>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

מצעד הגאווה בתל אביב 2012 13 (צילום: שי בן נפתלי)
ממשיכים במסע השנאה. מצעד הגאווה האחרון שהתקיים בתל אביב | צילום: שי בן נפתלי

כתבה בעיתון איראני גורסת, כי השלטון הציוני מנסה להשתלט על העולם באמצעות הפצת הומוסקסואליות.

לפי הכתבה, שפורסמה בעיתון Mashregh News בשירות המשטר הדיקטטורי, הוליווד מציגה הומואים באור חיובי בהשפעת היהודים וארה"ב ובריטניה עושות שימוש בכסף יהודי לאותה מטרה בדיוק. בעקבות האמירה ההומופובית והאנטישמית, יצאו מומחים לאיראן נגד האמירה.

"איראן נגד הומואים, נגד היהודים ונגד המערב"

בנוסף, מאשים העיתון את ישראל בכך שהיא מקדמת את זכויות הלהט"ב ומתאר את תל אביב כ"גן עדן להומואים".

לפי העיתון, הוליווד אשמה בתיאור הומואים באופן חיובי על המסך הגדול. יתרה מכך, בתי הספר בקליפורניה מלמדים על הומוסקסואליות, בעקבות הלחץ מצד היהודים.

הכתבה שמה ללעג ארגונים יהודיים רפורמיים מתקדמים, המקבלים הומוסקסואליות ורבנים גאים, וקורא לממשלות במדינות מערביות לא לעודד את "המעשה" ולספק "תרופה" להומואים כדי "למנוע את התפשטות התופעה".

ד"ר וואהיד ווהדאט-האג אמר לג'רוזלם פוסט, כי המאמר הוא "נגד ההומואים, נגד המערב ונגד היהודים". לפי ווהדאט-האג, העיתון הופך את האלימות באיראן נגד הומואים ללגיטימית. "הטקסט לא רק לועג למערב, אלא נותן לגיטימציה למעשי האלימות נגד הומואים במדינה", הוסיף.  

סאבא פרזאן, מומחית גרמנית-איראנית לזכויות אדם ברפובליקה האיסלאמית, כתבה את הפוסט הבא למערכת העיתון בשבוע שעבר: "ההתקפה האחרונה על זכויות אדם של השלטון האיראני אינה מפתיעה, אך עדיין פוגעת. פעם נוספת, הוכיחה הדיקטטורה הברברית את שנאתה כלפי הומואים ולסביות, כמו גם כלפי מדינות המערב ומדינת ישראל".

"דבר זה מגוחך, בהתחשב בעובדה שמדינת ישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון, שם חברי הקהילה הגאה מרגישים בטוחים ומוגנים", הוסיפה פרזאן. "הרפובליקה האסילאמית מוכיחה בהשקפת העולם הלא תרבותית הזו, עד כמה היא באמת מיואשת".  

מחאה בינלאומית נגד הרפובליקה

גל המחאה נוכח ההתבטאות ההומופובית אינו חדש. לפני מספר חודשים הזדעקו ארגוני זכויות אדם לאחר ששלושה הומואים הוצאו להורג במדינה בתלייה.

אין תמונה
הומואים מוצאים להורג באיראן

השלושה, ככל הנראה בני המיעוט הערבי באיראן, הורשעו בעבירה על תקנה 108 לפרשנות חוקי השריעה, חוקי ההלכה המוסלמית, על פיה "המבצע משכב זכר ו/או מעשה סדום, בהסכמה או שלא בהסכמה, דינו מיתה".

בארגוני זכויות אדם מחו על המקרה, וציינו כי משפטם של השלושה התנהל בדלתיים סגורות, מה שלא אפשר לוודא כי הם קיבלו ייצוג משפטי הולם. גם שמותיהם של שלושת הנאשמים לא פורסמו, כיוון שעל בני משפחותיהם של הומואים הנידונים למוות אסור על פי החוק האיראני לשוחח עם כלי התקשורת.

>> איראן: שלושה הומואים הוצאו להורג בתלייה