פיטר טאצ'ל, פוליטיקאי בריטי ופעיל זכויות אדם שמוכר בזכות תרומתו הרבה לזכויות להט"ב, נעצר הבוקר (שלישי) בקטאר לאחר שיצא במחאה פומבית בעד זכויות להט"ב בשטחי המדינה. המחאה של טאצ'ל מגיעה יממה לאחר פרסום דו"ח שפרסם ארגון "משמר זכוית האדם", בו נחשפו עדויות רבות על יחס עוין, מפלה ואלים כלפי להט"ב במדינה. 

על פי הדיווח, טאצ'ל נעצר בסמוך למוזיאון הלאומי בעיר הבירה דוחה, משום שאחז בשלט עליו נכתב "קטאר עוצרת, כולאת וכופה על להט"ב טיפולי המרה". על גבי ועל חולצתו הופיעו צבעי הגאווה יחד עם ההאשטאג "קטאר אנטי-גיי". 

על פי הדיווח, טאצ'ל שוחרר שעה קלה לאחר שנעצר, והוא טען כי הוא היה "נתון לחקירה הנוגעת למקום שממנו הגעתי ולמקום שאליו אני הולך". בסרטון שפרסם לאחר התקרית בטוויטר אמר: "יצאתי במחאה על הכביש הראשי מחוץ למוזיאון הלאומי בבירה ולאחר כחצי שעה הגיעו מאבטחים בליווי שוטרים. הדבר החשוב ביותר הוא שהמחאה הזו האירה על מצב זכויות האדם הגרוע בקטאר".

לפני שיצא לבצע את המחאה, אמר טאצ'ל "לא יכולים להיות יחסים ספורטיביים נורמליים עם משטרים לא נורמליים כמו קטאר. זו דיקטטורה סקסיסטית, הומופובית וגזענית. אסור להרשות לקטאר לעשות שימוש באירועי ספורט כדי לנקות את המוניטין שלה. היא משתמשת במשחקי גביע העולם כדי לשפר את התדמית העולמית שלה. עלינו להבטיח כי המשטר הרודני בדוחה לא יזכה לניצחון ביחסי ציבור". 

עוד הוסיף טאצ'ל כי יצא במחאה כדי להאיר על מצב זכויות האדם בקטאר כלפי להט"ב, נשים, מהגרים וליברלים קטארים. "אני תומך במאבק האמיץ שלהם נגד רודנות. להט"ב קטארים מתמודדים עם מעצרי שווא, רדיפה ברשת, מלכודות פישינג, 'רצח על כבוד המשפחה', מעצרים, אלימות ואפילו עונש מוות. לקטאר יש מרכזי המרה שם להט"ב נתונים להתעללות נפשית בניסיון להפוך אותם לסטרייטים". 

פעיל זכויות האדם אף הביע ביקורת נגד פיפ"ה עצמה. "למרות שפיפ"א אומרת שהיא לא תסבול שום אפליה, אם כדורגלן קטארי יצא מהארון סביר להניח שהוא ייעצר ולא ייבחר לנבחרת", אמר. "הארגון הזה נכשל להבטיח שינוי בקטאר. השיפור עבור עובדים מהגרים היה במקרה הכי טוב פלסטר. פיפ"א נותנת לקטאר להתחמק מהבטחות רבות שניתנו לה על מנת להעניק את הזכות לארח את משחקי העולם". 

משחקי גביע העולם עתידים להיפתח בקטאר ב-20 בנובמבר, הם יימשכו כחודש ועתידים למשוך למדינת המפרץ הפרסי לפחות מיליון אוהדי כדורגל, בהם גם חברי וחברות הקהילה הגאה. הומוסקסואליות נמצאת מחוץ לחוק בקטאר והעונש עליה הוא שלוש שנות מאסר או עונש מוות תחת חוק השריעה. 

בדו"ח שפרסם "משמר זכויות האדם" תועדו מאז 2019 שישה מקרי אלימות קשים נגד להט"ב וחמישה מקרים של אלימות מינית נגד להט"ב מכיוונה של המשטרה, כשהאחרון תועד רק בחודש שעבר. קטאר הכחישה את כל הטענות שעלו נגדה בדו"ח. 

מארגני גביע העולם הכריזו בעבר כי כולם מוזמנים להגיע למדינה, אך הדגישו יותר מפעם אחת כי על כולם להימנע מביטויי חיבה בפומבי. מוקדם יותר השנה חתמו 16 ארגוני להט"ב על מכתב פתוח, המדגיש כי אין מספיק אמצעי אבטחה כדי להגן על הקהילה הגאה במהלך המשחקים. יותר מכך, למרות הכרזות מוקדמות כי תינתן האפשרות להניף את דגל הגאווה בזמן המשחקים, בחודש אפריל הודיעו גורמי אבטחה בקטאר הם עשויים להחרים דגלים כאלה "כדי להגן על האוהדים מהתקפות על רקע קידום זכויות להט"ב".