העבודה ברחובות בואנוס איירס חשפה את אנדראה לאלימות מכל סוג, שוד תקיפה או רצח. כמוה, א.נשים על הקשת הטרנסית בארגנטינה הן מטרה לאלימות, הן מהמוסד והן ברחוב. מרבית הנשים הטרנסיות הנפגעות הן מהגרות ועובדות מין. לראשונה מזה זמן רב, אנדראה ורגס יכולה לחיות ללא פחד. היא החלה לעבוד בסלון יופי בארגנטינה, שמנוהל ומתופעל בידי צוות של כ-10 נשים טרנסיות. 

>> הסלבס הגאים מציגים: הרומנים המסעירים של 2016

>> הטרור שהוביל לעוד התאבדות בקהילה הגאה בישראל

הפרויקט מיועד במיוחד כדי להציע עבודה אלטרנטיבית לנשים טרנסיות מהגרות, שלרוב הן ללא רכוש, משפחה או רשת תמיכה ממשית. עבודת המין היא הברירה האחרונה שלהן ולעיתים הברירה היחידה. “זה לא שרציתי בכך”, אומרת ורגס, “אבל לא הייתה לי הכנסה”. היא מוסיפה שהעבודה ברחוב הביאה אותה לתלות בסמים.

סלון יופי טרנסג'נדרי (צילום: מתוך פייסבוק)
DON'T CRY FOR ME | צילום: מתוך פייסבוק
את הרעיון מימשה קלאודיה וסקז בשנת 2012, ללא מימון ציבורי. וסקז היגרה מפרו לארגנטינה כשהייתה בת 16, היא החלה לעבוד בתור מעצבת שיער, וכיום היא מנהיגה טרנסית ופרופסור לעיתונאות באוניברסיטת לה-פלטה.

מובילת הפרויקט וסקז טוענת שהוא חשוב, במיוחד לאור המתקפות הרבות על מיעוטים מצד הממשל מאז בחירתו של מאוריסיו מאקרי לנשיאות ארגנטינה. לטענתה הנשיא מאקרי מוביל מדיניות של שנאת זרים, ומונע את פיתוח והשוואת זכויותיהם של להט"ב ומהגרים בארגנטינה. הסלון מעצים את העובדות בו, מהווה מקור פרנסה מהימן, ופועל למיגור הסטיגמה והדעה הקדומה על הקהילה הטרנסית בארגנטינה.

ממליצים לכם לקרוא את הספר "סלון יופי" מאת מאריו בייטין, גם הוא על סלון יופי המנוהל בידי טרנסיות במקסיקו.

>> "כל הזמן חשבתי – אני לא אגמור אף פעם" 

>> 8 ילדים טרנסג'נדרים מהפכנים שמשנים את העולם