התחרות הבינלאומית שהתקיימה בשנה שעברה בתל אביב לנבחרות הטניס, מתהדרת השנה בענפים נוספים ביניהם כדורגל, כדורסל, שחייה ומזמינה את הקהילה בישראל לקחת חלק בטורניר הלהט"בי שכבש את הגלובוס. GLTA מקיים כ-70 טורנירים ברחבי העולם. לאחר שהטביע חותמו בארה"ב, צרפת, איטליה, ספרד ועוד, הארגון העולמי מגיע לישראל בין התאריכים 29.3-1.4 לאירוע צבעוני בשם TAG2017, בו ישתתפו מתמודדים מ-14 מדינות בעולם וביניהן גרמניה, צרפת, רוסיה ובריטניה.

>> "הסוהרים צעקו: מי בודק את החצי גבר חצי אישה?"

>> אנחנו יכולים לנחש אם אתה פסיבי, אקטיבי או ורסטילי

מקורן של הנבחרות הוא במועדוני ספורט מקומיים, שהוקמו ביוזמות פרטיות ברחבי העולם, ואלו יתמודדו בשיתוף פעולה יחד עם מועדון הספורט הגאה בת"א בטורניר הקרוב. נראה כי התחרות שמטרתה לספק מרחב ספורטיבי פתוח ובטוח למתאמנים להט"בים, הגיעה לישראל כדי להישאר.

ריס סקוט (צילום:  יחסי ציבור )
"התאהבתי בתל אביב לחלוטין" | צילום: יחסי ציבור
"השתתפתי בתחרויות מטעם איגוד הטניס בארה"ב (USTA), אבל ב-GLTA יש סביבה ידידותית יותר", מספרת ריס סקוט, טניסאית טרנסג'נדרית אמריקאית שמשתתפת בטורניר הקרוב בתל אביב, "חזרתי בעיקר כדי לראות את חבריי לטורניר משנה שעברה, ומשום שהתאהבתי בתל אביב לחלוטין. כשהגעתי לתחרות בארץ כולם היו מאוד נחמדים, והטורניר אורגן מעולה יחסית לשנתו הראשונה. נהניתי לפגוש את ראש העיר ושחקני טניס מקצועיים בישראל, אבל המשתפים עצמם הם אלו שעשו את הרושם העיקרי".

"לא חוויתי קשיים כמתאמנת טרנסג'נדרית"

בניגוד למדינות באירופה ובעולם המערבי, נראה כי קבוצות ספורט גאות בישראל נפוצות פחות ולרב פועלות במסגרת חברתית ללא מטרה מוגדרת להפוך לאיגוד להט"בי מקצועי בעולם הספורט. "חשוב מאוד לקיים את הטורניר במזרח התיכון, בייחוד בישראל", טוענת סקוט ומתייחסת לחשיבות של מרחב להט"בי בטוח, "כמו שאפשר לראות, ספורטאים להט"בים ברחבי העולם וגם ספורטאים מאפריקה או ממוצא אפריקאי אינם משתלבים באופן מלא בקבוצות ספורט מהמיינסטרים. מתאמנים גאים שמפגינים רמה גבוה של הישגים מוכיחים לעולם שלספורט אין מגבלות, הכל עניין של ספורטיביות טהורה ולא מעבר".

ריס סקוט (צילום:  יחסי ציבור )
"חשוב מאוד לקיים את הטורניר במזרח התיכון, בייחוד בישראל" | צילום: יחסי ציבור
סקוט מספרת כי זהותה הלסבית והיותה טרנסג'נדרית מעולם לא היוו מכשול במהלך קריירת הטניס, לאורך השנים בהן לקחה חלק בתחרויות שונות בארה"ב. "אני לא רוצה לדבר בשם כל המתאמנים הטרנסג'נדרים, כל אחד פועל בנסיבות מסוימות וחווה מקרים שונים, אך באופן אישי לא חוויתי קשיים כמתאמנת טרנסג'נדרית".

נראה כי במסגרת העיסוק בספורט, סקוט אינה נותנת דגש לתהליך הזהות המגדרית שעברה: "אולי מתאמנים אחרים מרגישים צורך להבליט את היותם טרנסג'נדרים, אני לא. זה עוד היבט מתוך מגוון מאפיינים נוספים בזהות שמתארים אותי כאדם. לא כולם מבינים שאני אישה טרנסג'נדרית ואני מעדיפה שזה יישאר כך. אני אישה רגילה לכל דבר".

 "לקחתי הורמונים כתנאי להשתתפות בתחרויות כאישה"

בשנה שעברה ביטל הוועד האולימפי הבינלאומי תקנות, שדרשו מספורטאים טרנסג'נדרים לעבור ניתוח לשינוי מין או בדיקה ש"תוודא" את מגדרם, על מנת לאפשר את השתתפותם בתחרויות אולימפיות. ההחלטות כיום דורשות בדיקות דם למדידה הורמונאלית, ולאחר מכן מאפשרות התמודדות של טרנסג'נדרים מול מתחרים סיסג'נדרים, בקטגוריה שהולמת את מגדרם החדש.

ריס סקוט (צילום:  יחסי ציבור )
"העולם היה משעמם אם כולם היו אותו הדבר" | צילום: יחסי ציבור
"עקבתי אחר ההנחיות המחמירות כדי לוודא שאין לי יתרון תחרותי על המתמודדות", משתפת סקוט, "במשך שנתיים לקחתי הורמונים כתנאי להשתתפות בתחרויות USTA כאישה. תאמינו לי, לרוב הנשים שאני מתחרה מולן היום יש רמת טסטוסטרון גבוהה יותר משלי, ובאופן כללי, תמיד אצטרך להתחרות מול מתחרים מהירים או גדולים יותר".

בשנה הבאה צפויים להיפתח ענפי ספורט חדשים, וביניהם כדורעף חופים, במטרה לעודד כמה שיותר ספורטאים להט"בים לקחת חלק ב-GLTA. "השאיפה שלנו היא שכמה ויותר אנשים יצטרפו לתחרויות", מצהיר דניאל צוויג, ממארגני הטורניר בתל אביב, "הכוונה לאנשים שעוסקים בספורט ורוצים להקים מועדון בעיר שלהם או להצטרף למועדון הספורט בתל אביב".

"היכולת להתחרות בספורט ולעשות כל דבר שמחובר לתרבות המיינסטרים עוזר להדגיש את העובדה שאנו בסך הכול בני אדם", חותמת סקוט, "אני אדם עם ייחודיות, כולנו שונים, העולם היה משעמם אם כולם היו אותו הדבר".

>> הספורטאים הלוהטים שיגיעו לאירועי הספורט הלהט"בים בתל אביב

>> אנס את בתו בת ה-16 - "כדי להוכיח לה שסקס עם גברים זה יותר טוב"