במהלך יום עיון משותף עם האגודה למען הלהט"ב, הודיע אתמול (שני) משרד הרווחה על הרחבת מעני הטיפול והייעוץ לקהילה הגאה. כיום, פועלים מטעם משרד הרווחה מטפלים ומטפלות ייעודיים לקהילה הגאה ב-40 רשויות מקומיות, ובתקופה הקרובה הם יורחבו לעשרות רשויות נוספות ובסך הכל יעסיקו שירותי הרווחה 100 עו"סים מתמחים בעבודה עם קהילת הלהט"ב.

ביום העיון השתתפו מאות עובדים סוציאלים מרחבי הארץ ועובדי משרד הרווחה, אשר ערכו היכרות עם אתגרי הקהילה הגאה ועם אתגרים של קהילות בסיכון, בדגש על חברי קהילת הלהט"ב מהחברה הדתית, החרדית, הערבית ואנשים על הקשת הטרנסית.  מטרת יום העיון, שהתקיים בגני תקווה במעמד שר הרווחה והביטחון החברתי מאיר כהן, היא הנגשת ידע מקצועי על המצוקות והאתגרים הייחודים לקהילה הגאה והאוכלוסיות המוחלשות בה, וליצור היכרות מעמיקה בטיפול עם הקהילה. 

"שיתוף הפעולה של משרד הרווחה עם הקהילה הגאה החל בקדנציה הראשונה שלי. אני שמח לראות כיצד הוא התפתח וכמה תוכניות ומסגרות אנחנו מקימים לטובת הקהילה", אמר השר כהן למשתתפי יום העיון. "אני מכיר את האתגרים הייחודיים של אוכלוסיות בסיכון מוגבר מקרב הקהילה ואנו מחויבים לייצר פתרונות סוציאליים מתאימים לכולם. היום הזה הוא התנעת תהליך התרחבות של פריסת עו"סים מתמחים בטיפול בקהילה במקומות נוספים בארץ, מעבר למה שכבר יש כיום".

יום עיון משותף למשרד הרווחה והאגודה למען הלהט"ב  (צילום: משרד הרווחה)
השר מאיר כהן עם בכירי האגודה למען הלהט"ב | צילום: משרד הרווחה

"גם היום, בכל שלוש שעות, מתרחש מקרה אלימות נגד להט"ב, צעירים וצעירות מסולקים מבתיהם והמקלטים מלאים", הוסיף מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב רן שלהבי. "כדי להתמודד עם המציאות הזאת עלינו לספק רשת ביטחון רלוונטית עבור כל אחד ואחת מחברי וחברות הקהילה הגאה, שפוגשים את שירותי הרווחה ברגעים הקשים והקלים כאחד. כיום קיימים מטפלים ייעודיים ללהט"ב מצד אנשי משרד הרווחה, שמבינים את המצוקות והקשיים הייחודיים בלמעלה מ-40 רשויות מקומיות, אבל עלינו להגדיל את הפריסה. יחד עם צוות משרד הרווחה אין לי ספק שנגיע לשם".

מדו"ח הלהט"בופוביה של האגודה למען הלהט"ב עולה כי בכל שלוש שעות מדווח מקרה להט"בופובי, עלייה של 27 אחוזים בכמות מקרי השנאה שדווחו לאגודה. עוד נמצא בדו"ח כי תקופת הקורונה תחמה את הלהט"בופוביה לתחומי המרחב הביתי, כאשר 28 אחוז מהפגיעות שדווחו אירעו בתוך המשפחה וכ-25 אחוז אירעו במרחב הקרוב לבית. 315 צעירים וצעירות נאלצו לעזוב את ביתם בשל התנכלות או התעללות ממושכת על רקע נטייתם המינית או זהותם המגדרית - עלייה של 16 אחוז לעומת השנה הקודמת.