ביום רביעי הודיעה ארגנטינה כי היא מסירה את האיסור על תרומת דם לגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים. צעד זה מציב את המדינה הדרום אמריקאית בחזית התנועה הדוגלת בשוויון בתרומות הדם, כשהיא עוקפת את קנדה, בריטניה, אוסטרליה, יפן, דרום אפריקה, שוודיה וניו זילנד, שהמעיטו את ההגבלות אך עדיין לא ביטלו אותן לגמרי.

שר הבריאות של ארגנטינה, דניאל גולן, אמר בטקס החתימה כי השינוי הוא "מדויק מבחינה מדעית ומבחינה טכנית", ומבוסס על גישה רפואית שמחליפה את המושג הישן "קבוצות סיכון". גולן הסביר כי על פי המדיניות החדשה, ארגנטינה סוף סוף יכולה "לנוע לעבר מערכת דם לאומית בטוחה, אכפתית, ומכילה".

>> מד"א השמיד מנת דם של קצין בגלל שמועה שהוא הומו

>> הרפורמה לאפשר תרומות דם בישראל תקועה

>> ארה"ב: אחרי נישואים גאים, היעד - תרומות דם

ארגנטינה הצטרפה למיעוט הולך וגדל של מדינות אשר החלו להעריך תורמים על בסיס סיכון אישי במקום להכליל את הקבוצה כולה רק בשל נטייתם המינית. שיטה אשר מוגדרת על ידי רבים כלא מדעית ואפילו הומופובית.

החלטתן של הרשויות בארגנטינה לבטל את האיסור עשויה להשפיע על מדיניות תרומות הדם של מדינות רבות, כמו ארצות הברית, שעדיין מסתמכת על שיטת 'קבוצות הסיכון' ומונעת מגברים המקיימים יחסי מין עם גברים לתרום דם מאז 1983, וכן ישראל הפועלת בצורה דומה מאז שנת 1977.

איסור תרומת דם להומואים
האיסור בטפסי מד"א

מחקר שנעשה לאחרונה בארצות הברית, מצא כי עם ביטול האיסור יצטרפו לרשימת הרשאים לתרום דם, קרוב ל-130,000 גברים, שיוכלו לספק כמות של 220,000 מנות דם בכל שנה.