מצעד הגאווה בתל אביב שבר שיא השנה עם 10 משאיות ו-200,000 מבלים שהגיעו מכל רחבי הארץ והעולם. עשרות מסיבות ואירועים להט"בים בכל רחבי העיר שוב הוכיחו שתל אביב לא נופלת מערים בינלאומיות כמו ניו יורק ומדריד. אבל עוד שיא נשבר, וזו לא סיבה לגאווה: עשרות רבות של בליינים הגיעו לחדר המיון בבית החולים איכילוב בסוף השבוע העמוס במסיבות.  

התופעה של ערבוב סמים ממריצים ואלכוהול לא התחילה השנה, ומאפיינת גם הומואים במדינות אחרות בעולם וגם סטרייטים. אבל הכמויות הרבות של הומואים ש"נפלו" השנה על הדשא בגני התערוכה ועל הרחבה באומן 17, מדליקות נורה אדומה בוהקת. השילוב בין סמים "קשים" לאלכוהול הוא שילוב קטלני, שכבר גרם למקרי מוות בשנים הקודמות ולדעת פרופסור פיני הלפרן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בבית החולים איכילוב, "זה רק עניין של מזל שאנשים לא מתו השנה. אם ימשיכו להתנהג ככה ימותו עוד אנשים בקהילה".

אתמול בבוקר פרופסור הלפרן פרסם פוסט בדף הפייסבוק של בית החולים איכילוב, במטרה להעלות את המודעות בקרב הקהילה לנושא. "חיכיתי כמה ימים כדי לא להעכיר את אווירת החגיגיות, ולספר על מה שחווינו בחדר המיון שלנו בימים שאחרי מצעד הגאווה", הוא כתב בפוסט הנוקב, "לצערי, גאווה גדולה לא הייתה הפעם".

שוחחנו עם פרופסור הלפרן כדי לקבל תמונת מצב ברורה יותר. "בעבר תמיד ראינו אנשים ששתו קצת, הסניפו קצת, אבל השנה הייתה הצפה, בעיקר של צעירים, שהגיעו בהיסטריה טוטאלית למיון", הוא מעיד, "הכמויות שמילאו את חדר המיון באותו לילה, חייבו אותנו להודיע למד"א שישלחו אנשים לבתי חולים אחרים. לרופאים אין הרבה מה לעשות כדי לטפל בשילוב מסכן החיים של סמים ממריצים ואלכוהול, סכנה שמתעצמת עם מזג האוויר החם וההתייבשות מאי-שתיית מים. הטיפול בבית החולים הוא טיפול הרגעתי והצוות הרפואי בודק שמי שהגיע לא נמצא בסכנת חיים. אחרי כמה שעות רוב האנשים כבר שוחררו בחזרה לביתם".

>> כל התמונות ממצעד הגאווה 2017

>> "אין לי בעיה עם גייז, אבל שיעשו את זה בבית"

חלק מההומואים בקהילה האשימו את האלכוהול שנמכר בחלק מהמסיבות בטענה שהיה מזויף, אבל הפרופסור טוען שבבדיקות הדם לא נראו שום סימנים לאלכוהול מזויף. רבים בקהילה צחקו על העניין וכתבו שהמסיבה האמיתית המשיכה במיון, וזה אפילו נכלל בצמיד. והיו גם אחרים שבאומץ רב יצאו נגד התופעה. למרות שהרבה הומואים לא אוהבים להתבטא בפומבי על השימוש המוגזם בסמים בקרב חלקים מהקהילה, מולי דואק שגם בילה במסיבות במצעד, פרסם פוסט שהפך ויראלי. "השנה נתקלתי מקרוב בתופעה נפוצה בקהילה שלנו שהולכת ומחמירה", הוא כתב, "בכל המסיבות הכבדות שהייתי בהן ראיתי אנשים שעשו סמים. אני מסתכל מהצד, כמעט הסחי היחיד במסיבה ובאמת לא מבין למה".

גם טולי קופ פרסם פוסט שזכה לכמעט 700 לייקים, בו טען שלהגיע "הפוכים" לבית החולים ממש לא עושה טוב לתדמית של הקהילה: "יש המון אנשים שתומכים בנו וחוגגים איתנו יחד במסיבות, אבל אחרי שרואים את השפל אליו אנחנו מגיעים זה מוציא כל חשק אפשרי. אנחנו הורסים לעצמנו את התדמית ואת הכבוד אותו אנו רוצים". גל אוחובסקי שיתף בשבוע שעבר בטור אישי על גבר שהיה לידו במסיבה שפירפר כאילו הוא הולך למות.

אז מה אפשר לעשות כדי לחזור בריאים הביתה אחרי המסיבה? להרים עד הזריחה אבל במינון: לא לצרוך סמים, לא להפריז באלכוהול, לשים תמיד קונדום ולשמוח עם הדיג'י והקהל החתיך שמקיף אותנו ולא מהכדור הלבן. ואם אתם רואים מישהו מעוך על המדרגות באומן או מפרכס חלילה מחוץ למסיבה, תהיו חברים ותעזרו לו גם אם אתם לא מכירים אותו.