ועכשווית של החברה הישראלית על כל גווניה. כל פרק עוקב אחרי דמות אחרת וחושף את עולמה באופן מעצים, חשוף רגשית ובלתי מתפשר. כל דמות מביאה פן שונה ושובר סטראוטיפים לגבי מגדר והחוויה הטרנסית. סיפורן של הדמויות הוא גם, בצורה בלתי נמנעת, סיפורה של הפריפרייה הישראלית 2017.

>> 22 מיתוסים על סקס להט"בי שחייבים לנפץ 

>> "כל לילה בתל ברוך יכול להיות הלילה האחרון בחיים שלך"

הסדרה מציגה משא ומתן מורכב בהקשר המגדרי ומראה שכולנו נמצאים על רצף של תנועה מתמדת בין זהות, גוף וחברה. "על הרצף" בוחרת למקד את המיקרוסקופ על החברה דרך עיניים ביקורתיות, ושואפת להעביר מסר של חופש, של בחירה מודעת לא לחיות לפי התפקידים שהחברה בחרה בשבילנו או לפי התכתיבים החברתיים אשר מפרידים בינינו.

על הרצף (צילום:  יח"צ)
"על הרצף" מציעה ייצוג טרנסג'נדרי אחר | צילום: יח"צ
הסדרה היא הראשונה שנעשתה מסוגה בישראל ואחת מהראשונות מסוגה בעולם כולו. ייצוג טרנסג’נדרי במדיה בעולם, ובישראל בפרט, תמיד מועבר לצופה באופן מאד מצמצם, שטחי, צהוב, ולפעמים לא אנושי. ההתמקדות הגורפת היא בפיזי - בניתוחים, באיברים, במיניות. כשיש התמקדות בפן האישי/ הנפשי תמיד הדמות תהיה מיוצגת כקורבן, כמסכן, כאדם שנמצא במשבר זהות תמידי. "על הרצף" מציעה ייצוג אחר. 

החוט המקשר בין כל הדמויות הוא בהיותם על הרצף הטרנסג’נדרי אך הסדרה לא עוסקת רק בנושא זה. הסדרה קודם כל חושפת אותנו לעולם הפנימי העשיר והמורכב של כל אחת מהדמויות כבני אנוש. השיח של "על הרצף" מאפשר ליצור גשרים בין חלקים שונים בחברה ולייצר כוח ממשי לשינוי.

"על הרצף" - בכל יום א' פרק חדש (החל משבוע הבא)

עקבו אחרי הסדרה גם בעמוד הפייסבוק הרשמי 

יוצרי הסדרה: זוהר מלינק עזרא ואפק טסטה לאונר

פרסום וייעוץ תקשורתי: קום.תקום, המחלקה הגאה בניהולו של נהורה רז לוי 

הסדרה נוצרה בחסות מפעל הפיס.

>> "אתם בזוגיות פתוחה? חושבים על לצרף?"

>> תתכוננו ליציאה מהארון המפתיעה של השנה