ארה"ב: הרפובליקנים מתנגדים לשר צבא הומו

הנשיא אובמה הכריז ביום שישי האחרון על אריק פנינג כמועמד שלו לתפקיד "שר צבא היבשה" (secretary of the army), שהוא למעשה סגן שר הביטחון האחראי גם על חיל הים והאוויר. במידה ויאושר המינוי על ידי הסנאט, יהפוך פנינג לשר האזרחי ההומוסקסואל הראשון המפקד על הצבא.

אך למרות שכישוריו המקצועיים של פנינג, שהוא מומחה בנושאי ביטחון במשך יותר מ-25 שנים בקונגרס ובפנטגון, אינם מוטלים בספק, בחר מייק האקבי, אחד המועמדים הרפובליקנים לנשיאות לתקוף את הנטייה המינית של פנינג כמושא לדאגה.

האקבי הכפיש את החלטתו של הנשיא ברק אובמה למנות גבר הומו להוביל את הצבא, בטענה שהנשיא "יותר מעוניין בפיוס ההומוסקסואלים של אמריקה מאשר כיבוד הגיבורים של אמריקה".

אובמה משיב להאקבי (צילום: רויטרס)
האקבי ואובמה | צילום: רויטרס

"התאבדות של חיילים ותיקים יצאה משליטה והמוכנות הצבאית נמוכה בצורה מסוכנת, ועדיין אובמה כל כך אובססיבי בהתחנפות לקבוצות אינטרסים ליברליות שהוא ממנה אזרח הומוסקסואל מוצהר כדי לנהל את הצבא", אמר מושל ארקנסו לשעבר, "צבא ארה"ב נועד לשמור על האמריקאים בטוחים ולמלא משימות קרביות, לא לבצע ניסויים חברתיים".

ארגון זכויות האדם Human rights campaign מיהר להגיב להצהרתו של האקבי, בטענה כי ההומופוביה של מושל ארקנסו לשעבר היא אינדיקציה ברורה לכך שהוא אינו ראוי להיות נשיא.

"מייק האקבי כל כך מסונוור מהקנאות שלו, שהוא מתנגד למישהו עם שני עשורים של ניסיון בביטחון לאומי רק בגלל הנטייה המינית שלו," אמרה ג'ודי ווינטרהוף, סגנית הנשיא הבכירה בארגון, "הדעות הקדומות של מייק האקבי והנכונות להכפיש עובדי ציבור מנוסים מראות שהוא אינו ראוי להיות מפקד עליון.

ארגנטינה: חובת העסקת טרנסג'נדרים בשירות הציבורי

חוק חדש שנחקק על מנת לסייע לקהילת הטרנסג'נדרים בארגנטינה ולאפשר להם גישה למקומות עבודה יציבים, קובע כי על הרשויות המקומיות במדינה להקפיד על כך שלפחות 1% מעובדיהם יהיו טרנסג'נדרים.

החוק החדש שהועבר במחוזות המקיפים את בירת ארגנטינה, חל על הבירה בואנוס איירס וכן על המחוזות המקיפים אותה, המספקים יחד שירותים עירוניים לכ-13 מיליון תושבים. לדברי המחוקק, החוק יועיל "לאנשים טרנסג'נדרים מעל גיל 18, שיעמדו בתנאי הסף לתפקיד אליו הם מתראיינים", כך לשון החוק.

"היום הוא יום היסטורי. אנחנו עושים צעד גדול לקראת שוויון ומציבים את המחוז שלנו בחוד החנית של הכרה בקבוצת שוליים", אמרה המחברת המקורית של החוק, קארינה נזבל.

אין תמונה
שינוי מגדר, ארגנטינה

החוק החדש צפוי לשפר את תנאי חייהם של אוכלוסיית הטרנאנסים של ארגנטינה, שלהם תוחלת חיים ממוצעת של 32-35 שנה, בניגוד לממוצע הארצי העומד על כמעט 80 שנה.

"אנו שמחים מאוד כי אף פעם לא חשבנו שנוכל להגיע לרגע כזה חשוב", אמרה הפעילה הטרנסית דיאנה סקאין.

 למרות שארגנטינה היא בעיקרה מדינה קתולית, היא אחת המדינות בעלת החוקים המיטיבים ביותר עם מיעוטים מיניים. השינוי החל בחודש מאי 2012, כאשר הסנאט הארגנטיני אישר את חוק זהות המגדר, המאפשר לאנשים טרנסג'נדרים לשנות את שמם באופן רשמי בלי לעבור בדיקות משפטיות או פסיכולוגיות, וקובע כי המדינה תממן את ניתוחי שינוי המין.

בשנת 2010, ארגנטינה הפכה למדינה הראשונה באמריקה הלטינית המכירה בנישואים חד מיניים, ובשבוע האחרון אף הסירה את המגבלות שמנעו מגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים לתרום דם.

סרביה: מצעד גאווה מאובטח בלב הבירה בלגרד

כמה מאות תומכי זכויות להט"ב צעדו אתמול במצעד הגאווה שנערך בלב הבירה הסרבית. הצועדים צעדו מבניין הממשלה אל הפרלמנט הסרבי, לאחר שהמשטרה סגרה את מרכז העיר על מנת להבטיח את שלומם של מצעד הגאווה, שהותקף על ידי אנשי ימין בשנים קודמות.

המשטרה פרסה כלי רכב משוריינים ומסוקים חגו מעל לאזור המצעד על מנת להרתיע תוקפים אפשריים. אך מלבד קבוצה קטנה של אורתודוקסים שמחתה נגד המצעד אך לא הצליחה לשבשו, לא נרשמו תקריות מיוחדות.

"זו הפעם הראשונה שההתארגנות למצעד התקיימה בצורה חלקה, אמרו המארגנים, "גם המשטרה הייתה יותר רגועה. זה הולך ונהיה קל משנה לשנה".

הצועדים צעדו מאחורי משאית מקושטת בבלונים שהשמיעה מוזיקה שנשמעה היטב ברחובות העיר, נופפו בדגלי גאווה ונשאו כרזות עם סיסמאות כמו "הזכויות שלי, הדרישות שלי" ו- "תנו לי לאהוב את האחד שאני רוצה, לא את האחד שאני חייב".

אריק פנינגמצעד הגאווה בבלרגד, סרביה (צילום: ap)
המצעד בבלגרד | צילום: ap

השר הסרבי הממונה על האינטגרציה עם האיחוד האירופי, שר התרבות הסרבי וראש עיריית בלגרד הצטרפו למצעד, כמו גם ראש משלחת האיחוד האירופי בסרביה ושגריר ארה"ב בבלגרד.

ראש הממשלה הסרבית אלכסנדר וויצ'יץ' הודיע לפני המצעד כי הוא אינו מתכוון להצטרף, אך הבטיח שהרשויות יבטיחו את ביטחון הצועדים, מפני שכל אזרחי המדינה זכאים לביטחון. "עד כמה שזה תלוי בי, לא אשתתף במצעדים אלה. זו זכותי", אמר וויצ'יץ', "לא הייתי שם בשנה שעברה, ולא אשתתף גם בשנה הבאה, לא כראש ממשלה ולא כאזרח. יש לי משהו אחר לעשות באותו הזמן. אבל מוסדות המדינה חייבים להבטיח שכל אזרח ירגיש בטוח".

לאחר שהצעדה הסתיימה בשלווה, ביקשו המארגנים מהמשתתפים להסתיר כל סימני גאווה על מנת שלא יותקפו בדרך הביתה. כמו כן ניתנה להם האפשרות לליווי משטרתי.