>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

זוג הורים טרי עם תינוק קטן (צילום: istockphoto)
יכולים לגדל ילד נפלא, גם בלי לגור יחד | צילום: istockphoto

"דרוש אבא הומו" זהו שמו של הפרק הראשון של סדרה דוקו-קומית אינטרנטית חדשה בכיכובה של מאיה בצלאל. מאיה, בחורה רווקה שעלתה ל'מדינת' תל אביב מקרית גת והביאה איתה נוכחות קורעת, מבנה גוף שלנצח יעדיף לאפה טובה על סלט ירקות, עדינות אירופאית בסגנון קוקו שאנל (חיה בסרט!!!!) ורצון עז למצוא את הזרע הגייזי המושלם.

רוצה להיות אמא

מאיה, כמו נשים רבות אחרות, הגיעה לשלב בו פעמוני כנסיה פנימיים מתחילים להרעיש בעוצמה, הלחץ המשפחתי-חברתי מסביב רק מחזק את הרעש הפנימי והחשש הנורא מכל מתדפק בדלת: "כבר כמה שנים שאני לא בזוגיות, באופן כללי התייאשתי מגברים ומהיכולת שלי לתקשר איתם ברמה רגשית ולקבל מהם מענה איכותי לצרכים שלי – האם זה אומר שאצטרך לוותר גם על האימהות?"

>> לפרקי "צדיקה בסדום"

בתשובה לחרדות הפנימיות האלה עומדות כיום בפני נשים סטרייטיות מספר אופציות:
1. בנק הזרע והורות יחידנית
2. הורות משותפת עם ידיד/יזיז סטרייט 
3. גניבת זרע מיזיז 
4. הורות משותפת עם גבר הומו (או זוג גברים הומואים)

הבחירה בהורות משותפת עם הומו מספקת מענה איכותי למספר צרכים נשיים מרכזיים.
1. מבחינה ערכית, נשים רבות מעדיפות שלילד יהיה גם אבא.
2. הפערים הכלכליים והעובדה שנשים עדיין מרוויחות פחות מגברים בישראל 2012, מביאים נשים רבות להעדיף לחלוק את הנטל הכלכלי ולא לשאת אותו לבדן. בנוסף, החוק בארץ קובע כי מזונות הילד חלים על האב, מה שמוסיף לסיוע בחלוקת הנטל הכלכלי. 
3. זה לא פשוט לגדל ילד, בוודאי שלא לבד - הורה נוסף יעזור בחלוקת הנטל ההורי, בחשיבה המשותפת על הצרכים המשתנים של הילד, ובתחושה הכללית ש'את לא לבד'. 

פרק 7 (תמונת AVI: mako)
מאיה, לא הכל ג'קוזי. יש גם קשיים בדרך | תמונת AVI: mako


בנוסף לצרכים הבסיסיים שתיארתי, הורות משותפת עם הומו מביאה איתה יתרונות רבים נוספים (חלקם סטיגמטיים – אבל רווחים מאוד בעמדות של נשים סטרייטיות רווקות).

נשים שהתייאשו מגברים סטרייטים?

לעיתים, הבחירה בהורות משותפת מגיעה לאחר התנסויות וחוויות בשוק הרווקות, שעבור חלק מהנשים הסטרייטיות מעלות חששות מזוגיות, קשרים מנצלים, חוסר רצינות במערכות יחסים זוגיות ועוד. עבור נשים סטרייטיות, לעיתים  הבחירה בגבר הומו או זוג הומואים מגיעה מתוך מחשבה שקשר מסוג זה יעקוף את קשיי הזוגיות ה'רגילה', וישאיר את הקשר ברמת קשר ההורות בלבד ויהיה מבוסס על הדאגה לילד והשיתוף בהורות.

דרור הדדי (צילום: גידי בועז)
דרור הדדי | צילום: גידי בועז

נשים סטרייטיות סבורות לעיתים, שגברים הומואים בוחרים את האם לילדיהם על בסיס מי שהן באמת (אופי, יכולות אימהיות), ולא על בסיס משיכה מינית או מראה חיצוני.

הורות משותפת עם גבר הומו מאפשרת לשני ההורים להחליט מראש על חלוקת התפקידים ביניהם שלא על בסיס חלוקה מגדרית או חברתית, אלא חלוקה המתאימה לצרכים הסובייקטיביים של שני ההורים וכמובן לצרכים של הילד.

גברים וזוגות הומואים לרוב מגיעים להורות כשהם מוכנים, בוגרים ובשלים – עבורם לא מדובר בהחלטה של מה בכך והם בד"כ עוברים תהליכים מורכבים עם עצמם לפני שהם מקבלים החלטה בנושא. בגרות זאת תביא איתה בשלב מאוחר יותר השקעה גדולה בילד ונוכחות גבוהה ואיכותית בחייו. 

לרוב, נשים סטרייטיות בוחרות בגבר מהמעמד הסוציואקונומי המקביל אליהן – הורות משותפת עם הומו מאפשרת לפרוץ את הגבולות ולשדרג את המעמד הסוציואקונומי של הילד. תגדיל לעשות מי שתבחר בהורות משותפת עם זוג הומואים וכך תנתב שתי משכורות (לרוב גבוהות) לטובת הרווחה של הילד שלה.

חשוב לזכור: לא הכל ורוד

למרות כל היתרונות שפורטו, שחלקם אובייקטיבים, וחלקם סובייקטיביים, חלקם נמצאים במודעות של נשים בבואן לבחור בהומו או בזוג הומואים להורות משותפת, וחלקם אולי נמצאים עמוק בנבכי התת מודע, הורות משותפת מזמנת לא מעט אתגרים, קשיים וקונפליקטים.

מה שנראה על פניו בתחילה כבחירה שיש בה יתרונות בלבד, יכול להתגלות כבחירה מורכבת ולא פשוטה. לנו נותר להמשיך לצפות בעלילות מאיה בעיר הגדולה, בדרכה למציאת הזרע הגאה האולטימטיבי, ולגלות את רזי המורכבות (או שלא...) בהמשך.

אז מאיה יקירתי, אני מאחל לך שבמהרה תמצאי את הזרע הגייזי המושלם ובדרכך הצנועה והעדינה תהיי אמא אוהבת ובת זוג מאוזנת ויציבה להורות משותפת עם הומו.

דרור הדדי – מאמן אישי המומחה בליווי וייעוץ ליחידים/זוגות בדרכם לבניית משפחה אלטרנטיבית 

מייל: dror@drorhadadi.co.il   |  אתר: www.drorhadadi.co.il