ל' ו-ב', תושבות הקריות, הגיעו למועדון "נתב"ג" בחיפה, אך נשארו מחוצה לו. לטענתן, הסיבה לכך שלא הוכנסו נעוצה בכך שהן טרנסג'נדריות. בעקבות המקרה החליטו השתיים לתבוע את בעלי המועדון בטענה שהופלו והושפלו. בסרטון שתיעדו השתיים בכניסה למקום, ניתן לראות כיצד בזמן שמבלים אחרים נכנסים, הן נותרות בחוץ, עקב "שיקול אבטחתי".

לעדכונים נוספים והעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"אתם לא רוצים להכניס אותנו למועדון? על מה ועל מי?", שאלו ל' ו-ב' את המאבטחים ואת "הסלקטורית" בכניסה למועדון החיפאי, כשמצלמת הטלפון הסלולרי תיעדה את הנעשה מחוץ לדלת הכניסה. "למה לא מכניסים? כי אנחנו קוקסינליות? אנחנו כל שבוע פה משלמות כסף - על מה אתם לא רוצים להכניס אותנו? גועל נפש".

בכתב התביעה מתארות השתיים את התחושות הקשות והאפליה שחוו בשל זהותן המגדרית, כך לדבריהן. השתיים טוענות כי זו אינה הפעם הראשונה שהן זוכות ליחס משפיל ומבזה מצד צוות המקום.

3 מהמקרים בתוך או אחרי בילוי במועדון (צילום: רויטרס)
"בתוך המועדון התייחסו אלינו בצורה מבזה" | צילום: רויטרס

"אני רוצה לדעת, למה את לא מכניסה אותנו למועדון?", המשיכו השתיים לשאול. ה"סלקטורית" שעמדה בכניסה השיבה להן: "מבחינת אבטחה אין אישור להכניס". תשובתה הפנתה את השתיים לצוות האבטחה, אך גם משם לא הגיע מענה שהניח את דעתן.

ל' ו-ב' החליטו לתבוע את המועדון בטענה לאפליה בכניסה למקומות ציבוריים וחוק איסור לשון הרע. לטענתן, הסלקציה שבגינה נשארו בחוץ התבססה בין היתר על "רקע מפלה, בעל דעות קדומות בלבד". עקב הפגיעה בהן, תובעות השתיים מהמועדון סכום של 160 אלף שקלים.

מועדון לילה, אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
"רוצות יחס כמו המבלים האחרים" | צילום: רויטרס

"במועדון הזה תמיד התנהגו אלינו בצורה מגעילה"

"תמיד פנו אלינו בלשון זכר, תמיד היינו צריכות להתעמת איתם מילולית, צוחקים עלינו ולועגים לנו", סיפרה אחת המבלות לחדשות 2 Online. "בתוך המועדון, בימים שהיינו מבלות שם, היו כאלו שזרקו עלינו כוסות וקרח. ירקו עלינו שם".

טענתה העיקרית של המבלה היא שצוות המועדון בחר שלא להכניסה בשל המראה החיצוני שלה. "יכול להיות שהם מכניסים טראנס-סקסואלית שנראית בחורה לכל דבר אבל בגלל שאני 'בולטת' כביכול זה מצטייר כבושה למועדון".

"כל החברים שלנו יוצאים לשם וכולם מבלים, זה סוג של לחץ חברתי שכולם רוצים לצאת לשם ואומרים לנו לבוא ולא רצינו להיפרד מהם", היא הסבירה כשנשאלה מדוע התעקשה לחזור למועדון שלא מתייחס אליה בכבוד. "נפגעתי שאני צריכה לצעוק שם בכניסה למועדון ואני צריכה להרגיש כמו מוטציה, ואנשים שם נכנסים אחד אחרי השני".

"אני מקווה שיקרה שינוי בקריות, שאנשים יבינו שאני לא שונה ואני לא מוטציה ואני בן אדם", היא אמרה. "אני יכולה לצאת לכל מועדון, לבלות ולשתות. אני בן אדם חברמן ואהוב ואוהבים אותי בכל מקום, זה מעליב וזה משפיל וזאת הומופוביה".

"צר לי שגוף ממשלתי מפלה נשים", עו"ד דמרי
עו"ד ליזה דמרי | צילום:

"בשנת 2016, דקה לפני יום האישה הבינלאומי, מועדונים אמורים לקבל כל אחד, לא משנה מה המראה שלו ובאיזה סגנון חיים הוא מתנהל, צריכים להכניס אותו בלי סייג", אמרה עו"ד ליזה דמרי, המייצגת את השתיים. "טרנסג'נדריות לא צריכות לסבול מחרם חברתי או מתיוג חברתי מיותר. הן לא קמו בוקר אחד והחליטו שהן נשים".

ממועדון "נתב"ג" נמסר בתגובה: "מועדון 'נתב"ג' פותח את שעריו לכל המבלים ללא הבדלים. המועדון דוגל בערכי השוויון, וקהילת הלהט"ב מהווה חלק בלתי נפרד ממשפחת המועדון. למועדון מערך יח"צנים בקרב קהילת הלהט"ב. המתלוננות היו בלייניות קבועות במועדון, דבר אשר ניתן להוכיח בנקל בצפייה בסטטוסים אוהדים אותם העלו לעמודי הפייסבוק שלהן, כאשר האחרון בהם הינו שבוע טרם האירוע הנטען. עקב בעיות אבטחה ספציפיות שיצרו המתלוננות בשבוע טרם האירוע לא הוכנסו המתלוננות למועדון. זהותן המגדרית של המתלוננות לא היוותה כל שיקול בהחלטה זו. השיקול היחיד היה סוגיית האבטחה שעלתה עקב התנהגות המתלוננות. כתב התביעה הנטען לא הגיע לידי מי מבעלי המועדון או באי כוחו, ועל כן לא ניתן להגיב על תוכנו בשלב זה. המועדון מזמין את קהילת הלהט"ב להמשיך ולבלות בתחומו, כפי שהיה תמיד".