מול בית ראש הממשלה בירושלים הוצב היום (ראשון) מאהל זיכרון ומחאה כדי להנציח את חללי הקהילה הגאה, וכדי למחות על מה שהגדירו "אפליה בוטה הקיימת בחוק משפחות חללים שנספו במערכה". החוק קובע כי "אלמנה היא מי שהייתה נשואה לגבר, אלמן הוא מי שהיה נשוי לאישה וכן הורה שכול יכול שיהיה רק אחד מכל מין".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו חושבים שיש קונצנזוס שאנחנו יוצאים ויוצאות לשרת את המדינה, אנחנו צריכים לקבל לפחות את מה שמגיע לכל השאר", אמר אבי בוסקילה, ממארגני המחאה. "אנחנו נמצאים במקום שכל אחד מאזרחי ואזרחיות ישראל מופלים בנושא שהוא פס מן העולם". בוסקילה הוסיף כי "יש הרבה מאוד חברי כנסת שתומכים בנו, גם מקרב הקואליציה. השאלה אם אפשר לקבל את התמיכה שלהם גם בקרב ההצבעות וזה המבחן שלהם".

בתחילה הוצב המאהל מול המדרכה המובילה לבית ראש הממשלה. לטענת הפעילים, הדבר נעשה בכוונת מכוון, כדי "להצניע" את המחאה החוקית. בעקבות התערבותו של חבר הכנסת מיקי לוי מיש עתיד, לשעבר מפקד מחוז ירושלים במשטרה, המאהל הועבר למקום המרכזי, בסמוך לכניסה לבית ראש הממשלה, באישור רשמי של שוטר שהגיע למקום.

"מוחים נגד האפליה בחוק" (צילום: חדשות 2)
"מוחים נגד האפליה בחוק" | צילום: חדשות 2

"באתי להזדהות עם החבר'ה האלה, שמשרתים את מדינת ישראל, נהרגים על הגנת המולדת, ומדינת ישראל מתעלמת מהם ומהמשפחות שלהם", אמר לוי. "זה לא יעלה על הדעת. לא יכול להיות שהם ייפלו בקרב ולבני או בנות זוגם יש ילדים משותפים, ומדינת ישראל תתעלם מהם. הם משפחה לכל דבר ועניין".

מחאת המילואימניקים והמילואימניקיות התעוררה לאחר שמליאת הכנסת הפילה לאחרונה הצעת חוק לתיקון האפליה הזו, יום אחד בלבד לאחר שציינה את יום זכויות קהילת הלהט"ב בישראל.

"מאהל הזיכרון הלהט"בי מאפשר לנו כקהילה לזכור את הנופלים מקרבנו וגם להעלות את המודעות לחוסר הצדק הזועק מספר החוקים של מדינת ישראל", אמר עומר נחמני, ממארגני המחאה וקצין תותחנים במילואים.

"רק לפני חודשים ספורים ציינה הכנסת לראשונה יום מיוחד למען זכויות הקהילה הגאה כשכל זה היה מס שפתיים בלבד", מסרה בתגובה חברת הכנסת רויטל סויד (המחנה הציוני). "גם בנושא שהוא חוצה מפלגות ומאחד את כל המדינה- שכול ואבל - הממשלה לא מתייצבת לצד הקהילה הגאה״.

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "משרד הביטחון מפרש הלכה למעשה מזה שנים רבות את חוק משפחות חיילים שנספו במערכה ( תגמולים ושיקום), כך שחל גם על זוגות חד מיניים, ובהתאם לחוק כבר הכיר בבני זוג להטב"ים של נופלים. משרד הביטחון בוחן כל מקרה לגופו בהתאם ללשון החוק ועובדות המקרה, ולא ברור לנו על מה מלינים המוחים".