רוב האנשים שיקירם נפטר לא ששים לשתף את אנשי חברה קדישא בהעדפה המינית של המנוח, אך התשובות שניתנו במספר מהנציגויות ברחבי הארץ לא מותירות מקום לספק: חברי הקהילה הגאה בישראל של שנת 2017 עדיין לא זכאים לשוויון זכויות. נישואין, פונדקאות ואפילו האפשרות לתרום דם - כל אלו עדיין רחוקים מהישג ידם. אבל עכשיו מסתבר כי האפליה לה הורגלו בחיים, רודפת אותם גם אחרי המוות. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בישראל פועלות עשרות חברות קדישא, כולן באופן עצמאי. את דמי הקבורה הן מקבלות מהמוסד לביטוח לאומי, את רישיון הפעילות מהמשרד לשירותי דת אבל את ההוראות ההלכתיות הן יכולות לקבוע בעצמן - וכך הן אכן עושות.

בשיחת טלפון הסביר נציג חברה קדישא מראש העין למה הומוסקסואלים לא זכאים להיקבר כמו כל אדם אחר, והוא לא היחיד. "אם יש לכם אפשרות לקבור אותו במקום אחר, עדיף. למנוע עוגמת נפש", אמר הנציג בנתיבות כשנשאל לגבי קבורת הומוסקסואל. "זה בעיה, אנחנו לא יכולים להיות אחראיים על מה יקרה בהלוויה". בעתלית הציעו פיתרון אחר: "תראה אם תוכל לסדר את זה בחיפה יש איזה חלק שם, יותר מסודר. זה שזה נוגד ושזה לא יעשה טוב זה בטוח. יכול להיות שבבנימינה או פרדס חנה כן מקבלים", הציעו.

בהעדר פיקוח מסודר, מרשה לעצמו נציג חברה קדישא בקריית מוצקין למנוע מזוג חד מיני לרכוש, בדומה לזוג הטרוסקסואלי, קבר זוגי. "הקבורה שלו תהיה בקיר, בכוך, בתוך הקיר. הוא בודד, נקרא בודד", הסביר. "אם אין לו אישה כדת וכדין אני לא יכול לתת מקום ששייך למשפחתי, בעל ואישתו. אנחנו הולכים לפי ההלכה אדוני, יהודים", התעקש.