קני ג'ונס (צילום:  Photo by Flash90, מתוך פייסבוק)
ג'ונס. "המחשבה שהמחזור החודשי מהווה הפרעה רק מנציחה את הבושה" | צילום: Photo by Flash90, מתוך פייסבוק

קמפיין חדש שנקרא "I'M ON" שואף לשבור את השתיקה והבושה מסביב לווסת ולמחזור החודשי. בנוסף לשתי הנשים המובילות את הקמפיין, מככב בו גם קני ג'ונס, בחור טרנסג'נדר בן 23, וידבר על המחזור שלו, על החיים ללא מחזור, ועל החשיבות שבסולידריות. הקמפיין יופץ באמצעות "חבילות וורודות", בהן יצורפו חולצות וורודות עם סיסמאות הקמפיין.

לג'ונס היו חיים לא פשוטים, בגיל 14 הפסיק את לימודיו ובגיל 17 ללא תמיכת משפחתו החל במעבר ובטיפול הורמונלי. "במהלך המעבר שלי נאלצתי להתמודד עם המחזור החודשי שלי, והסטראוטיפים השליליים שמגיעים איתו", מעיד ג'ונס, "המחשבה שהמחזור החודשי מהווה הפרעה רק מנציחה את הבושה, ויותר מזה, גורמת לא.נשים להימנע מלדבר על זה".


תחושות הבושה והשתיקה סביב המחזור החודשי הניעו את ג'ונס לדבר בפתיחות על חוויותיו כגבר טרנסג'נדר, ועל ניסיונותיו עם וסת, לפני ובמהלך המעבר. "זה תמיד קשה להכיר בעובדה שאף אחד לא מדבר או מדברת על המחזור בפתיחות. ולכן החבאתי את הווסת שלי אפילו יותר".

"אנחנו צריכים לעודד את כולם לדבר על המחזור החודשי, בין אם הם חוו זאת על בשרן או לא", הוא מוסיף.

קני ג'ונס (צילום:  Photo by Flash90, מתוך פייסבוק)
"אף אחד לא מדבר או מדברת על המחזור בפתיחות" | צילום: Photo by Flash90, מתוך פייסבוק

למרבית הטרנסג'נדרים על טיפול הורמונלי הווסת מפסיקה תוך מספר חודשים. אולם הבחירה בידם, משום שהווסת יכולה להתרחש כל עוד מינון ההורמון הגברי נמוך מספיק. הבושה סביב המחזור מבוססת בכלל האוכלוסייה, ולא רק בקרב אוכלוסיות שמרניות יותר.

>> אנחנו יודעים בן כמה היית בפעם הראשונה שלך

>> "התעוררתי בשירותים של המועדון עם מכנסיים מופשלים"

סקר שערך הארגון מאחורי הקמפיין מצא שכמחצית מהבריטים מגיל 18 ומעלה נמנעים מלדבר על מחזור, בעוד ששליש סבורים שהנושא בגדר טאבו ואין לדבר עליו כלל. אחת מכל 4 נשים חווה מבוכה כשהיא נאלצת לדבר על הווסת שלה, ומעט מעל משליש מכלל הנסקרות ענו שיעדיפו להימנע לחלוטין מהמילים וסת או מחזור חודשי, ויעדיפו להשתמש בביטוי ה"נקי" יותר I'm on.