שנת 2015 נחשבת לנקודת מפנה בכל הנוגע לנראות הקהילה הטרנסית, שסובלת עד היום מהאחוז הגבוה ביותר של בריונות ואפליה. שינוי שבא לידי ביטוי עם שילוב שחקנים ודמויות טרנסיות בסדרות הטלוויזיה, והמשיך עם יציאתם מהארון של כוכבים, דוגמניות מובילות, פוליטיקאים ואפילו נשות צבא.

גם ישראל מצטרפת למגמה של העצמת הקהילה הטרנסג'נדרית. השנה בחרה הקהילה הגאה להציב את הקהילה הטרנסג׳נדרית בחלון הראווה של אירועי הגאווה, המתחילים כמו כל שנה באירוע הנוער סביב יום המאבק בלהט״בופוביה ב-17.5 ושיאם במצעד הגאווה שיתקיים ב-12.6.

"הקהילה הטרנסית בישראל חוותה ועדיין חווה אירועי אלימות, אפליה והדרה, אירועי הגאווה השנה יחבקו ויתמכו בקהילה מחד ויעצימו את הדרישה לשוויון זכויות ומתן מענה לצרכי הקהילה מאידך", אומר יניב ויצמן, חבר מועצת העיר ת"א, "כחלק מהרצון להעצים ולתמוך בקהילה הטרנסג׳נדרית כל אירועי הגאווה יהיו בסימן זה, החל מהלוגו שילווה אותנו וכלה בבמה המרכזית בסיום המצעד. במהלך אירועי הגאווה ייוחד מקום מרכזי לקהילה הטרנסג׳נדרית, במסיבות החוף בהילטון - חוף הגאווה, בכנסים השונים, בפסטיבל התרבות במרכז הגאה, בפסטיבל הקולנוע הגאה וכמובן במצעד עצמו, בצעידה, על המשאיות, בבמה המרכזית ובכל הפרסומים".

מצעד הגאווה בסימן טרנס (איור: עיריית ת"א)
לוגו המצעד | איור: עיריית ת"א

מקומה המרכזי של הקהילה הטרנסג'נדרית לא נפקד גם מפרסומי האירועים בחו"ל.

"אירועי הגאווה של תל אביב-יפו מפורסמים בכל העולם, גם השנה נציגויות ישראל בחו״ל, סוכני התיירות והעמיתים של העוסקים בתיירות בעיריית תל אביב יפו קיבלו את כל המידע אודות האירועים, שותפים לנו כמובן גם משרד התיירות ולשכות התיירות. המצעד ואירועי הגאווה מפורסמים כמו כל שנה בכל רחבי העולם. אנו צופים שגם השנה כמו בשנים עברו תיירים ותיירות רבות ורבים יגיעו לעיר לחגוג יחד עם הקהילה בארץ".

לקראת מצעד הגאווה 2015, נפגשנו בגן מאיר ת"א, המקום ממנו יוזנק המצעד, עם נציגים בולטים של הקהילה - נורה גרינברג, אלישע אלכסנדר, בל אגם וענבר נאי, כדי לשמוע מהם על אירועי הגאווה, על המהפך שעברה הקהילה הטרנסית ועל המהפך האישי שלהם.