>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

קסנדרה לין (צילום: The Rose City T-Girls)
קסנדרה לין בפתח ה-P Club. המאבק משתלם | צילום: The Rose City T-Girls
התופעה הבזויה של סלקציה ואפליה במקומות בילוי היא, למרבה הצער, לא רק נחלתה של מדינת ישראל. אך קבוצה של טרנסג'נדריות אמיצות מוכיחה שאם נעמדים על הרגליים האחוריות – ניתן לגרום לבתי עסק להבין שלאפליה יש מחיר. הבעלים של בר בפורטלנד, העיר הגדולה ביותר במדינת אורגון, ייאלץ לפצות קבוצה של טרנסג'נדריות וכן לשלם קנס בסכום כולל של 400 אלף דולר, לאחר שסירב להעניק להן שירות. בבית המשפט ציינו כי קבעו את הסכון הגבוה על מנת להרתיע בתי עסק נוספים.

על פי העיתון אורגוניאן, היוצא לאור בפורטלנד, המקרה אירוע לפני כשנה ושמונה חודשים. The Rose City T-Girls, קבוצה חברתית של טרנסג'נדריות, נהגה במשך שנתיים לפקוד בכל יום שישי את ה-P Club Bar & Grill.

בחודש ינואר 2012 התקשר הבעלים של הבר, כריס פנר, אל מייסדת הקבוצה, קסנדרה לין, והשאיר לה הודעה בתא הקולי, בה הוא מבקש ממנה שלא להגיע יותר עם הקבוצה בימי שישי.

"קאס, אני נאלץ לבקש ממך ומקבוצתך, לא לחזור לכאן ביום שישי", אמר פנר בהודעה בתא הקולי. "אני ממש לא שמח שאני חייב לעשות זאת, אבל זה האיזור בו אנו נמצאים וזה פוגע מאוד בבית העסק".

הגנה לא רלוונטית: "היו לי עובדים הומואים, לסביות וטרנסג'נדרים"

בהודעה נוספת שהשאיר בתא הקולי של לין אמר פנר: "ביצעתי תחקיר במטרה לבדוק מדוע יש ירידה במכירות אצלנו. שני דברים שאנשים לא מפסיקים לומר זה שהם חושבים כי: אלף, אנחנו בר של קוקסינלים (תרגום חופשי של המילה הפוגענית באנגלית tranny, ד.ז), בית, אנחנו בר של גייז. אנחנו לא זה ולא זה. כרגע אנשים לא באים כי הם פשוט לא רוצים להיות אצלנו בימי שישי".

בבית המשפט טען פנר כי הוא אינו טרנספוב: "התגובה היחידה שיש לי היא... איך אנסח זאת?... אנחנו לא בר אנטי-גייז. היו לי עובדים הומואים, לסביות וטרנסג'נדרים, לרבות מנהלי בר ומנהלי מטבח".

בית המשפט דחה את טיעוניו ואמר כי זהותם של עובדיו לשעבר אינה רלוונטית לשאלת האפליה. "המשיב עצמו הודה כי אסר את כניסתן של המתלוננות בשל זהותן המגדרית", כך לשון פסק הדין. "מדובר בהפרה בוטה של תקנות השוויון של אורגון, חוק אשר נחקק במיוחד על מנת להגן על קהילת הלהט"ב".

בית המשפט פסק כי על פנר לשלם למדינה קנס על סך של 5,000 דולר, ולכל אחת מ-11 המתלוננות נפסקו פיצויים שבין 25 אלף ל-50 אלף דולר, על פי חומרת הדברים שנאמרו לכל אחת באופן אישי. בסך הכל יצטרך בעל הבר לשלם סכום כולל של 400 אלף דולר.

"בית המשפט בחר במקרה זה להטיל סכום גבוה, על מנת להרתיע בתי עסק נוספים מלהקל ראש בנושא האפליה", מסר בית המשפט בפסיקתו.

מאפיה סירבה לאפות עוגה לחתונה של לסביות

בחמש השנים האחרונות הוגשו במדינת אורגון עשר תלונות בה נטען לאפליה על רקע נטייה מינית או זהות מגדרית. לפני כשבוע וחצי דיווח העיתון העיתון אורגוניאן כי זוג לסביות הגישו תלונה ללשכת התעשייה והתעסוקה של אורגון, בטענה כי בעלת המאפייה סירבה לשרת אותן ולאפות להן עוגה לחתונה.

אין תמונה
מליסה קליין מהמאפייה שסירבה להכין עוגה לזוג נשים

בתלונתה טענה רייצ'ל נ. קרייר, בת 30, כי נפגשה במאפייה עם ארון קליין, המנהל את המקום יחד עם אשתו, מליסה, שעל שמה נקרא בית העסק. "הוא ביקש לדעת מה תאריך החתונה ומה השמות של החתן והכלה", מגולל קרייר בתלונתה. "אמרתי לו: 'יש שתי כלות, והשמות שלנו הן רייצ'ל ולורל'".

לטענתה של קרייר, קליין השיב לה כי בית העסק אינו מספק שירותים לחתונות בין בני אותו מין. "המשיב נימק את סירובו לאפות עוגות לזוגות בני אותו מין המתכננים להינשא באמנותו הדתית", כך לשון התלונה.

ארון קליין אמר בתגובה כי הוא ואשתו, מליסה, דוחים בקשות לאפיית עוגות עבור חתונות בין בני אותו מין, כיוון שהדבר מנוגד לאמונתם הנוצרית. קליין טוען כי סירובו מעוגן בחופש הדת.

אשתו של ארון, מליסה, אמרה לעיתון: "זוהי בפירוש אינה אפליה. אין לנו שום דבר נגד לסביות או הומוסקסואלים. מדובר באמונות המוסריות שלנו".