חברי הקהילה הגאה במדינות רבות ברחבי העולם עדיין נמצאים תחת איום אמיתי, והם מתמודדים עם סלידה, הדרה חברתית, שנאה, אלימות ורדיפה כדרך קבע. כך גם בפקיסטן, מדינה שמרנית, המעריכה מבנים משפחתיים מסורתיים ואידיאליים דתיים. לעיתים קרובות, פוליטיקאים ומנהיגים דתיים בעלי ההשפעה מגנים בפומבי את הקהילה הגאה ומסווגים את חבריה כ"לא מוסלמים" או "מוסריים". גם התקשורת מגויסת לתפיסות האלה ומנציחה דעות חברתיות שליליות כלפי הקהילה. 

סיפור החיים הקשה של ר' מציג בצורה מדויקת את סיפורה של הקהילה הגאה במדינות כאלה, בהן השנאה תופסת מקום רחב כל כך. ר', ששמו לא הותר לפרסום, ברח מפקיסטן בשנת 2003 אחרי שנתפס על ידי שוטרים מקיים יחסי מין עם גבר בשדה. הוא נלקח למאסר, הוכה באכזריות בתחנת המשטרה והואשם בפלילים, אבל למזלו, הצליח לשחד שוטר מושחת ולחזור הביתה. למרות זאת, המקרה התפרסם בעיתון פקיסטני מוכר והופץ בכל רחבי העיר. משפחתו של ר' התמלאה בושה, נידתה אותו ולא נותר לו לאן ללכת. 

ר' החליט לעזוב את פקיסטן בהקדם האפשרי וכדי לממן את בריחתו הוא מכר כליה. אחרי שהחליף טיסה מספר פעמים, בגלל שפחד להיתפס על ידי כוחות המשטרה, הצליח ב-2004 להימלט לסקוטלנד. בתחילה הוא זכה לאשרת עבודה, בשנת 2010 הגיש בקשה משפטית להישאר בגבולות המדינה, וב-2013 הגיש בקשה למקלט מדיני, משום שיעמוד בפני סכנת חיים ממשית אם ישוב לפקיסטן. למרות זאת, בשנת 2019 הצטווה ר' לעזוב את סקוטלנד על ידי צו בית המשפט לענייני הגירה ומקלט. הוא הגיש ערעור לבית המשפט העליון, אבל בקשתו לדיון לא התקבלה. 

למרבה המזל הסיפור לא נגמר כאן. לורד דוהרטי, אחד משופטי בית המשפט העליון, בחן לאחרונה את העדויות והראיות הנוראיות בתיק של ר' וגילה כמה קשיים עומדים בפני להט"בים בפקיסטן. הוא הקשיב לעדות הקשה של ר', חקר את מעמד הקהילה הגאה במדינה וגילה כי אם ישוב, יעמוד בפני מאסר עולם או אפילו עונש מוות בסקילה. ב-27 בינואר, הוא קבע כי הערכת הראיות בתיק הייתה לקויה ודרש מבית המשפט לשקול מחדש את הבקשה, כך על פי הדיווח של LGBTQNATION. בזכות תשומת הלב שלו, התיק בעניינו שב לבדיקה מחודשת, אז אולי אחרי הכל - יש צדק בעולם.