רוואן אלייז'ה פלדהאוס הגיש בקשה בשנה שעברה לשנות את שמו כחלק מהמעבר שלו. בארה"ב הבקשה צריכה לעבור אישור משופט, אך סורב בטענה ששמו האמצעי החדש אלייז'ה נשמע "גברי" מדי. "המדיניות שלי תמיד הייתה שלא אחליף שם נשי מובהק בשם זכרי מובהק ולהפך", הצהיר השופט דייויד רופר, “אני לא אשנה את שמך לרוואן אלייז'ה – צריך לחשוב על שם אחר, אולי שון".

אז בן 24, פלדהאוס ערער על החלטת השופט בסיוע ארגון להט"בי לצדק, וניצח במאבק על שמו בפסק דין תקדימי, ששינה את הליך החלפת השם במדינת ג'ורג'יה שבארה"ב. "אני שמח שכל זה נגמר", הודיע בזמנו לתקשורת, "המקרה הזה יהיה תקדים לבאים לבוא, בין אם טרנסים או לא, אני מקווה שהשינוי יעזור לכולם".

בהתאם להחלטתו, בהמשך ביקש רוואן לעבור כריתת רחם כחלק מהמעבר שלו. סיבוכים לאחר הניתוח הובילו למותו המצער ימים ספורים אחרי ששוחרר מבית החולים, אספקת החמצן למוחו נפסקה בעקבות אלח דם, ובבוקר יום שלישי שעבר פלדהאוס הלך לעולמו.

כריתת רחם היא הליך שיגרתי יחסי, אולם כבכל ניתוח אחר, ישנם סיכונים נוספים. "הוא הכיר בסיכונים והיה מוכן לקבל אותם כחלק מהדרך שבחר לעצמו", שיתף חברו אוסטין אטקינס, "רוואן תמיד יהיה גיבור בשבילי. הוא היווה דוגמה לאנשים אחרים כיצד לחיות".

משפחת פלדהאוס, במקור מפרנקפורט, גרמניה, הגיעה לארה"ב לפני שנים אחדות. בגרמניה היה פעיל בקבוצה להט"בית בקמפוס בו למד, ואמו אמרה שגם במותו ימשיך לעזור לאחרים, באמצעות תרומת איברים.

"החן, העוצמה השקטה, הכבוד, והביטחון העצמי של רוואן היוו השראה לכולנו ולרבים אחרים ששמעו את סיפורו", מצהירה בת' ליטראל שליוותה את פלדהאוס במאבקו המשפטי, "בגלל שרוואן התנגד, שופטי ג'ורג'יה יאלצו מעתה והלאה לשנות שמות ללא דעות קדומות. בגיל 25 בלבד, הוא נלקח מאיתנו בטרם עת, אך הותיר אחריו מורשת משפטית שתעזור לרבים אחרים בשנים הבאות".

>> "הומואים חושבים שאנחנו בארון"

>> "הוא אמר 'בקטנה', וחדר אליי בלי קונדום"

>> "בזכותה הפרכתי את השמועות שאני הומו"

>> למה אתה עדיין רווק? אנחנו יכולים להגיד לך