בתחילת השבוע הוגשה תלונה במשטרה נגד צעיר מרמאללה, שנמלט מביתו לאחר שהיציאה שלו מהארון הרעה את יחסיו עם משפחתו עד שחשש לחייו. הצעיר חי ברחוב לזמן מה, והוזמן על ידי אימרי קלמן, יו"ר שותף באגודה למען הלהט"ב, להתארח בביתו עד שענייניו הסוציאליים יוסדרו. לאחר יממה, גילה קלמן שסכום כסף גדול - הכנסות ממסיבה שקלמן הוא ממארגניה, והתשלום לכל אנשי המקצוע שלקחו בה חלק - נגנב מביתו. קלמן פרסם פוסט בפייסבוק ובו שמו של הצעיר, וכן התגלגלות הסיפור כולו:

היומיים האחרונים היו מהקשים שהיו לי. אני צריך עזרה ומרגיש צורך לפרוק, לעדכן ולהסביר. בסופ"ש אירחתי בבית בחור בן 21, חנ...

Posted by Imri Kalmann on Tuesday, January 26, 2016

מצוקה כפולה

החיים כמיעוט כפול - להט"ב ומהגר עבודה, פליט, שב"ח וכל אוכלוסיה מוחלשת אחרת - הם קשים במיוחד, כיוון שרק לעתים רחוקות מי שנושא את התואר הזה זוכה לתמיכה של משפחה וחברים בתהליך היציאה שלו מהארון. במקרים רבים, להט"בים צעירים מרקע זה נאלצים לעזוב את ביתם ומגיעים למעגל הזנות או הופכים לדרי רחוב. האגודה למען הלהט"ב מפעילה קו חם לריכוז וטיפול ראשוני, ו"משדכת" להם עובדים סוציאליים ויועצים משפטיים במקרה שמעמדם החוקי אינו ברור.

במשטרה סרבו להגיב כדי לא לחשוף פרטי חקירה.

עוד בגאווה:

מהאגודה למען הלהט"ב נמסר: "כבר כמה חודשים פועל באגודה פרויקט, אשר נותן מענה לפליטים להט"בים, בתמיכה של נציבות האו"ם לפליטים, ובשיתוף ארגון א.ס.ף והקליניקה המשפטית של אוניברסיטת ת"א. דרך הפרויקט, אנחנו מקבלים פניות של פליטים להט"בים שנמצאים במצוקה כפולה - פעם כפליטים בארץ זרה, ופעם נוספת כלהט"בים המודרים מהקהילות שלהם. אנחנו מתמודדים עם הסוגיה במשך שנים רבות, בהעדר הסדרה רשמית מטעם המדינה.

לצערנו, לא מעט פליטים מוצאים עצמם ללא קורת גג, ונפלטים אל הרחוב. בחודשי הפעילות של הפרויקט מצאנו עצמנו מתמודדים עם נשים וגברים שזקוקים לסיוע מיידי במציאות מקום לינה. לא תמיד ישנם פתרונות אידאליים, והמדינה אינה מספקת פתרונות מחסה שמותאמים לטיפול במקרי קיצון כמו המקרה המתואר. זו אינה הפעם הראשונה בה מתנדבי הפרויקט הלינו מישהו בבתיהם, מתוך ראיה של בת ובן האדם שעומדים מאחורי ההגדרה 'פליט'. זה פתרון ברירת מחדל של מציאות בעייתית ומורכבת. פתרון שחייב להשתנות. אנחנו חותרים במאמצים רבים לשינוי הפתרון הזה, תוך הבנת המורכבויות של הסיטואציה לעומקן.

המקרה האחרון הוא, כאמור, מקרה קיצון, ומדגיש את המורכבות הזו. כאגודה, אנחנו לא נפסיק לתת מענה, ולדאוג לזכויות האדם. נייצג וניקח אחריות על כל להט"ב באשר הוא, לצד מאבקנו ודרישתינו ממוסדות המדינה שייקחו הם אחריות על המצב. האגודה מעורבת ומלווה באופן צמוד את המקרה שקרה בימים האחרונים".