>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם

אין תמונה
עם גוף כזה למה להישאר בארון? אהרון שוק
שאלת הלגיטימיות של אאוטינג לפוליטיקאים להט"בים הנמצאים בארון, מעסיקה לא רק את הקהילה בישראל. 

ביום שישי האחרון פרסם העיתונאי הישראלי-אמריקני איתי הוד פוסט בעמוד הפייסבוק שלו בו האשים חבר קונגרס רפובליקני בארצות הברית בהצבעה נגד שוויון זכויות להומוסקסואלים ולסביות, בזמן שכבר ידוע לכולם שהוא הומו בארון. הפוסט הפך לויראלי ואף קיבל כיסוי תקשורתי באתרים רבים ביניהם HuffingtonPost, Gawker ואחרים.

"מתי זה מקובל לעשות אאוטינג לפוליטיקאים הומואים, במיוחד כאשר הם מצביעים נגד הצעות חוק שתומכות בשוויון זכויות להומואים?", שאל הוד, הומו מחוץ לארון בעצמו, וגרם לסערה ברשת סביב הנושא.

למרות שלא ציין באופן ישיר את שמו של הפוליטיקאי, הוד בחר לסיים את הפוסט הארוך בהערה: "לא בטוח למה ... אבל היה לי דחף פתאומי לחלוק את זה", כשהוא מצרף לינק לבלוג אמריקאי שפרסם את "7 תמונות האינסטגרם הכי עליזות של אהרון שוק לשנת 2013".

השמועות שחבר הקונגרס שוק, שהצטלם בעבר לשער מגזין לבריאות הגבר הוא הומו, הן לא חדשות. עם זאת הוא הצהיר שוב ושוב שהוא הטרוסקסואל. שוק ידוע בהתנגדותו לנושאים רבים הנוגעים לקהילה הלהט"בית, ביניהם נישואים חד מיניים, ביטול הנוהג "אל תשאל, אל תספר" בצבא ארה"ב, ביטול ה-DOMA, וכמו כן הצביע נגד הוספת נטייה מינית לחוק פשעי השנאה הפדרליים.

אין תמונה
ובנימה יותר רצינית. שוק בפעולה

שוק בחר שלא הגיב להודעה של הוד ולא יצא בהצהרה כלשהיא בדבר נטייתו המינית. במקום זאת נעל את חשבון האינסטגרם שלו שעד אותו היום היה ציבורי.

בהודעה הארוכה שלו, בחר הוד להצביע גם על התקשורת כשותפה בכך שלא חשפה את הצביעות של פוליטיקאים בארון המצביעים נגד קהילת הלהט"ב. "האם אין זו חובתה של התקשורת לחשוף את הצביעות שלו? אם הוא היה עושה משהו כל כך צבוע שלא קשור להיותו הומו, האם לא היינו דורשים מהעיתונאים לעשות את העבודה שלהם?" הוא שאל .

הפוסט המלא של הוד:

אנשים תמיד אומרים, אין לאף אחד את הזכות לעשות למישהו אאוטינג. שיציאה מהארון היא עניין פרטי. אני לא מסכים. כפי שאתם יכולים לדמיין, לא דעה פופולרית במיוחד. אבל תהיו סבלניים איתי.

הנה מצב היפותטי: מה אם אתם יודעים שחבר קונגרס רפובליקני מסוים, בואו נגיד מאילינוי, הוא הומו... ואתם יודעים את זה כי אחד החברים שלכם, עיתונאי ברשת מכובדת, אמר לכם בצורה שאינה משתמעת שהוא תפס את חבר הקונגרס הרפובליקני ושותפו הזכר במקלחת ... יחד. עכשיו הם יכולים להיות חברים טובים שרק מנסים לחסוך במים. אבל יש עוד. מה אם חבר הקונגרס הזה גם נתפס על ידי מצלמות TMZ פוקד ברים של הומואים. עכשיו מה אם אתם יודעים שהבחור הזה, יקירם של הרפובליקנים, גם הצביע נגד ביטול "אל תשאל אל תספר", התנגד לביטול Doma, הוא נגד נישואים חד מיניים ובעד התיקון לחוק הנישואים הפדרלי, אשר יוסיף לחוקתנו איסור על נישואים חד מיניים ועשוי לפסול כל חוק זכויות להט"בים בארץ?

האם עדיין אסור לנו לעשות לו אאוטינג?

תנו לי לשאול עוד שאלה ... האם אין לתקשורת חובה לחשוף את הצביעות שלו? אם הוא היה עושה משהו כל כך צבוע שלא קשור להיותו הומו, האם לא היינו דורשים מהעיתונאים לעשות את העבודה שלהם? אבל הם לא יכולים... כי אנחנו לא ניתן להם. אסור לכם לעשות אאוטינג לאף אחד, אנחנו אומרים להם.

יצרנו מצב שבו למרות שארגוני חדשות יודעים שהבחור הזה הוא הומו, הם לא יכולים לדווח על כך, כי הוא לא אמר את זה בטוויטר.

אם אנחנו כל הזמן אומרים שלהיות הומו הוא גנטי, אז זה בעצם לא שונה מלהיות בעל  עיניים כחולות או שיער בלונדיני... מדוע אסור לדבר על זה? למה אנחנו צריכים את ההסכמה של כולם כדי לדבר על המיניות שלהם? האם אסור לנו לומר על מישהו שיש לו עיניים כחולות עד שהוא מפרסם הודעה בפייסבוק המאשרת לנו שהן למעשה כחולות?

אין תמונה
ולסיום סיומת: שוק על שער מגזין Men's Health

נעשינו כל כך יעילים בלשכנע את כולם שלעשות אאוטינג לאנשים הוא פשע נגד האנושות, שכבר הפכנו את זה לבלתי אפשרי עבור כל רשת או ארגון חדשות לדבר על חבר הקונגרס ההומו הרפובליקני ההיפותטי ועל ההצבעות הצבועות שלו נגד זכויות הומואים. הם לא נוגעים בזה מחשש לנקמה מGLAAD או HRC . (למעשה, בריאיון לרשת של חבר שלי, דיבר ההומו הרפובליקני ההיפותטי על רצונו למצוא אישה נחמדה להתחתן... והרשת שידרה... בידיעה שזה שקר ...)

אז סילחו לי אם אני לא מסכים עם הרעיון שאסור לעשות אאוטינג... למעשה בחלק מהמקרים, הייתי צריך לחגוג את זה. כזה משוגע אני."