>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

טרנסג'נדרית בלבנון אילוסטרציה (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
לא עברה על שום חוק. טרנסג'נדרית בלבנון (אילוסטרציה) | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו לא מפסיק להתהדר מעל כל במה אפשרית בעובדה שישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון אשר מעניקה שיוויון זכויות מלא ללהט"בים. אלא שמסתבר שאנחנו לא לבד.

בית המשפט הלבנוני דחה תביעה פלילית שהוגשה נגד טרנסג'נדרית שקיימה יחסי מין עם גבר, וקבע כי האישה לא עברה על שום חוק.

המקרה אירע בחודש ינואר בעיירה ג'דידה, אבל פורסם באופן פומבי רק ביום שלישי האחרון במהדורה האחרונה של כתב עת משפטי לבנוני "האג'נדה המשפטית". על פי הפרסומים, הנתבעת נולדה כאינטרסקס וצורפה לה זהות גברית בלידה, אך היא גדלה בהרגשה שהיא אישה ועברה ניתוח לשינוי מין בשנת 1990. עם זאת בתעודת הזהות שלה נותר הרישום זכר, ולכן התובעים הלבנונים האמינו שמדובר בהפרה של סעיף 534 לחוק העונשין של לבנון, המגדיר "יחסי מין לא טבעיים" כעברה פלילית, סעיף השימש בעיקר על מנת להפליל גברים שקיימו יחסים חד מיניים.

השופט נאג'י אל דחדח דחה את התביעה ביום 28 בינואר, וקבע כי מערכת היחסים שלה עם גבר לא הפרה שום חוק בלבנון. דחדח ציטט בפסק הדין את פסיקתו השופט מוניר סולימאן מדצמבר 2009, שקבע שיחסים הומוסקסואליים בהסכמה לא היו נגד הטבע לכן לא יועמדו לדין על פי סעיף 534.

טרנסג'נדרית בלבנון אילוסטרציה (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
זו פסיקתו של הטבע. טרנסג'נדרית בלבנון (אילוסטרציה) | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

"אדם הוא חלק מהטבע והוא אחד ממרכיביו, ולכן לא ניתן לומר על כל אחת מהשיטות שלו או על כל אחת מההתנהגויות שלו שהן הולכות נגד הטבע, אפילו אם מדובר בהתנהגות פלילית, כי זו פסיקתו של הטבע", כתב השופט סולימאן בפסיקתו.

נעים בכיוון הנכון

פסק הדין זכה לשבחים על ידי קבוצת זכויות להט"ב הלבנונית חילם: "זהו צעד גדול שמראה שאנחנו נעים בכיוון הנכון ", אמר ג'ורג' אזי, ממייסדי חילם לדיילי סטאר - עיתון לבנוני בשפה האנגלית. "ככל שיש לנו החלטות כמו זו, כך סעיף 534 הופך להיות יותר ויותר לא רלוונטי. כל שינוי משפטי לוקח הרבה זמן, אבל לפחות המאמר הזה עלול לעצור את השימוש בחוק כדי לרדוף הומואים וטרנסג'נדרים בלבנון".

פסיקה זו מצטרפת לצעד נוסף שנעשה בדרך להכרה ביחסי מין הומוסקסואלים ביולי שנה שעברה, כאשר איגוד הפסיכיאטרים הלבנוני פרסם חוות דעת חסרת תקדים שקבעה כי הומוסקסואליות אינה הפרעה נפשית הדורשת טיפול.