View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zi Faámelu (@zifaamelu)

ראש עיריית קייב הודיע מוקדם יותר השבוע כי כוחות צבא רוסיים סוגרים על קייב, אם כי קצב ההתקדמות שלהם איטי ולדבריו "קייב עומדת ותמשיך לעמוד". אחת התושבות שעוד נותרו בעיר, זי פאמלו, היא יוצרת ומוזיקאית מוכרת שהופיעה בתוכנית הריאליטי "סטאר פקטורי", וכיום היא מסתתרת בדירתה בעוד התותחים והטילים הולכים ומתקרבים.

זי סיפרה לחדשות CBS שאספקת המזון שלה עומדת להיגמר, אבל היא מפחדת לעזוב את הבית ולא רק בגלל המלחמה - אלא בגלל שברגעים אלו גם הרחוב האוקראיני לא בטוח עבור נשים טרנסג'נדריות. בימים כתיקונם, החיים של א.נשים טרנס* אוקראיניים לא פשוטים, לדבריה, אך כעת היא חוששת כי התסכול, הפחד והתוקפנות עלולות להיות מופנות ישירות עליה. "להרבה אנשים יש עכשיו נשק ורובים והמצב יכול בקלות להיות תירוץ לאלימות", אמרה. "זאת סיטואציה מאוד מפחידה". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zi Faámelu (@zifaamelu)

המחשבה להימלט מקייב ולחצות את הגבול לאזור בטוח יותר עברה בראשה לא פעם, אבל גם אם תצליח להגיע לשם בכוחות עצמה היא לא תוכל לעזוב את המדינה, זאת משום שסעיף המין בפספורט שלה אינו תואם את המגדר שלה. היא לא היחידה ופעילי להט"ב אירופאיים מספרים כי טרנסג'נדרים עם מסמכים שלא תואמים את המגדר שלהם לא יכולים לעבור את המחסומים. אוקראינה כבר הודיעה כי גברים בגילאי 18-60 לא יוכלו לעזוב את המדינה, וכתוצאה מכך גם נשים טרנסג'נדריות נותרו כלואות בתוכה ומועמדות כעת לגיוס. 

"זה לא מקום מאוד ידידותי לצבעי הקשת. החיים של טרנסג'נדרים כאן לא מאוד טובים", הוסיפה זי. "אם כתוב זכר בפספורט שלך את לא יכולה לחצות את הגבול. הם לא יתנו לך לעבור. אנחנו מרגישות שאנחנו במלחמה בתוך מלחמה". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zi Faámelu (@zifaamelu)

עם זאת, זי עדיין מאמינה שכוחות הצבא האוקראיניים יביסו את רוסיה במערכה. "יש משהו מיוחד באזרחי אוקראינה. הם מאוד אופטימיים, מלאי שמחת חיים ואף פעם לא מרימים ידיים", אמרה. "אני לא יודעת אם אשאר בחיים מחר בבוקר, אז מה אפשר לעשות? אם אלו הרגעים האחרונים בחיים שלי, אני רוצה לחגוג. אז אני רוקדת במטבח. אני רק רוצה לרקוד". 

עד שנת 2017, אוקראינה חייבה אנשים ונשים על הקשת הטרנסית לעבור בדיקות מקיפות כדי לאבחן "טרנסקסואליות". המשמעות עבור חברי וחברות הקהילה הייתה שהות ממושכת במוסדות פסיכיאטריים, זאת כדי שבעלי מקצוע יוכלו לאשר כי הם אכן טרנסג'נדרים. למרות שהתהליך הפך פשוט יותר מאז, הוא עדיין רחוק מלהיות אופטימלי - להיות טרנס עדיין נחשב הפרעה פסיכיאטרית ואבחנה פסיכיאטרית עדיין נדרשת על מנת להתחיל הליך להתאמה מגדרית.